Novice

Nazaj na novice

Samsung na OI Rio 2016 omogočil rekordno povezanost športnikov in oboževalcev iz celega sveta

Podjetje Samsung Electronics, globalni sponzor olimpijskih iger na področju opreme za brezžično komunikacijo, je na letošnjih olimpijskih igrah Rio 2016 povezljivost in digitalne interakcije med športniki in oboževalci po celem svetu ponesel na rekordno raven.

Samsung na OI Rio 2016 omogočil

rekordno povezanost športnikov in oboževalcev iz celega sveta

Rio de Janeiro/Ljubljana, 24. avgust 2016 – Podjetje Samsung Electronics, globalni sponzor olimpijskih iger na področju opreme za brezžično komunikacijo, je na letošnjih olimpijskih igrah Rio 2016 povezljivost in digitalne interakcije med športniki in oboževalci po celem svetu ponesel na rekordno raven. S pomočjo Galaxy Studiev, razpršenih po mestih, kjer so se odvijale tekme olimpijskih iger, in z odtisom, ki je presegal meje Brazilije in dosegel globalne razsežnosti, je Samsung omogočil da so tako športniki kot oboževalci iz celega sveta preizkusili najbolj napredno tehnologijo in ostajali povezani s prijatelji in družino v domačem kraju.

Ob zaključku olimpijskih iger je podjetje Samsung predstavilo tudi statistične podatke o digitalnih aktivnostih, ki dokazujejo, da so bile tokratne olimpijske igre rekordne tudi na njihovem\" področju – kot najbolj povezane olimpijske igre doslej. Še najbolj izstopa rekordni doseg Samsungove kampanje #DoWhatYouCant, ki je zabeležila več kot 1,6 milijard vtisov na družbenih omrežjih in pri kateri je sodelovalo skoraj 121 milijonov oboževalcev iz celega sveta. Digitalna kampanja, ki temelji na prepričanju, da olimpijske igre presegajo šport, slavi in časti vse tiste, ki presegajo meje običajnega in posegajo po izjemnem tako na področju športa kot drugod. Kampanja predstavlja zgodbe tistih posameznikov, ki so morali premagati številne ovire, da so prišli do nastopa na olimpijskih igrah. Na ta način sporoča in spodbuja oboževalce po celem svetu, da se povežejo in spoznajo, kaj pomeni "narediti to, česar naj ne bi zmogel" (ang. “Do What You Can’t”).

Samsung je na OI Rio 2016 dosegel še številne druge pomembne mejnike in podrl rekorde, npr.:

· Samsung je olimpijskim športnikom omogočil brezplačne klice po celem svetu: športniki so v Samsung Galaxy Studiu, ki se je nahajal v Olimpijski vasi, opravili kar 8.447 brezplačnih klicev, skupaj dolgih 42.236 minut.

· Aplikacija Rio 2016, ki jo je Samsung razvil v sodelovanju z organizacijskim komitejem Olimpijskih iger, je bila naložena kar 6.035.434-krat.

· 58.783 omemb oznake #DoWhatYouCant

· Zabeleženih je bilo skupno 125.359.837 interakcij s kampanjo #DoWhatYouCant

· Zabeleženih je bilo 1.647.594.349 prikazov oznake #DoWhatYouCant.

· 1.040.860 obiskovalcev v 13 Samsung Galaxy Studiih z olimpijsko tematiko v mestih po Braziliji, kjer so se odvijale olimpijske tekme.

· 330.350 obiskovalcev je uživalo v virtualni izkušnji olimpijskih iger s pomočjo pametnih telefonov Samsung, ki so bili na voljo v Galaxy Studiih.

Poleg tega je Samsung vseh 12.500 olimpijskih športnikov, ki so tekmovali na OI Rio 2016, obdaril z omejeno izdajo ‘olimpijskih’ pametnih telefonov Galaxy S7 edge, in jim tako še olajšal vzdrževanje stikov s prijatelji in družino po celem svetu.

Več informacij o sodelovanju podjetja Samsung Electronics na Olimpijskih igrah Rio 2016 se nahaja na spletni povezavi www.samsungmobilepress.com/Olympics/

###

O sodelovanju družbe Samsung pri Olimpijskih igrah

Sodelovanje med družbo Samsung in Olimpijskimi igrami se je pričelo leta 1988, ko je Samsung kot lokalni sponzor mesta Seul podprl Zimske olimpijske igre v Naganu leta 1988. Samsung je kasneje nadgradil svojo vlogo in postal svetovni olimpijski partner, ki zagotavlja opremo za brezžično komunikacijo. Poleg tega Samsung izvaja več kreativno zasnovanih olimpijskih kampanj, s katerimi si prizadeva za širjenje olimpijskega duha med oboževalce po celem svetu in jim omogoča, da s pomočjo inovativne tehnologije Samsung postanejo del samega dogajanja. Samsung bo podprl tudi olimpijske igre Rio 2016, PyeongChang 2018 in Tokio 2020.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, tiskalnikov, medicinskih naprav, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!