Novice

Nazaj na novice

Manager klub Ptuj aktivno sodeloval pri projektu humanitarnega zbiranja 3 ton zamaškov

Izkupiček od pridobljenih sredstev akcije zbiranja zamaškov bodo namenili otrokom s cerebralno paralizo

Manager klub Ptuj aktivno sodeloval pri projektu humanitarnega zbiranja 3 ton zamaškov

PODNASLOV: Izkupiček od pridobljenih sredstev akcije zbiranja zamaškov bodo namenili otrokom s cerebralno paralizo

5-mesečno zbiranje zamaškov je danes na Ptuju doseglo svoj uspešen humanitarni epilog. Več kot 3 tone zamaškov, ki so jih zbirali na zbiralnih mestih po različnih ustanovah, šolah, gostinstvih in podjetjih je bilo uspešno predanih Društvu Sonček za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož. Zbiranje je organiziral in koordiniral že znan podpornik humanitarnih akcij zbiranja zamaškov, Ptujčan Ignac Habjanič, ki je ob današnji predaji zamaškov izjavil, da mu zbiranje zamaškov ne bi uspelo brez podpore lokalnih podpornikov; humanitarna akcija pa se je razširila tudi na mednarodno raven, saj so zamaške prejeli tudi iz Švice, Nemčije, Srbije in s Kosovega.

Predsednik Manager kluba Ptuj, Marko Drobnič je poudaril, da tovrstne aktivnosti le izpolnjujejo pomemben del poslanstva Manager kluba Ptuj – korporativno prostovoljstvo. Pred dvema letoma so pomagali pri obnovi in rednem vzdrževanju trim steze na Ptuju, letos pa so se odločili za podporo pomoči potrebnim otrokom s cerebralno paralizo in sodelovali ne le pri predaji zamaškov, temveč tudi pri donaciji približno 1 tone zbranih zamaškov. Kot dodaja Marko Drobnič, je slednje pozitivno tudi za ohranjanje okolja, saj je ločeno zbiranje odpadkov že postalo stalnica našega vsakdana, s katero moramo biti zgled tudi mlajšim generacijam in jim dokazovati, da je okolje vrednota, v katerem bomo živeli.

Izkupiček od pridobljenih sredstev akcije zbiranja zamaškov bodo namenjena otrokom s cerebralno paralizo, je pojasnila predsednica Sončka Društva za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož, Nada Polajžer. V juliju bodo finančno breme olajšali marsikateri družini, ki se bo udeležila že tradicionalne julijske družinske zdravstveno-terapevtske kolonije, ko za otroke in družine pripravljajo 1-tedenske terapije.

Zamaške so po nalaganju s pomočjo ptujskih osnovnošolcev, Ignaca Habjaniča, člani Manager kluba Ptuj in Slovensko vojsko odpeljali na Koroško, kjer jih bodo pretopili, z rezultatom akcije pa omogočili olajšanje bremen pomoči potrebnim.Tovrstne humanitarne geste so zato lahko le vzor našemu jutrišnjemu obnašanju z odpadki in dokazom, da lahko z majhnimi koraki doprinesemo lokalnemu okolju.

Seznam fotografij:

Kreativni laboratorij_MKP_zamaski_1:

na fotografiji od leve proti desni

Andreja Komel (članica Manager klub Ptuj)

Ignac Habjanič (humanitarni podpornik akcij)

Marko Drobnič (predsednik Manager klub Ptuj)

Darja Potočnik Benčič (članica Manager klub Ptuj)

Damjan Prapotnik (član Manager klub Ptuj)

Tilen Mrgole (član Manager klub Ptuj)

Kreativni laboratorij_MKP_zamaski_2:

Slovenska vojska

Tilen Mrgole (član Manager klub Ptuj)

Marko Drobnič (predsednik Manager klub Ptuj)

Darja Potočnik Benčič (članica Manager klub Ptuj)

Andreja Komel (članica Manager klub Ptuj)

Damjan Prapotnik (član Manager klub Ptuj)

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!