Novice

Nazaj na novice

BVLGARI AQVA ATLANTIQVE

Bvlgari predstavlja AQVA pour Homme ATLANTIQVE – čisto energijo Atlantskega oceana… v dišavi, ki jo je zasnoval mojster Parfumer Jacques Cavallier.

BVLGARI AQVA ATLANTIQVE

Bvlgari predstavlja AQVA pour Homme ATLANTIQVE – čisto energijo Atlantskega oceana… v dišavi, ki jo je zasnoval mojster Parfumer Jacques Cavallier.

Bvlgarijevo novo dišavo AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE je navdihnila surova moč Atlantika. S svojo edinstveno arhitekturo je dišava polna nasprotij med svežino in čutnostjo ter ustvarja mogočno, drugačno izkušnjo. To je vonj za moškega z magnetno privlačnostjo, ki se potopi v vitalnost morja in ki se na površje vrne z atletsko vztrajnostjo in molčečim razumevanjem Oceana in spoštovanjem njegove Moči – tako on sam postane Gospodar Vode.

AQVA VESOLJE

Voda s svojimi raznolikimi lastnostmi, ki že več kot desetletje navdihuje dišave Bvlgari, je svojo intenzivnost in globino uspešno spremenila v dinamično linijo AQVA. Ta je zajela neverjetno moč tega naravnega elementa, se razvila v trilogijo moških dišav in moške pritegnila s svojo mogočno privlačnostjo. Tri različne aromatične vodne Eau de Toilette so sestavljene iz povsem naravnih sestavin in poživljajočih esenc, katerih brizg plemenite čistosti jih naredi resnično čudovite.

Prvo odkritje neverjetne privlačnosti vode sega v leto 2005 in nosi ime – AQVA POUR HOMME. Esenca, ki se je svetu predstavila kot akvatična, aromatična senzacija uporabnika potopi v najglobljo, najbolj skrivnostno črnino morja in razkrije svobodo in razodetja, ki ležijo pod valovi. Moški AQVA POUR HOMME je eden… s skrivnostmi narave vred, spoštuje njihovo neverjetno moč in lepoto; še posebej tistih skrivnosti, ki so se začele razvijati v morju.

V letu 2008 nas je AQVA MARINE potopila v bolj kristalno površino vode. Dišava, ki jo je navdihnilo vodno popotovanje, v misli prikliče naravno svežino morskega pršca in čistih vod, polnih življenja. Njena morska nota je obarvana z živahnimi, aromatičnimi notami - njihove nianse spominjajo na odseve na površini morskih valov. Konec koncev je akvamarin – istoimenski dragi kamen – talisman pomorščakov. Očarljiva, navdihujoča prostranstva morja simbolizirajo AQVA MARINE moškega, ustvarjalca in utiralca poti; njega, katerega vizija oblikuje svet.

In letos? 2017…Bvlgari ustvari AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE… kot poklon oceanu, ki je zasidran v eleganci. Voda te dišave vsebuje izredne introspektivne kvalitete, uporabnika dišava potopi v izkustvo popolnega adrenalina. AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški je v harmoniji z elementi in pridobiva svojo moč iz samega srca Atlantika. Voda mu podarja silo oceana, odkriva, oblikuje in povečuje njegovo moč – in njegovo zapeljivost. Ta sila prav tako deluje kot imanentna in naravna moč vodje. Je gospodar osnovnega elementa: kot gospodar vode, zahteva recipročno, vendar absolutno spoštovanje. AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški je zaveznik velikega Modrega oceana, iz njega pridobiva adrenalin, ki ga potiska k preseganju samega sebe. Na takšen način energija samega oceana postane njegova. In podobno kot Atlantik, navdihuje in uročuje - njegov izreden pogum ga pretvori v gospodarja vode.

AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE

Navdih

Zgodba linije AQVA se začne v modrih vodah Sredozemlja, ki večno tečejo v široko, globoko brezno Atlantika. Od italijanskih obal do odprtega morja so naravni tokovi delovali kot vodiči k novim avanturam, osvajanjem, mejam in globinam – in vodili Bvlgari k novemu navdihu za Aqvo.

Mogočen pogled proti obzorju

Atlantski ocean so prvič poimenovali prebivalci antike, ime pa je dobil po titanu Atlasu, grškemu bogu vzdržljivosti. Legende pravijo, da je Zeus Atlasu za vedno ukazal držati nebo nad glavo – kot nad našimi glavami stoji tudi danes. Modern Bvlgari moški, ki poseduje enako moč, občuti bobnenje valov vsakič, ko vdihne morski zrak in se z njim pomladi. Pogleda preko obzorja oceana, zagleda se v njegovo fascinantno neskončnost in vidi svojo dušo, kako se razteguje proti koncu zemeljskih možnosti. Ocean je vedno simboliziral vrata, ki vodijo k novim avanturam: na drugi strani morja ležijo povsem novi svetovi, ki so še povsem neodkriti.

Moč morja mu poda energijo

Bvlgarijeva voda je v neprestanem gibanju, postane val, val (lat. unda, ae – val), plima, tok. Njeni mogočni neusahljivi plima in oseka sta vzpon in padec oceana in metafora za življenje. Čudoviti, vendar minljivi valovi bobnijo v razkošnem spektaklu večnega obnavljanja. Energija teh valov postane veliko igrišče človeka, kraj njegovih osvajanj in prisvajanj. Da bi postal eden z njimi, mora ponižno poslušati svoje zmogljivosti, se prilagoditi svoji okolici in izboljšati vsako podrobnost svoje osebnosti.

Zagospodari svojemu okolju

Z gospodarjenjem vodi se AQVA moški znajde v srcu vala, kjer ocean najbolj nazorno predstavlja svojo moč: je v popolni harmoniji z elementi. Subtilna igra ravnovesja in gibanja se igra s pomorsko močjo. Ko ocean prevzame telo, poveča njegovo moč zaradi česar se lahko skoraj umetniško pomika skozi vodo. Med velikimi prostranstvi voda, človek ne izziva Atlantika, temveč se primerja z njim. Med preseganjem lastnih meja, se jih mora najprej zavedati; ocean je njegovo ogledalo, ki razkriva njegovo zavest in samozavedanje. Ko se prepusti gibanju in energiji oceana, se spremeni v heroja tega elementa – priganjalec vode.

V ravnovesju s harmonijo

Ob vračanju k samemu viru AQVA moški vzdržuje harmonijo v svojem življenju in spoštovanje do naše zemeljske matere. Vedno spreminjajoče se okolje, ki ga sili k prilagajanju svetu okoli njega, se rodi iz gibanja oceana. S soočanjem moči morja, doseže ravnovesje in tako potrjuje organski odnos med seboj in vodo.

DIŠAVA

V globinah svoje akvatične moči je AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE zajela esenco vode. Je aromatična toaletna voda, ki navdih najde v strah vzbujajoči moči Atlantskega oceana.

AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE pretopi moč oceana v olfaktivno izkušnjo. Bvlagari in Jacques Cavallier sta v njeno sredino postavila ambergris in tako v samem srcu dišave poskrbela za poklon eni izmed najbolj legendarnih sestavin italijanske parfumerije. Pomlajujoča, osvežujoča in poživljajoča – dišava, ki uporabnika poveže s samim virom človeškega življenja – vodo.

Olfaktivna struktura

˝Želel sem ustvariti dišavo z osebnostjo in karakterno močjo oceana. Želel sem ustekleničiti njeno nenavadno energijo in z besedami dišave izraziti občutek, ki ga dobite, ko stojite ob obali oceana – opazujete transformativno, magnetično moč, ki se razteza v daljavo. Zdelo se mi je očitno, da mora ambergris – ena najbolj mističnih sestavin v parfumeriji – stati v samem središču oblikovanja te nove dišave. Ambergris izvira iz globin oceana. Da bi povečali in rafinirali njeno skrivnostno fascinantno moč, sem dišavi podal ´morsko ambrast akord - globino in teksturo. Rezultat je bil občutek bogatosti v harmoniji, vendar hkrati neobsegljiv in globok kot Atlantik. Morski ambrast akord je za kontrast potreboval noto izredne svežine, ki bi predstavljala energijo oceana in tako dišavo spravila v ravnovesje. In sam sem mnenja, da mi je to uspelo doseči: svežina je tako neizmerno kristalno čista, da skoraj izda mnogoterost in glasno bobnenje oceana. Na tak način sta se zaletela dva oceanska svetova in se oblikovala v eno – ustvarila sta mogočno in svojevrstno AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE.˝ Jacques Cavallier, mojster Parfumer

Za stvaritev edinstvene dišave AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE je mojster Parfumer izbral dva akorda, ki sta si nasprotovala in hkrati dopolnjevala svoje lastnosti – tako je arhitekturo dišave uravnovesil z dvema dišavama.

V duhu legende ambergrisa je Jacques Cavallier ustvaril ekskluzivni morsko ambrast akord, ki je samo središče dišave. Ta edinstven akord v polnosti poustvari širino, bogastvo in kompleksnost ambergrisa, dišavi pa poda njeno zasvojljivo naravo. Odmeva kot klic morja, z žametno, izredno čutno tančico. Morsko ambrast akord je bogato središče, ostale plasti dišave pa so osvežene s kompleksnostjo oceana. Zavezništvo, ki spominja na tisto od Hesperidesa, zmeša nostalgične note škropljenja morske vode z sadno, vodnato svežino. Skupaj, akord eksplodira z mogočno, vztrajno energijo in čistimi poudarki, zaradi česar postane dišava tako osvežujoča kot je zasvojljiva.

MORSKO AMBRAST AKORD

Spomin na ambergris

˝Duša ambergrisa dišavi poda njene značilnosti, lesne note pa ji iz njenih globin pripojijo trdno moško dimenzijo. Les je vedno veljal za zanimivo utelešenje moškosti, ki je ni moč zanikati. S svojo močjo postane gonilna sila, ki stoji za ostalimi prisotnimi notami. Je oceanski tok in gibanje le-tega, in je moč, ki izvira iz globin.˝Jacques Cavallier, Mojster parfumer

Da bi ohranil redkost te naravne sestavine je Jacques Cavallier ustvaril pritajeno harmonijo, ki izraža kompleksnost ambergrisa in njen koncentriran spomin na ocean. Morska ambra v misli prikliče mineralni izvor ambergrisa, skrivnostnost in fascinacijo, ki jo sproža Atlantski ocean. Ambrox®, Cachalox®, vetiver, sandalovina in benzoin skupaj izražajo jantarjeve lesne, balzamične tone in zajemajo živalsko toplino, amplitudo in zaokroženost ambergrisa. Deli Morske ambre nosijo svojo teksturo in spominjajo na lesnat, voskast vonj, ki ga je spral dež časa, ki odseva naravno osebnost ambergrisa. Bogate, kompleksne in večstranske sestavine podarijo dišavi AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE njeno edinstveno, nepopustljivo osebnost. Njene goste, mogočne note naslikajo intenziven, vztrajen karakter. Kot usnje, ki ga morje stroji dokler ga ne zmehča, se pritajene morske nianse izražajo v svoji najbolj surovi dimenziji, njihova čutnost pa se na površini kože le še stopnjuje.

Bvlgarijevo morsko ambro je navdihnila narava oceana. Dišavi poda aristokratsko držo in naravno kvaliteto minerala. Med poudarjanjem in spodbujanjem izvirnih, plemenitih kvalitet človeka ta akord razkrije svojo izvorno identiteto. S potopom v samo srce te morske Moči, povečuje svojo lastno moškost.

Morsko ambrast akord: navdih

Ambergris – redka in mistična sestavina

Dragocena in fascinantna surovina, ki se je rodila iz globin oceana in katere ime je moč oceanskih valov povzdignila v višave – Ambergris v svojem srcu nosi spomin na oceane. Je legendarna nota, ki se je rodila daleč na odprtem morju, v globini svežih modrih voda.

V turbulentnih vodah oceana voda, sol, zrak in sonce oblikujejo olfaktivno osebnost ambergrisa. Skozi desetletja in stoletja lebdel na valovih oceana, se čistil, izboljševal in staral. Njegovo barvo in nežen, subtilen vonj je oblikoval proces premikanja valov in tokov in gretja sončnih žarkov. Po desetinah, stotinah let je ocean ambergrisu podaril njegovo zavidanja vredno teksturo, aromo pa je naplavilo na obalo kot morsko peno s sredine oceana. Plemeniti elementi podajo ambergrisu njegove edinstvene morsko slane tone, njeno živalsko in tobačno naravo. Te note so tople in čutne, sladke in rahlo afrodizične. Od antičnih časov naprej je okoli te mitične, fascinantne sestavine vzklilo veliko legend. V 1000 in 1 arabski noči pomorščak Sinbad odkrije otok na katerem ambergris izvira iz podzemeljskega vodnjaka, nato pa teče v morje. Antični Kitajci so ambergris poimenovali ˝lung sien hian˝ - ˝vonj zmajeve sline˝ - in tako spomnili na zmaje, ki počivajo na strmih skalah. Benečan Marco Polo je z zanimivo zgodbo prvi vzpostavil povezavo med jantarjem. Številčne kvalitete jantarja so ljudje častili izredno dolgo časa in na vseh celinah. Od Antike od Srednjega veka so spoštovali njegove zdravilne lastnosti, saj so verjeli, da na telo deluje čistilno, da ga poživi in da ima afrodizične lastnosti. V 18. stoletju so libertanci svojim čokoladam dodajali jantar. Ludvik XV je svoje najljubše jedi začinil z jantarjem, kraljica Elizabeta I. pa je z njim dišavila svoje rokavice.

Morsko ambrast akord: sestavine

Ambrox® in Cachalox® - duša morske ambre

Rezultat več desetletji trajajočih raziskav, ki so bile dobitnice Nobelove nagrade, sta dve nenavadni molekuli, s pomočjo katerih so lahko končno umetno sintetizirali ambergris. Molekuli, ki sta še posebej pri srcu Jacquesa Cavallierja, sta sestavni del te nove mešanice akvatične, ambraste energije in močne, nepopustljive sestavine. Neverjetna žilavost teh dveh molekul dišavi doda intenzivno sled, ki spominja na potovanje ambergirsa preko oceanov. Ti dve sestavini sta hrbtenjača morske ambre. Z njima dvema lahko potujemo v srce ambergrisa, kjer prikličejo spomine na morski pršec, ki vstaja iz ritma valov.

Ambrox® je molekula, ki dišavi poda dolgoživost kot tudi skrivnostno čutnost ambergrisa. Močna, gosta jantarjeva nota, katere kompleksnost spominja na suh les, vijolice in tobak, v silaži pa začutimo sandalovino, vetiver in benzoin.

Cachalox® je molekula, ki je zanimivo podobna naravni ambri, vendar da hkrati razvija močne elegantne jantarjeve note, akcente mehkih lesov in mineralnih faset. ˝Ambrox® je postala samostojna dišava, in več kot le zanimanje parfumerjev. Lesne, jantarske, izredno močne in goste note, je prav izjemna sestavina – sestavina, ki se lahko zlije z drugimi materiali. Meni osebno je najbolj čutna sestavina, saj jo odlikuje izredno samozavestna moškost.˝

Tekstura lesa in balzamov – osnovna osebnost ambre

Benzoinska smola, korenine vetiverja, duša sandalovine in listi pačulija – AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE nežno zmeša vse lesne odtenke in smole in tako razvije drugačne osebnosti ambre in posledično AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moškega. Lesne note predstavijo in poudarjajo moškost dišave. Naravni vetiver iz Haitija, ki uteleša duh otoka sredi širnega morja, proizvaja smolnato esenco. Kot korenine iz katerih je proizvedena tudi sama v dišavo usidra globoke note. Ponaša se z živo, sofisticirano lesnostjo, z možatimi notami, ki izražajo tople in dimast karakter. Kremasta toplina akorda sandalovine dišavi doda njeno zaščitno zaokroženo celoto.

Solze benzoina simbolizirajo ambro na zemlji, saj iz njih izvirajo sladkobne, očarljive note, ki popolnoma spominjajo na naravno ambro. Iz teh lesnih not izvira moč, ki krepi, spodbuja in žene ostale sestavine. ˝Vetiver pomeni prefinjenost,˝ razloži Jacques Cavalier, ˝sandalovina s svojo zaokroženostjo kroti naravno ostalih lesnih not. Benzoin vse skupaj omehča in vsemu nasprotuje z suhimi lesnimi notami, podkrepi opaznost ambre in na koncu zagotovi svilnato mehkobo mivke, ki se prilega stopalom.˝

Kot oceanski tokovi, se iz globine Zemlje dvigne neka sila. Preko tega globinskega gibanja, lesne teksture dišavi zagotovijo sofisticirano naravo – zaokroženo in gladko.

AKORD OCEANOVE ENERGIJE

Vitalna voda v gibanju

˝Zlitje izredno močnih, vlažnih not poudarja naravne kvalitete sadežev, saj ti delujejo pomlajevalno. Izraža skoraj figurativno in naravno kvaliteto, ki ji ob istem trenutku dodaja dinamično, vodnato energijo.˝

Jacques Cavalier, mojster Parfumer

Vitalna energija vode je napojena z mešanico citrusov in vodnih sadežev, kar ustvari energično, osvežujočo hladnost. Vlažen akord pa je tako svež, da njegova sveža, kristalna čistost poči kot v ustih poči vodni sadež. Mojster parfumer je za dodajanje močne oceanske note rastlinski svežini okrepil molekule, ki so naravno prisotne v vodnih sadežih. Jacques Cavallier je ustvaril intenzivno akvatično tonaliteto in z njo izboljšal naraven, osvežilen karakter vodnega sadja, hkrati pa zadržal dimenzijo, ki spominja na gibanje, vitalno vodo in edinstveno morsko svežino. S svojimi možatimi, dišeče valovečimi notami je akord ocenove energije tako akvatičen kot čuten.

Akord oceanove energije: sestavine

Italijanska bergamotka in limona iz Sicilije: eksplozija svežine

Lahkotne visoke note citrusa dišavo navdajo z odločno svežino. Čudovite note njene izredno strukturirane svežine spominjajo na pomlajujoči karakter AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE, ki prav tako vsebuje italijansko bergamotko in Sicilijansko limone. Esencialno olje Bergamot Reggio, ki je zeleno in pekoče, dišavi brezsramno doda svojo vzkipljivo kompleksnost. Edinstven element, ki ga poznamo tudi pod imenom ˝Fine Fleur de Hespéridés˝, dišavi podari številne cvetne, pomarančne in popraste odtenke. Sveža limona pa deluje kot brezčasna klasika in ustvarja svetlo, svežo dišavo z čistimi visokimi notami. Zasvojljiv brbot služi za združevanje človeka z vodo, medtem ko živahna svežina močnega akorda oceana preplavi telo in osveži um. ˝Dišava predstavlja eksplozijo čiste svežine, ki temelji in je polna sadja – kot ledena limonada z eksplozivno bergamotko.˝ doda mojster parfumer, ˝Njeni namigi brbota so zasvojljivi, saj spominjajo na fuzijo človeka in najbolj osnovnega izmed elementov – vode. Lahko zajame vso to energijo.˝

Vitalna voda

Mojster parfumer je oblikoval močno, neposredno in akvatično tonaliteto – ki združuje odločnost moških vodnih sadežev in značilnosti tonika. Simbolizira idejo zrelega sadeža, ki enostavno poka zaradi vsebnosti vode, dišava postane zaradi nje zasvojljiva… kot impulz, ali kot val na oceanu. Niansa, ki citira svobodno, evforično moč oceana, izboljša in zaokroži dišavo in iz nje odstrani vse preveč sadne note. AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE spominja na najglobljo modrino vode, ki se dviguje iz globin in je napolnjena s čudovitimi notami oceana. Vsebuje moč valov, ki izražajo neugasljivo energijo oceana in zaradi nje priča izmuzljivi energetski sili Atlantskega oceana. Odkriva moškost izklesanega telesa in v popolnosti izrazi občutek naravne zasvojenosti, kot tiste, ki združuje vodo in človeka.

Jacques Cavallier je za ustvarjanje akvatičnih, morskih faset sadne svežine ustvaril kompleksen akord, za katerega je uporabil način biotehnološke sinteze molekul, ki so naravno prisotne v vodnih sadežih, ki jih povezujemo z Calone® in Cascalone®. Le-to je povečalo občutek vitalno svežega morskega pršca. Eksploziven akord izraža mogočno in vztrajno energijo oceana in svežino, ki popolnoma prevzame.

Oglasna kampanja AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE

Junak moči in vztrajnosti, AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški stoji med bobnečimi valovi oglaševalske kampanje. Je vztrajen in ploden moški, kljubuje obzorju oceana, strmeč v njegovo neskončnost. Z rokama razdvoji vodo in v trenutku je pomlajen. Intenzivnosti tokov kljubuje intenzivnosti njegovega pogleda, potopljen je v njihovi modrini, v katerih globini najde Svojo samozavest – ki je utelešena v gladki modri steklenički AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE.

AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški vodi in gospodari s spretnimi gibi, se potopi v valove in se izenači z njihovo divjostjo. Valovi, koprneči z morsko peno, bobneči s surovo močjo, simbolizirajo globino njegove duše. V umetniški sliki, polni naravnih podrobnosti, kot v portretu krajine, je AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški del elementov, je eden z oceanom. Vendar je hkrati samo en detajl celote, je bleščeč val na širnem oceanu, v katerem uspeva, vendar kateremu je v celoti podvržen. Ocean in človek sta postala eno.

AQVA POUR HOMME ATLANTIQVE moški, ki ga je v objektiv čudovito ujel Michel Sedan, fotograf iz Pariza, uteleša akvatično verzijo ideala rimljanske lepote. AQVA MAN – ki ga je odlično zaigral model Justice Joslin – predstavlja mogočnega atleta in neustavljiv pogled, ki je enako močan kot Atlantski ocean. Podkrepljen z adrenalinom, ki pri krotenju morja pride naravno in valovi s pogumom.. ki vstane kot najgloblji oceanski tok… BVLGARI AQVA ATLANTIQVE kampanji poda plimo moške lepote.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!