Novice

Nazaj na novice

Preplet vizionarske arhitekture in vizionarske mobilnosti: BMW i in Lumar združila trajnostno premium mobilnost in bivanje

BMW i in Lumar sta združila moči v novem partnerstvu. Rezultat sodelovanja je popolnoma nov, ekskluziven BMW i3 LUMAR Edition, in posebna linija LUMAR iEdition hiš.

Sporočilo za medije

Oktober 2016

Preplet vizionarske arhitekture in vizionarske mobilnosti:

BMW i in Lumar združila trajnostno premium mobilnost in bivanje

BMW i in Lumar sta združila moči v novem partnerstvu. Rezultat sodelovanja je popolnoma nov, ekskluziven BMW i3 LUMAR Edition, in posebna linija LUMAR iEdition hiš.

Ljubljana. Vizionarja na področju trajnostnega razvoja in premium izdelkov, BMW i in Lumar, sta združila moči. Z novim partnerstvom postavljata nove standarde trajnostnega premium bivanja in mobilnosti. Partnerstvo sta začela s predstavitvijo ekskluzivnega BMW i3 LUMAR Edition, namenjenega slovenskemu trgu, in posebne linije LUMAR iEdition hiš.

BMW Group Slovenija z znamko BMW i in Lumar imajo skupen občutek za celosten trajnostni razvoj, ki dokazuje, da individualna mobilnost in bivanje lahko delita skupen cilj trajnostne prihodnosti ob ohranjanju premium standardov. Poleg trajnostnega razvoja znamki delita tudi predanost vrhunskemu dizajnu, tehnološki dovršenosti, nenehnemu iskanju pionirskih rešitev za vsakdanjo mobilnost in življenje ter se popolnoma prilagajata življenjskemu stilu urbanih ljudi. Obenem so vsi njuni izdelki in rešitve pripravljeni na prihodnost že danes.

Trajnostno in v prihodnost usmerjeno partnerstvo je BMW Group Slovenija vzpostavil z BMW i3 LUMAR Edition, narejenim posebej za slovenski trg. Da pa trajnostni razvoj ne ostaja zgolj v mobilnosti, je tudi Lumar predstavil posebej zasnovan model hiš LUMAR iEdition. Hiše povezujejo svet trajnostne mobilnosti in trajnostnega bivanja. Premium izvedba hiš, ki se bo odlikovala po vrhunskem dizajnu, svoji prijaznosti do okolja in udobju do stanovalcev, bo opremljena z BMW i Wallboxom in drugimi BMW i dodatki potrebnimi za lažjo vsakodnevno uporabo električnega vozila.

"BMW i je sinonim za premium trajnostno mobilnost prihodnosti. Ni naključje, da se je partnerstvo med dvema blagovnima znamkama, ki imata toliko skupnega - od zavezanosti k vrhunskemu dizajnu, tehnološki dovršenosti, trajnostni usmeritvi, ki je prežeta s premium uporabniško izkušnjo, in vizionarstvom - vzpostavilo prav v Sloveniji. Slovenija je izjemno zelena, trajnostno naravnana dežela, kjer ljudje cenijo visoko kakovost življenja. Z BMW i in ponudbo BMW i3 LUMAR Edition ponujamo mobilnost prihodnosti že danes.", je povedal Maciej Galant, generalni direktor BMW Group Slovenija. Marko Lukič, direktor Lumar je ob predstavitvi partnerstva izpostavil: "Lumar je tehnološko vodilni slovenski proizvajalec nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki s svojo razvojno naravnanostjo ustvarja trende na področju montažne gradnje tako doma kot v tujini. Veseli nas, da bomo koncept okolju prijaznega bivanja in mobilnosti ter prehod v nič ogljično družbo, ki smo ga s prvo plus energijsko hišo za Mitjo Petkovška začeli 2009 in z Aktivno hišo Lumar nadaljevali leta 2013, nadgradili v partnerstvu z BMW Group Slovenija. Verjamemo, da lahko skupaj bistveno pripomoremo k osveščanju širše družbe glede CO2 nevtralne gradnje in bivanja ter z našimi inovativnimi in tehnološko naprednimi produkti sooblikujemo zeleno in kakovostno bivanjsko okolje za nas in naše prihodnje rodove."

Izraba obnovljivih virov energije je sicer v porastu, vendar bo za ohranitev našega planeta potrebno narediti še nekaj več. Ob povečanju deleža obnovljivih virov in zmanjšanju porabe energije je potrebno zagotoviti tudi zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov in posledično ogljičnega odtisa. Te smernice so upoštevane tako pri uporabi materialov za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih hiš kot avtomobilov BMW i. Ob okolju prijazni gradnji in razgradnji, saj je praktično vse sestavine hiše kot avtomobila mogoče ponovno uporabiti, sta hiša in avtomobil lahko povezana tudi v času uporabe. Z nadgradnjo hiše s fotovoltaično elektrarno namreč ne pokrijemo samo povprečne potrebe po energiji, z zeleno električno energijo lahko poganjamo tudi električni avtomobil.

BMW i3 LUMAR Edition

Ekskluzivni BMW i3 LUMAR Edition je na voljo v zunanji Fluid Black s poudarki BMW i Blue barvi, krasi pa ga oblikovno dodelan tridimenzionalni napis BMW i3 LUMAR Edition\". Postavljen je na velika sodobno oblikovana 20\"\" BMW i lita alu. platišča. Prefinjena kombinacija blaga in eko usnja svetlega oblazinjenja Electronic – Carum Space Grey bo očarala tudi najzahtevnejše ljubitelje udobja, stila in tudi trajnosti. Plastični deli notranjosti so namreč izdelani iz 25 % naravnih, obnovljivih ali recikliranih materialov, prav tako je plastika zunanjosti izdelana iz 25 % recikliranih materialov. V tkanini na vratih in sedežih pa je uporabljenih kar 27 plastičnih recikliranih steklenic. Ob tem velja poudariti, da je mogoče kar 95 % BMW i3 ponovno uporabiti.

Popolnoma električni BMW i3 LUMAR Edition z novo, izjemno zmogljivo, 94 Ah baterijo ponuja sisteme za pomoč vozniku, saj vključuje vzvratno kamero, senzor razdalje pri parkiranju (spredaj in zadaj), parkirnega asistenta, ki ob minimalni pomoči voznika parkira bočno, avtomatsko zatemnitev notranjega vzvratnega in zunanjega voznikovega ogledala ter asistenta za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo. Navigacijski sistem Profesional bo zmeraj poskrbel za pravo pot, vozniku pa bo tudi pokazal, kje je najbližja polnilnica. Za izjemno vidljivost se bodo vozniki lahko zanesli na LED žaromete. Avdiofili pa bodo ob neslišni električni vožnji lahko uživali v vrhunskem zvoku Harman Kardon ozvočenja.

Popolnoma električni BMW i3 LUMAR Edition je na voljo po ekskluzivni ceni 45.990 € (maloprodajna cena tovrstnega vozila z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 50.798 €). Lastniki bodo ob subvenciji Eko sklada, ki znaša 7.500 evrov, prihranili kar do 12.300 evrov.

LUMAR iEdition

Eksluzivno linijo hiš LUMAR iEdition sestavljata dve najbolj priljubljeni hiši Lumar - hiša Primus in hiša Lumar BlackLine Pure W8. Obema tipskima hišama je dodan nov vrhunski dizajn, ki sega v najvišji kakovostni razred arhitekturnega oblikovanja. V izbrani preobrazbi so hiše nadgrajene v značilen oblikovni koncept in z izbranimi materiali plemenitijo dodano estetsko vrednost. Linija hiš LUMAR iEdition uporablja materiale visokokakovostnega razreda in predstavlja vrhunec ekskluzivne ponudbe hiš Lumar. Ob vrhunskem dizajnu in izvedbi bodo v hiše LUMAR iEdition vključeni dodatki, kot so BMW i Wallbox (polnilna postaja) in druge izvedbene rešitve, ki kažejo na sodelovanje med obema premium partnerjema. Opcijsko bo mogoče dokupiti fotovoltaično elektrarno.

Pasivna hiša Lumar Primus-D 137 je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition na voljo po ceni 173.990 €* (cena pasivne hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 205.170 €). Kupci bodo ob predvideni subvenciji Eko sklada, ki znaša 13.600 EUR, prihranili kar 31.180 evrov. Nizkoenergijska hiša Lumar Primus-D 137 pa je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition na voljo že po ceni 159.990 €* (cena nizkoenergijske hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 178.350 €).

*Izračun cen in subvencij je informativen in lahko odstopa. Narejen je po PHPP 2007, lokacija Ljubljana, orientacija jug.

Kontakt za medije BMW Group Slovenija:

Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija

Maja Ilec

Elektronski naslov: maja.ilec@bmwgroup.com

Telefon: 00386 1 586 73 74

BMW Group

BMW Group je s svojimi blagovnimi znamkami BMW, MINI in Rolls-Royce vodilni svetovni premium proizvajalec avtomobilov in motornih koles, obenem pa ponuja premium finančne storitve in storitve mobilnosti. BMW Group kot globalno podjetje upravlja 30 proizvodnih in montažnih obratov v 14 državah in ima globalno prodajno mrežo razpredeno po več kot 140 državah.

V 2015 je BMW Group po celem svetu prodal okoli 2,247 milijonov avtomobilov in skoraj 137.000 motornih koles. Dobiček pred obdavčitvijo za finančno leto 2014 je znašal 8,71 milijarde evrov ob dohodkih 80,40 milijarde evrov. 31. decembra 2014 je BMW Group zaposloval 116.324 ljudi.

BMW Group je svoj uspeh vedno gradil na dolgoročni viziji in odgovornem delu. Podjetje je tako ustvarilo ekološki in socialni trajnostni razvoj preko niza vrednot, celostne proizvodne odgovornosti in jasne predanosti k ohranjanju virov kot integralnega elementa svoje strategije.

BMW i

Vizionarska znamka na področju električne mobilnosti prihodnosti, s futurističnim pridihom svojih avtomobilov, kaže na trajnostni razvoj že od same izdelave kletke avtomobila, pa do dovršenosti zunanje oblike. Poleg tega pa BMW s podznamko BMW i predstavlja nenehni razvoj in iskanje pionirskih rešitev za vsakodnevno mobilnost v urbanem okolju. Avtomobili svojim lastnikom dokazujejo, da mobilnost in prijaznost do okolja, hodita z roko v roki in predstavlja okolju prijazen užitek v vožnji.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Kontakt za medije Lumar

Marketing in odnosi z javnostmi Lumar IG

Boštjan Kralj

Elektronski naslov: bostjan.kralj@lumar.si

Telefon: 00386 2 421 67 66

LUMAR IG

Družinsko podjetje Lumar je bilo ustanovljeno leta 1992. Osnovna dejavnost podjetja je razvoj, proizvodnja in montaža visokokakovostnih ter energetsko učinkovitih montažnih objektov. V skoraj petindvajsetih letih je podjetje zgradilo preko 2.000 različnih objektov v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici in Franciji. Lumar danes velja za tehnološko vodilnega slovenskega proizvajalca nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki ustvarja trende gradnje doma in v tujini. Je eno redkih evropskih podjetij iz panoge, ki se ponaša s številnimi domačimi in mednarodnimi certifikati in nagradami za tehnologijo, detajle in arhitekturno zasnovo hiš. Filzofija razmišljanja, delovanja in razvoja podjetja je usmerjena v ustvarjanje kakovostnih objektov, ki ob minimalnem obremenjevanju okolja ponujajo maksimalno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost. Vse to se odraža v sloganu podjetja Živeti najbolje.

V 2015 je Lumar ustvaril skoraj 12,5 milijonov evrov prihodkov od prodaje, od tega jih je 41 % ustvaril v tujini. Konec leta 2015 je bilo v podjetju zaposlenih 63 strokovnjakov.

www.lumar.si

www.blackline.si

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Linkedin:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!