Novice

Nazaj na novice

Se spomnite, kdaj se nazadnje vozili pod vplivom alkohola?

Tako martinovo kot tudi vse ostale priložnosti, ob katerih nazdravljamo, nam lahko predstavljajo dober način sprostitve, vendar naj v takšnih trenutkih za naš prevoz raje poskrbijo tisti, ki alkohola ne uživajo (taksisti, šoferji itd.). S tem bomo pokazali odgovornost do samih sebe ter do ostalih udeležencev v prometu

Ta mesec si je marsikdo v duhu martinovanja privoščil malo sprostitve in kakšno žlahtno kapljico.Tako martinovo kot tudi vse ostale priložnosti, ob katerih nazdravljamo,nam lahko predstavljajo dober način sprostitve, vendar naj v takšnih trenutkih za naš prevoz raje poskrbijo tisti, ki alkohola ne uživajo (taksisti, šoferji itd.). S tem bomo pokazali odgovornost do samih sebe ter do ostalih udeležencev v prometu, da se nam ne bi zgodilo podobno, kot našemu članu Borutu:

"Pravkar sem se zaposlil ... Pravi razlog, da smo se s prijatelji odpravilina pijačo, dve ali tri.

Po nekaj popitih kozarčkih smo drug za drugim začeli odhajati.

Ker sem imel vozniški izpit, avta pa se mi ni dalo pustiti pred lokalom, sem si rekel:

"Mah, saj nisem popil tako veliko, da se ne bi mogel peljati teh nekaj metrov ..."

A prav tistih nekaj metrov je bilo zame usodnih. Prehitro sem pripeljal v zadnji ovinek pred domom.

Posledice neprilagojene vožnje v vinjenem stanju vozim s sabo na vozičku."

(kratek odsek iz Borutove zgodbe)

Na to nas je v tem mesecu še dodatno opomnilSvetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki smo ga obeležili v nedeljo.Prireditev, ki so v organizaciji Zavoda Varna pot pod okriljem Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) v ta namen odvijale po vsej Sloveniji, smo se udeležili tudi mi –v petek se je obeležitve 1. obletnice odkritja spomenika žrtvam prometnihna Novih ljubljanskih Žalah udeležilBorut Pervanja,v soboto je v Celju svojo izkušnjo predstavil Matej Lednik,v nedeljo pa sta naše vrste v Slovenskih Konjicah zastopala Vinko Hren in Tina Velenšek.

Bliža se veseli december –čas zabav –in posledično tudi več zaužitega alkohola.V tem času bodo tudi letos strokovne institucije in nevladne organizacije po vsej Slovenijiizvajale različne preventivne aktivnosti v okviru osnovnih in srednji šol, avtošol, prireditvenih prostorov in gostinskih lokalov. Poleg najpomembnejših akterjev za preventivo se tudi članiekipe Vozim s svojim projektom trudimo predvsem med mladimi doseči zavedanje,da za volan ne spada niti ena sama kapljica alkohola.

Za konec pa si le še obljubimo, da bomo s svojim ravnanjem kot posamezniki poskrbeli, da se bo veseli december tudi končal veselo.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!