Novice

Nazaj na novice

VODSTVO V SVETOVNEM MERILU: KAKO JE FORD TRANSIT POSTAL NAJBOLJE PRODAJANI MODEL DOSTAVNIH VOZIL NA ZEMLJI

Upravitelji avtoparkov in poslovi uporabniki po vsem svetu se v vse večjem številu odločajo, da si bodo pri svojem delu pomagali s Fordovimi dostavnimi vozili, zato ne preseneča, da je družina dostavnikov Ford Transit najbolje prodajani model med tovornimi dostavnimi vozili na našem planetu.

Upravitelji avtoparkov in poslovi uporabniki po vsem svetu se v vse večjem številu odločajo, da si bodo pri svojem delu pomagali s Fordovimi dostavnimi vozili, zato ne preseneča, da je družina dostavnikovFord Transit najbolje prodajani model med tovornimi dostavnimi vozili na našem planetu.

Ford Transit (celotna družina izvedb) je bilv letu 2015 najbolje prodajani tovorni dostavnik*po vsem svetu, saj so jih po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil v koledarskem letu 2015 registrirali skoraj 400.000.

“Osredotočeni smo na ohranjanje globalne vodilne vloge pri proizvodnji poltovornjakov ter dostavnih in gospodarskih vozil,” pravi Raj Nair, Fordov izvršni podpredsednik skupine za razvoj globalnih izdelkov in tehnični vodja. “Medtem ko so modeli drugih proizvajalcev na voljo le v posameznih regijah, jeFordu uspelo razviti globalno arhitekturo dostavnih vozil, ki jo je mogoče prilagoditi lokalnih zahtevam.”

Transit gradi na več kot 50-letni tradiciji v Evropi, saj podatki družbe HIS Markit o registracijah kažejo, da je v Veliki Britaniji najbolje prodajano dostavno vozilo v svojem segmentu že od leta 1984. V zadnjih 25 mesecih se je Fordov tržni delež pri gospodarskih vozilih v Evropi povečal z10,8 odstotka na 12,9 odstotka.

Tako je Ford prvič po 18 letih postal najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi, po podatkih družbe IHS Markit o registracijah gospodarskih vozil pa ima za to največ zaslug rastoče povpraševanje po povsem novi in razširjeni paleti Transitov, ki vključuje modele Transit, Transit Custom, Transit Connect in Transit Courier.

V primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta se je prodaja modela Transit Custom v prvih devetih mesecih leta 2016 v Evropi povečala za 23 odstotkov na skupno 89.800 vozil, prodaja Transita pa za 17 odstotkov na 64.800 vozil.**

“Ford je v prvih devetih mesecih leta 2016 prodal več kot 247.000 gospodarskih vozil – 18,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani – in paleta naših modelov Transit predstavlja temeljni kamen tega uspeha,” je povedal Hans Schep, generalni direktor oddelka za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. “S povsem novo generacijo dizelskih motorjevFord EcoBlue Transit in Transit Customzdaj ob še večji zmogljivosti pri prevozu tovora navdušujeta tudi z varčnejšo porabo goriva za manjše stroške uporabe.”

Transitov uspeh je družbo Ford vzpodbudil, da postane glavni prodajalec gospodarskih vozil tudi v ZDA in tako je do septembra Ford prevzel kar 40 odstotkov trga velikih dostavnikov, lani pa je ta delež znašal 36 odstotkov.Po objavljenih podatkih si lahko Ford zaradi izjemnega povpraševanja po Transitu obeta najuspešnejše leto pri prodaji dostavnih vozil po letu 1978.Po podatkih, ki jih avtomobilska panoga objavlja o prodaji, se Transit zdaj prodaja bolje celo od najbolje prodajanega mini-dostavnika v Ameriki.

Po napovedih združenja proizvajalcev delovnih vozil NTEA, da se bo prodaja tovrstnih vozil v primerjavi z letom 2015 letos povečala za 10 odstotkov, lahko upravičeno pričakujemo nadaljnjo rast prodaje dostavnih vozil razreda 1–3 v ZDA in Mehiki.

Po podatkih kitajskega podjetja za zavarovanja in informacijske tehnologije je Transit najbolje prodajani model med manjšimi avtobusi in dostavniki na Kitajskem, obenem pa je na dobri poti, da postane najbolje prodajani model gospodarskega vozila v letu 2016.

Močne korenine Fordovega vodilnega položaja pri gospodarskih dostavnih vozilih

Ford je na trg gospodarskih vozil vstopil 9. avgusta 1965, ko je prvi Transit zapeljal s proizvodne linije obrata v Langleyu v Veliki Britaniji. Transit je kmalu postal ljubljenec uporabnikov v Evropi in je pred časom uspešno praznoval svojo50. obletnico.

Pri širjenju svoje palete Transitovih modelov na Kitajskem Ford sodeluje s strateškim partnerjem Jiangling Motors Corporation, ki se je začelo avgusta 1995, prvega Forda Transita pa so izdelali decembra 1997. Proizvodnja povsem novega kombija Transit se je začela letos septembra.

V dobrih 50 letih so izdelali skoraj 8 milijonov modelovTransit in Transit Custom, Transit pa je iz posameznega modela zrasel v celotno družino gospodarskih vozil. Če bi vse v tem času izdelane Transite razvrstili drugega za drugim, bi obkrožili zemeljsko oblo. Po Fordovih podatkih o prodaji in proizvodnji v povprečjuprodajo Transita vsakih 180 sekund.

Transit uvaja dizelski motor Ford EcoBlue

Ford je letos uvedelnovega Transita in Transita Custom, ki ju poganjajonajsodobnejši dizelski motorji Ford EcoBlue. Stroški uporabe so znatno manjši, saj je poraba goriva manjša za do 13odstotkov, navor v nizkem območju vrtljajev pa je večji za 20odstotkov.

Oba modela sta na voljo tudi z naslednjimi dovršenimi tehnologijami za pomoč vozniku:

Sistem za pomoč pri zaviranju v sili za preprečevanje trčenja, ki kot prvi v tem segmentu vključuje tuditehnologijo za zaznavanje pešcev– zmanjša stopnjo čelnega trčenja z drugimi vozili ali pešci ali pomaga vozniku, da se povsem izogne trčenju.Nadgrajeni sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESC), ki vključuje izboljšano paleto funkcij za večjo stabilnost vozila v ekstremnih voznih situacijah; med temi funkcijami je tudi stabilizacija pri bočnem vetru – nov sistem, ki z uporabo zavor na eni strani vozila zmanjša učinek nenadnih sunkov vetra na vožnjo vozila.

Kupci Transita in Transita Custom lahko izberejo tudišeststopenjski samodejni menjalnik, Transit pa je na voljo tudi z izboljšanim sistemom pogona na vsa kolesa in sistemom naprednih povezav SYNC 3.

# # #

*Podatki za družino Transitov vključujejo modele Ford Transit, Transit Custom in JMC Transit.

**Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na glavnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. Mednje sodijo Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!