Novice

Nazaj na novice

KT in Samsung z uspešnim testom povezljivosti v prvem mobilnem omrežju 5G na svetu

Z uspešnim testom povezljivosti v omrežju 5G dosegli pomemben mejnik na poti načrtovanega uvajanja mobilnega omrežja 5G še pred 2020

KT in Samsung z uspešnim testom povezljivosti

v prvem mobilnem omrežju 5G na svetu

Z uspešnim testom povezljivosti v omrežju 5G dosegli pomemben mejnik na poti načrtovanega uvajanja mobilnega omrežja 5G še pred 2020

Seul/Ljubljana, 26. oktober 2016 – Samsung Electronics in KT poročata o izjemnem uspehu: podjetji sta vzpostavili in uspešno testirali delovanje prvega mobilnega omrežja 5G na svetu, ki v celoti temelji na tehnologiji 5G. Prva demonstracija povezovanja v omrežju 5G je bila v t.i. Kampusu digitalnega mesta podjetja Samsung v mestu Suwon v Južni Koreji.

Za razliko od preteklih demonstracij povezljivosti med prototipnimi baznimi postajami in napravami, ki uporabljajo lastniške specifikacije, koncept, ki sta ga razvila KT in Samsung, koristi skupno specifikacijo, ki je specifična za PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG). Slednja temelji na skupnih prizadevanjih, ki jih podpirajo skupine operaterjev in ponudnikov po celem svetu. Omenjena skupina opredeljuje ključne tehnološke zahteve, potrebne za vzpostavitev mobilnega omrežja 5G in si prizadeva, da še do začetka leta 2018 ponudi vsaj poskusno storitev prvega mobilnega omrežja 5G na svetu.

"Današnji uspeh temelji na skupni specifikaciji, ki je bila zgrajena v sodelovanju z več vodilnimi podjetji v industriji. Ta bodo pripomogla k razvoju prve testne storitve mobilnega omrežja 5G na svetu in tako omogočila, da bo poskusna verzija omrežja 5G vzpostavljena še do Zimskih olimpijskih iger PyeongChang 2018," je ob tem povedal Sungmok Oh, vodja oddelka omrežij v podjetju KT, in dodal: "KT se bo v letu 2016 še naprej osredotočal na testiranje interoperabilnosti mobilnega omrežja 5G med različnimi ponudniki, v letu 2017 pa se bomo prizadevali za uvajanje testnega omrežja 5G in podrobno preverjanje le-tega."

"Zelo smo zadovoljni z uspešnim razvojem prvega mobilnega omrežja 5G, ki smo ga dosegli le nekaj mesecev po dokončni finalizaciji specifikacij za PyeongChang 5G SIG," je dejal Paul Kyungwhoon Cheun, izvršni podpredsednik in vodja ekipe razvoja naslednje generacije komunikacije pri podjetju Samsung Electronics. "Samsung je navdušen nad uspešnim nadaljevanjem sodelovanja z vodilnimi podjetji na svetu, in trudimo se, da dosežemo ključne mejnike v razvoju naslednje generacije komunikacije in mobilno omrežje 5G približamo uporabi v vsakdanjem življenju."

Na današnjem testu mobilnega omrežja 5G, kjer so koristili frekvenčni spekter 28 GHz, sta Samsung in KT demonstrirala popolno sinhronizacijo brezžičnih povezav, dodelitev IP naslovov različnih naprav, izvajanje varnostnih protokolov in spletni dostop do naprav prek virtualnega osrednjega omrežja 5G. Uspešna demonstracija hkrati odraža izjemen pomen sodelovanja v industriji, kot tudi pripravljenost industrije, da prva mobilna omrežja 5G za komercialno uporabo uvede še pred letom 2020.

# # #

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, tiskalnikov, medicinskih naprav, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!