Novice

Nazaj na novice

Samsung in Qualcomm razvijata najnovejši čip Snapdragon 835

Podjetji Samsung Electronics in Qualcomm Technologies, Inc. (QTI), podružnica podjetja Qualcomm Incorporated, nadaljujeta strateško sodelovanje, v sklopu katerega sodelujeta tudi pri razvoju in izdelavi novega vrhunskega čipa Qualcomm® Snapdragon™ 835. Ta bo kot prvi izdelan z 10-nanometersko FinFET tehnologijo.

Samsung in Qualcomm razvijata najnovejši čip Snapdragon 835

New York, Seul/Ljubljana, 22. november 2016 – Podjetji Samsung Electronics in Qualcomm Technologies, Inc. (QTI), podružnica podjetja Qualcomm Incorporated, nadaljujeta strateško sodelovanje, v sklopu katerega sodelujeta tudi pri razvoju in izdelavi novega vrhunskega čipa Qualcomm® Snapdragon™ 835. Ta bo kot prvi izdelan z 10-nanometersko FinFET tehnologijo.

Poslanstvo podjetja Qualcomm Technologies je, da obdrži vodilno mesto na področju razvoja mobilnih platform, pri tem pa stavijo na Samsungov najnaprednejši proces izdelave naslednje generacije vrhunskih čipov.

Kot je dejal Keith Kressin, starejši podpredsednik razvoja izdelkov v podjetju Qualcomm Technologies, Inc., so “navdušeni, da bomo pri razvoju izdelkov, ki so vodilni v mobilni industriji, še naprej sodelovali s podjetjem Samsung,” in dodal: “Pričakujemo, da bo nov proces izdelave z 10-nanometersko tehnologijo omogočil še boljšo energetsko učinkovitost in višje zmogljivosti delovanja naših vrhunskih čipov Snapdragon 835. To bo omogočilo dodajanje novih funkcij in posledično še izboljšano uporabniško izkušnjo v prihodnosti.”

Revolucionarni proces izdelave čipa že v teku

10-nanometerski proces izdelave omogoča do 30 odstotkov večjo učinkovitost s 27-odstotnim izboljšanjem moči procesorja ali do 40 odstotkov manjšo porabo energije kot procesorji, izdelani s 14-nanometersko tehnologijo. Snapdragon 835, izdelan z 10-nanometersko tehnologijo, bo imel manjši čip, kar bo proizvajalcem mobilnih telefonov omogočilo več uporabnega prostora in s tem možnost razvoja novih produktov z večjimi baterijami ali tanjšim dizajnom. To bo vplivalo tudi na daljšo življenjsko dobo baterije.

“Veseli smo, da imamo priložnost tesnega sodelovanja s podjetjem Qualcomm Technologies pri razvoju čipa Snapdragon 835 z našo 10-nanometersko FinFET tehnologijo,” je še dodal Jong Shik Yoon, izvršni podpredsednik poslovne ekipe v podjetju Samsungom in dodal, da je “to sodelovanje pomemben dosežek za delo naše tovarne polprevodnikov, saj odraža izjemno zaupanje v vodilno čip procesorsko tehnologijo podjetja Samsung.”

Snapdragon 835 (sicer naslednik Snapdragona 820/21) je že v fazi proizvodnje, v vrhunskih mobilnih napravah pa naj bi bil že v prvi polovici leta 2017.

*Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm Incorporated, registrirani v ZDA in drugod po svetu.

Qualcomm Snapdragon je izdelek podjetja Qualcomm Technologies, Inc.

###

O podjetju Qualcomm Incorporated

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) je vodilno podjetje na področju razvoja 3G, 4G tehnologij in brezžičnih tehnologij naslednje generacije. Pod podjetje Qualcomm Incorporated spadajo licenčna podjetja, QTL in večina patentnega portfelja. Qualcomm Technologies, Inc., je podružnica podjetja Qualcomm Incorporated, ki, skupaj z ostalimi podružnicami, skrbi za inženirstvo, raziskave in razvoj praktično vseh produktov in storitev podjetja, tudi semikonduktorskega podjetja QCT. Ideje in izumi podjetja Qualcomm že več kot 30 let vodijo evolucijo digitalnih komunikacij, in povezujejo ljudi z informacijami, zabavo in drugimi ljudmi. Več informacij se nahaja na spletni strani podjetja Qualcomm, na blogu OnQ in na uradnih straneh Twitter in Facebook.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. Podjetje spreminja svetove televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, kamer, digitalnih naprav, medicinske opreme, omrežnih sistemov, polprevodnikov in rešitev LED. Za več informacij obiščite novinarsko središče podjetja Samsung na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali

Anja Rejc, +386 (0)40 16 88 51, anja.rejc@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!