Novice

Nazaj na novice

Opel praznuje 50-letnico testnega centra Rodgau-Dudenhofen

70 kilometrov testnih prog, številne preizkusne in razvojne naprave ter v povprečju 40.000 prevoženih kilometrov vsak dan. V zadnjih 50 letih so Oplovi inženirji v testnem centru Rodgau-Dudenhofen do skrajnih meja preizkusili vsak nov model in skupno prevozili kar 200 milijonov kilometrov.

16. avgust 2016

Opel praznuje 50-letnico testnega centra Rodgau-Dudenhofen

· Dan odprtih vrat: Opel 10. septembra pričakuje do 20.000 gostov

· Vmesna postaja relija: v klasični reli Kronberg bo vključen tudi testni poligon

· Pogled v zakulisje: kar so si navdušenci in obiskovalci vedno želeli izvedeti

Rüsselsheim/Rodgau-Dudenhofen. 70 kilometrov testnih prog, številne preizkusne in razvojne naprave ter v povprečju 40.000 prevoženih kilometrov vsak dan. V zadnjih 50 letih so Oplovi inženirji v testnem centru Rodgau-Dudenhofen do skrajnih meja preizkusili vsak nov model in skupno prevozili kar 200 milijonov kilometrov. A dejansko dogajanje na poligonu s površino 2,8 kvadratnega kilometra je ostalo skrito pred javnostjo – do zdaj. Ob tem posebnem jubileju bo avtomobilski proizvajalec odprl vrata testnega in razvojnega centra za zaposlene v podjetju, avtomobilske navdušence in vse prijatelje znamke Opel. 10. septembra bodo lahko obiskovalci ekskluzivno pogledali v zakulisje testnega centra. Opel pričakuje do 20.000 gostov vključno z znanimi športniki, politiki in poslovneži. Nekaj posebnega bosta tudi etapi relija Klassik Tour Kronberg pod vodstvom izvršnega direktorja skupine Opel dr. Karla-Thomasa Neumanna na poligonu.

“10. septembra bo na voljo povsem nova izkušnja Oplovega testnega centra,” je povedal podpredsednik inženiringa vozil pri Oplu William F. Bertagni. “V petih desetletjih se je ta poligon razvil v največji in najpomembnejši Oplov preizkusni center v Evropi. Veselimo se proslavljanja tega jubileja z našimi gosti, ki jim bomo omogočili vpogled v zakulisje in jim bomo predstavili, kako vznemirljiva in obenem dostopna ja naša znamka.”

Obilo akcije: od vozil za reli do dirkalnikov in starodobnikov

Od 10. do 16. ure bodo vrata odprta za javnost. Središče akcije bo pred kratkim dokončana ‘drsalnica’. Skoraj 80.000 kvadratnih metrov veliko območje in dva kilometra dolga ravnina, ki vodi z njega, bosta v prihodnje tudi prizorišče preizkušanja avtonomne vožnje, tokrat pa bo tu glavno prizorišče dogodka z osrednjim odrom, postrežbo in številnimi dejavnostmi. Reli Klassik Tour Kronberg se bo prvič ustavil v Rodgau-Dudenhofnu, kjer bodo na poligonu odpeljali dve prav posebni etapi. Najprej bo na vrsti krožna proga za doseganje največjih hitrosti, nato pa bo sledil poseben preizkus, ko bodo vozniki relija sedli za volan nove Opel Astre, Evropskega avta leta 2016. Med kosilom si bodo lahko obiskovalci od blizu ogledali dirkalnike za reli v vsem sijaju.

‘Akcija’ je tudi geslo Oplovega sodelovanja v avtomobilskem športu: profesionalni dirkači bodo pokazali, kaj vse zmorejo GTC OPC, ADAM R2 in Astra TCR na dirkah prvenstva VLN Endurance Racing Championship in relijih. Obiskovalci se bodo počutili skoraj kot na dirkališču Hockenheimring, saj bodo na prizorišču dogodka postavili poseben parkur, na katerem bodo prikazali različna usposabljanja za voznike, ki jih sicer redno organizirajo na poligonu Rodgau-Dudenhofen. Na jubilejnem dogodku bodo sodelovale tudi ekipe, ki pod Oplovim pokroviteljstvom tekmujejo na največjem študentskem prvenstvu v avtomobilskem športu Formula Student.

Nato bodo na 700 kvadratnih metrov velikem črno-rumenem prizorišču dogodka BVB aktivni tudi obiskovalci. Za mlade Oplove navdušence je Oplov partnerski klub Borussia Dortmund pripravil različna tekmovanja v spretnosti in igre od golfa z nogometno žogo do dirk z miniaturnimi Opel ADAMI. Za prihodnje testne voznike je ekipa iz Dudenhofna poustvarila nekaj najvznemirljivejših preizkusov v pomanjšani obliki. Vse, ki bodo uspešno premagali mini mučilnico, čaka potrdilo priznanega testnega voznika. Ljubitelji klasičnih avtomobilov bodo zagotovo uživali med obiskom prireditve Alt Opel IG, kjer bo na ogled približno 200 avtomobilskih zakladov iz vseh desetletij Oplove proizvodnje. Kar nekaj starodobnikov iz Oplove zakladnice bo razstavljenih tudi na drugih prizoriščih dogodka.

Nenavaden vpogled: odkrijte ‘skrite kote’ testnega centra

Za vse, ki si želijo od blizu ogledati testne proge, sicer skrite pred radovednimi očmi, bo 10. septembra na voljo edinstvena priložnost z vodenim ogledom: proga za doseganje velikih hitrosti, gorska steza in mučilnica so le trije izmed preizkusov, ki jih morajo opraviti Oplovi avtomobili. Dogajanje bo budno spremljala gasilska brigada iz Rodgau-Dudenhofna. Pokazali bodo, kako ukrepajo v primeru požara, z gasilskega tovornjaka pa bodo pod oblake poslali tudi dolgo lestev, s katere bo možno opazovati dogajanje v Oplovem testnem centru iz ptičje perspektive.

Marsikatero odkritje si lahko obetajo obiskovalci drugega območja dogodka ob delavnicah in novih zgradbah za razvoj pogonskih sistemov. Tukaj bodo ob prikazu razvoja od testnega poligona do najsodobnejšega centra za preizkuse in razvoj razstavljeni prototipi in konceptna vozila. Medtem ko bodo navdušenci izbirali v pestri zbirki Opel Collection, bodo zainteresirani za zaposlitev pri Oplu zagotovo z zanimanjem preverili informacije o možnostih za izobraževanje in nadaljevanje poklicne poti pri proizvajalcu avtomobilov.

Sedite za volan: posebna jubilejna ponudba Oplovih modelov v Rodgau-Dudenhofnu

Skoraj nemogoče je uganiti, koliko modelov je prestalo naporne preizkuse v tem testnem centru, a o rezultatih se bodo lahko obiskovalci 10. septembra prepričali na lastne oči. Za testne vožnje bo na voljo približno 150 Oplovih vozil od A do Z oziroma od Astre do Zafire; ker bo to prav poseben dan, si bodo lahko kupci pod izjemno ugodnimi pogoji in za nadvse ugodno ceno omislili katerega od novih modelov ali rabljeno Oplovo vozilo.

Parkiranje bo možno na novi ‘dolgi ravnini’ neposredno v Oplovem testnem centru. Če bo zmanjkalo prostora, bo na voljo javna plaža v Rodgauu. Avtobusi bodo vozili od parkirišč in postajališča javnega prevoza Rodgau-Dudenhofen do prizorišča dogodka. Obiskovalcem iz najbližje okolice priporočamo, da na dogodek prikolesarijo. Neposredno ob glavnem vhodu je veliko parkirišče za kolesa.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!