Novice

Nazaj na novice

AOC premierno predstavil svoja prva virtual reality očala

AOC, ena od vodilnih globalnih blagovnih znamk v svetu monitorjev, je na letošnjem sejmu Gamescom, ki je med 18. do 21. avgustom potekal v Kölnu, javnosti premierno predstavil svoja prva virtual reality (VR) očala.

AOC premierno predstavil svoja prva virtual reality očala

Prototip prihajajočih AOC VR očal

Ljubljana, 24. avgust 2016 –AOC, ena od vodilnih globalnih blagovnih znamk v svetu monitorjev, je na letošnjem sejmu Gamescom, ki je med 18. do 21. avgustom potekal v Kölnu, javnosti premierno predstavil svoja prva virtual reality (VR) očala.

Virtual reality oz. navidezna resničnost je bila v preteklosti večkrat razglašena kot “naslednja velika stvar”, vendar ji do sedaj ni uspelo prav posebej prodreti na trg. Letos pa vsi znaki kažejo, da je končno napočil čas za njen nadaljnji razvoj in popularnost. Goldman Sachs v svojem poročilu, objavljenem januarja 2016, pravi da ima VR “potencial, da ustvari več milijard dolarjev vredno industrijo, in možnost, da postane revolucionarna sprememba v načinu igranja, kot se je to zgodilo s pojavom osebnih računalnikov v zgodovini.”1.

Možnosti uporabe so tako raznolike, bolj kot pri osebnih računalnikih in pametnih telefonih, poleg očitnega: za igranje video iger (in vojsko), tudi za: video zabavo, različne dogodke, izobraževanja, zdravstvo, inženiring in celo trgovino in trgovanje z nepremičninami. Poglavitna značilnost VR-a je ustvariti izjemno realistično doživetje za vse uporabnike, ki želijo doživeti povsem novo dimenzijo video iger ali si ogledati druge vsebine, ki jih ponesejo na sto ali celo več tisoč kilometrov oddaljeno lokacijo iz udobja lastnega doma. In z razvojem tehnologije se bo seznam možnosti samo še povečeval.

Za AOC, je vstop na HMD tržišče naraven korak, je dejal Stefan Sommer, direktor marketinga in poslovnega managementa EMEA, in dodal: “Kot podružnica največjega svetovnega proizvajalca zaslonov, smo pri AOC-ju vedno v ospredju razvoja na področju zaslonov, tako namiznih kot naglavnih. Prepričan sem, da so naša prva VR očala šele začetek fascinantnega razvoja in da se AOC stranke v bližnji prihodnosti lahko veselijo še bolj razburljivih naprav.”

1 The Goldman Sachs Group, Inc: Virtual & Augmented Reality: Understanding the Race for the Next Computing Platform

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o. Hrastovec 22 1236 Trzin Dušan Pristavec M: +386 31 429010 E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali AOC International (Europe) B.V. Prins Bernhardplein 200, 6th floor 1097 JB Amsterdam Ivilina Boneva Phone: +31 20 5046945 E-mail: Ivilina.Boneva@tpv-tech.com

O podjetju AOC

AOC sodi med najbolj prepoznavne globalne blagovne znamke v svetu računalniških monitorjev. Njegove izdelke odlikujejo visoka kakovost izdelave, privlačen in atraktiven dizajn, inovativnost in okoljska prijaznost ter konkurenčne cene. Vse to so razlogi, zakaj vse več potrošnikov, distributerjev, partnerjev in direktorjev podjetij zaupa znamki AOC. Računalniški monitorji AOC se znajo prilagoditi tako poslovnemu kot domačemu uporabniku ali igričarju. Več informacij o podjetju AOC, ki je podružnica družbe TPV Technology Limited, največjega proizvajalca LCD-zaslonov na svetu, in njegovih izdelkih najdete na spletni strani

www.aoc-europe.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!