Novice

Nazaj na novice

Samsung C-Lab bo na dogodku MWC 2017 predstavil nove VR projekte

Samsung Electronics je napovedal, da bo predstavil štiri inovativne Creative Lab (C-lab) projekte, ki ponujajo širok spekter doživetij prek virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (AR), kar sta dva izmed najpomembnejših tehnoloških trendov, ki se predstavljajo na letošnjem kongresu MWC v Barceloni.

Samsung C-Lab bo na dogodku MWC 2017

predstavil nove VR projekte

Ljubljana – 21. februar 2017 – Samsung Electronics je napovedal, da bo predstavil štiri inovativne Creative Lab (C-lab) projekte, ki ponujajo širok spekter doživetij prek virtualne resničnosti (VR) in obogatene resničnosti (AR), kar sta dva izmed najpomembnejših tehnoloških trendov, ki se predstavljajo na letošnjem kongresu MWC v Barceloni. Projekti bodo predstavljeni v sklopu platforme 4 Years From Now (4YFN), ki start-up podjetjem s potencialom za razstavljanje na kongresu MWC v naslednjih štirih letih omogoča, da se predstavijo in povežejo s potencialnimi investitorji.

C-lab, ustanovljen v decembru 2012, je interni inkubacijski program podjetja Samsung, ki spodbuja ustvarjalno podjetniško kulturo in inovativne ideje zaposlenih. Program podpira razvijanje idej na vseh področij delovanja podjetja.

Izdelki, ki bodo predstavljeni, bodo vključevali pametno pomoč za slepe in slabovidne, očala za gledanje osebnega računalnika brez monitorja, VR rešitev za dom in 360-stopinjsko platformo za potovanja.

Relúmĭno

Relúmĭno, ki deluje z Gear VR, je aplikacijski vizualni pripomoček za slepe in slabovidne ljudi, ki jim omogoča branje knjig in gledanje televizije z novo ravnijo jasnosti. Deluje kot mobilna aplikacija, ki, ko se poveže s Samsung Gear VR, izboljša kakovost slik in besedila. Tehnologija omogoča celo preslikavo mrtvih točk s premaknjeno sliko, uporablja pa tudi Amslerovo mrežo za popravljanje izkrivljene slike, ki jo povzroča metamorphopsia. Relúmĭno omogoča slepim in slabovidnim gledanje televizije brez uporabe dragih vizualnih pripomočkov, ki so trenutno na voljo na trgu.

Monitorless

Monitorless je VR/AR rešitev na daljinsko upravljanje, ki uporabnikom omogoča uporabo naprav, kot so pametni telefoni in osebnimi računalniki, brez monitorja. Rešitev deluje s pomočjo posebnih očal, ki spominjajo na sončna očala. Uporabljajo se za ogled vsebine na drugih napravah, kot so pametni telefoni in osebni računalniki, in zahvaljujoč elekrokoromiranim steklom omogočajo uporabo tako obogatene resničnosti (AR) kot tudi virtualne resničnosti (VR). Monitorless, ki je odgovor na dejstvo, da na trgu ni na voljo dovolj ponudbe obogatene resničnosti (AR) in virtualne resničnosti (VR), omogoča uporabnikom, da lahko igrajo visoko zmogljivostne računalniške igre tudi na mobilnih napravah.

VuildUs

VuildUS je rešitev za notranjo opremo in opremljanje, ki uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo novo dodatno pohištvo izgledalo v prostoru, in ali je dovolj prostora zanj, preden ga kupijo. Rešitev je sestavljena iz 360-stopinjske kamere in mobilne aplikacije za kompatibilno VR napravo. Deluje tako, da uporabniki najprej povežejo obe napravi in skenirajo svoj dom s kamero. Ti podatki se uporabijo za izdelavo VR različice doma, v katerega lahko uporabniki vstopijo s pomočjo VR naprave. Tako si lahko vso notranjo opremo ogledajo v 3D pogledu in v primeru, da jim je novo pohištvo v sobi všeč, ga lahko tudi kupijo. Rešitev odpravlja potrebo merjenja prostora pred kupovanjem novega pohištva, saj pohištvo umesti kar v domači prostor.

traVRer

traVRer je 360-stopinjska video platforma, ki omogoča uporabnikom doživetje potovanja z uporabo virtualne resničnosti pred ali po dejanskem potovanju. Uporabniki platforme lahko obiščejo znamenitosti ali znane kraje po vsem svetu, ampak brez zvokov in drugih dogodkov. Uporabniki lahko preklapljajo med različnimi video posnetki in se tako premikajo v različne smeri, ali si ogledajo drug kraj ob specifičnem času dneva – vse to brez uporabe menijev za alternativne video možnosti.

"Tudi v prihodnje bomo spodbujali nove ideje in ustvarjalnost, še posebej, če lahko pripeljejo do novih izkušenj za potrošnike,” je povedal Lee Jae II, podpredsednik Centra za ustvarjalnost in inovacije pri Samsung Electronics. “Zadnji primeri C-lab projektov so opomnik, da imamo nekaj nadarjenih podjetnih ljudi, ki brez strahu odkrivajo nova področja. Veselimo se nadaljnjega razvoja novih aplikacij za virtualno resničnost in 360-stopinjski video - na tem področju so možnosti res neskončne.”

C-Lab projekti bodo predstavljeni na razstavnem prostoru podjetja Samsung Electronics (4YFN G1, Fira Barcelona).

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščiteSamsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!