Novice

Nazaj na novice

Podjetje SAP Slovenija imenovalo novega generalnega direktorja

Glavna naloga Gregorja Potočarja bo nadaljnje pozicioniranje SAP na slovenskem trgu in širitev mreže partnerjev

Ljubljana, 3. oktober 2016 – SAP Slovenija, vodilno podjetje v svetu poslovnih aplikacij, je kot novega generalnega direktorja imenovalo Gregorja Potočarja. SAP, ki v Sloveniji uspešno deluje že od leta 1999, želi na trgu dodatno utrditi položaj podjetja ter razširiti mrežo svojih partnerjev, pri čemer bo Gregor Potočar igral ključno vlogo. Njegova naloga bo slediti globalnemu cilju, da podjetje SAP prek platforme HANA postane družba v oblaku - tudi na trgu v Sloveniji.

Potočar bo podjetju SAP Slovenija nedvomno pripomogel pri doseganju novih poslovnih uspehov, saj je z več kot 20 leti delovanja odlično podkovan strokovnjak za IT panogo in izkušen vodja prodajnih in marketinških oddelkov. V dosedanji karieri je zabeležil številne prodajne uspehe, osredotočen pa je na razvoj produktivnih, učinkovitih in dobičkonosnih poslovnih procesov. Na funkciji, ki jo prevzema z današnjim dnem, bo nasledil Milana Dragiča, ki je bil direktor SAP Slovenija od junija 2014.

"Poslovne izkušnje, strateški pogled in podjetniško razmišljanje Gregorja Potočarja so lastnosti, ki nas utrjujejo v prepričanju, da je prava oseba za nadaljevanje naše globalne vizije: da prek platforme HANA postanemo družba v oblaku - tudi na trgu v Sloveniji. Prepričani smo, da bo v času digitalne transformacije in v hitro spreminjajočem se poslovnem okolju nudil podporo našim strankam na poti digitalne transformacije in da bo na trgu naredil velik premik," je ob imenovanju Potočarja dejala Rumyana Trencheva, generalna direktorica podjetja SAP za področje jugo-vzhodne Evrope (SEE regija).

Gregor Potočar, generalni direktor SAP Slovenija, je dejal: "Z današnjim dnem postajam del vizije podjetja, ki je od nekdaj ustvarjalo nove priložnosti za inovacijo in rast. SAP bo tako na globalni kot tudi na lokalni ravni nadaljeval s tranzicijo v ponudnika poslovnih rešitev iz oblaka, kar potrjujemo z velikimi vlaganji v infrastrukturo in razvoj ter v partnerska povezovanja in strateške akvizicije," je dejal in dodal: "V Sloveniji bomo v prihodnjih letih še nadgradili svoj položaj osrednjega ponudnika rešitev za digitalizacijo velikih, srednjih in malih podjetij ter tudi javnega sektorja. Z visoko usposobljeno ekipo lastnih svetovalcev, mrežo lokalnih SAP partnerjev in svetovalnih podjetij bomo vodstvom slovenskih podjetij zagotavljali varno in učinkovito izvedbo njihovih digitalnih strategij."

Preden se je pridružil podjetju SAP, je bil Gregor Potočar zaposlen v Microsoft Slovenija kot direktor prodaje za mala, srednja podjetja in partnersko mrežo, odgovoren za Slovenijo in Albanijo (2013 - 2016). Pred tem je bil vodja svetovne partnerske mreže NiceLabel (2007 - 2009) in strokovnjak za trženje v banki SKB – Societe Generale Group (2000 - 2004). Diplomiral je na Fakulteti za podjetništvo in ekonomijo ter znanje nadgradil še na IEDC – Poslovni šoli Bled, kjer se je leta 2012 udeležil mednarodne poletne šole Management za mlade managerje\" (Young Managers Program).

O podjetju SAP

Podjetje SAP je vodilno podjetje v svetu poslovnih aplikacij. Z vodilnim tržnim deležem na segmentu aplikacijske programske opreme pomaga organizacijam biti boj s škodljivimi učinki kompleksnosti, ustvarjati nove priložnosti za inovacijo in rast ter ostati pred konkurenco. Novice, podatki za vlagatelje in analitike, zaposlitve možnostmi, zgodovino podjetja SAP in še mnogo več lahko najdete na: http://go.sap.com/slovenia

Kontakt za medije

Anja Rejc, Agencija Grayling T: +386 (0)1 434 26 65, +386 (0)40 16 88 51 E: anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!