Novice

Nazaj na novice

Samsung na IFA 2016 razstavlja tudi pravo umetniško instalacijo

Impresivno umetniško delo iz 45 SUHD TV-jev in 9.000 koščkov barvnega stekla, imenovano Izvor kvantnih točk, je ustvarila skupina vzhajajočih sodobnih umetnikov iz Nemčije

Samsung na IFA 2016 razstavlja tudi pravo umetniško instalacijo

Impresivno umetniško delo iz 45 SUHD TV-jev in 9.000 koščkov barvnega stekla, imenovano Izvor kvantnih točk, je ustvarila skupina vzhajajočih sodobnih umetnikov iz Nemčije

Berlin, Ljubljana, 7. september 2016 – Samsung Electronics, vodilni ponudnik in inovator v TV industriji na svetu, na sejmu IFA 2016 krade pozornost s posebno umetniško instalacijo, ki jo je ustvarila skupina vzhajajočih umetniških zvezd iz Nemčije. Instalacija, ki se imenuje Izvor kvantnih točk (orig. The Origin of Quantum Dot) sloni na video, svetlobnih in glasbenih elementih, ki skupaj ustvarjajo krasno celoto, kakršno so zmožni predvajati Samsung SUHD televizorji z zasloni s tehnologijo kvantnih točk.

Avtorji umetniške instalacije, ki jo je navdihnilo barvano steklo, so nemški umetniki Andreas Nicolas Fischer, Schnellebuntebilder, Christopher M. Bauder in Kling klang klong. Čeprav izhajajo iz različnih področij ustvarjanja, so združili svojo kreativnost in vizijo in skupaj zgradili edinstveno umetniško delo. Instalacija sestoji iz kar 45 SUHD televizorjev in 9.000 koščkov barvanega stekla.

Kvantne točke lahko že samo s spreminjanjem velikosti delcev prikazujejo širši rang barv. To liniji Samsung SUHD televizorjev z zasloni s tehnologijo kvantnih točk omogoča predvajanje izjemno živih in realističnih barv in hkrati trpežno osnovo, ki ohrani svetlost in barvo zaslonov.

Samsung na IFA 2016 na ogled postavil najbolj inovativne naprave za domačo zabavo

Predstavitev najnovejših naprav znamke Samsung na sejmu IFA 2016 je bilo razdeljeno v več kreativno postavljenih con:

- Premisli cona, kjer so razstavljeni inovativni izdelke s priročnimi funkcijami, ki bodo še bolj olajšala in popestrila vsakdanja življenja uporabnikov; tu so na voljo tudi informacije o Samsung SUHD televizorjih z zasloni s tehnologijo kvantnih točk, Serif televizorjih itd.

- Izkustvena cona tehnologije kvantnih točk, kjer obiskovalci spoznajo preteklost, sedanjost in prihodnost kvantnih točk in izvedo več o trpežnosti, velikosti, materialu in učinkovitosti barv kvantnih točk. Tu se nahaja tudi 45 modelov Samsung SUHD televizorjev različnih velikosti (od 65- do 78-palčni), ki so del omenjene umetniške instalacije.

- V Coni pametne televizije obiskovalci lahko poskusijo TV PLUS, storitev za video na zahtevo, ki v Evropo prihaja v letu 2017. Kmalu bo na voljo tudi več storitev v formatih HDR in UHD, saj jih je najavilo že več vsebinskih partnerjev podjetja Samsung (20th Century Fox, Warner Brothers, Amazon in Netflix).

- Polna obiskovalcev je tudi AV cona, kjer sistem povezanih naprav Samsung - Samsung SUHD TV, Ultra HD Blu-ray predvajalnik UBD-K8500 in najnovejši Soundbar zvočnik HW-K950 s tehnologijo Dolby Atmos® - ustvarjajo popolno harmonijo avdio in video vsebin v formatu 4K, rezultat pa je vrhunsko doživetje zvoka in slike v domači dnevni sobi, ki je popolnoma primerljivo z gledanjem v kinodvorani.

Vse avdio-video novosti podjetja Samsung bodo na ogled na sejmu IFA 2016, ki v Berlinu poteka od 2.do 7. septembra 2016.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, tiskalnikov, medicinskih naprav, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!