Novice

Nazaj na novice

Mladi v prometu

Mladi spadajo med ogrožene skupine v prometu, saj so med 18. in 24. letom starosti v povprečju trikrat pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah od povprečnega voznika.

Mladi v prometu

Mladi spadajo med ogrožene skupinev prometu, saj so med 18. in 24. letom starosti v povprečjutrikrat pogosteje udeleženi v prometnih nesrečahod povprečnega voznika. Dejavniki, ki vplivajo natoso:

pomanjkanje vozniških izkušenj,splošni življenjski stil mladih (zabava, ponočevanje),uporaba različnih avdio in mobilnih naprav tudi v prometu,upiranje avtoritetam, preizkušanje lastnih meja in sposobnosti, ne zavedanje možnih posledic.

Prometno vzgojni programi za mlade morajo biti usmerjeni v njihovo aktivnost, skupinsko sodelovanje, zavedanje tveganj, samokritičnost ter iskanje primernih načinov spoprijemanja s tveganimi situacijami. Tem smernicam sledimo in smo natoponosni.

Cela generacija dijakov celjskih srednjih šol skozi zgodbe poškodovancev utrjujevrednoto varne vožnje

Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki se je zaključil 22. 9. 2016, je bil za člane Gibanja "Še vedno vozim – vendar ne hodim"zelo pester. Vtem tednu so naši predavatelji, poškodovani v prometnih nesrečah, svojo zgodbo dijakom predajali na 25. delavnicah.

Večino delavnic smo izvedli v Celju, kjer smo nadaljevali v lanskem letu začetprojekt "Mestna občina Celje – varna in mladim prijazna", v katerem preventivne prometne vsebine predajamovsem dijakom 3. letnikov na celjskih srednjih šolah. S tem projektom smo se pridružili tudipobudi EDWARD, Evropskemu dnevu brez smrtnih žrtev v cestnem prometu.

WEBSI nagrada kampanji "Ne tekstam, ko vozim"

S kampanjo"Ne tekstam, ko vozim"smov kategoriji družabna omrežjazasedli drugo mesto na WEBSI - festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja. Ne pozabite: telefon in vožnja ne gresta skupaj.Tosi lahko nazorno ogledate vvideu.

AplikacijiTriglav DRAJV in Dars PROMET

Z uporabo aplikacijeTriglav DRAJVlahkoizboljšate vašo vožnjoin dosežete popust pri zavarovanju ZavarovalniceTriglav. AplikacijoDars PROMETpa uporabite še preden se odpravite na pot - tako boste na tekočem z aktualnim dogajanjem na slovenskih cestah.

Želimo vam varno jesen.

p. s.Sodelujte v nagradni igriinugotovite kaj je narobe s prvo sliko. Prvi trije prejmete nagrado, zato pohitite in nam pošljite vaše odgovore nanatasa@vozim.si.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!