Novice

Nazaj na novice

Predstavitev ženske kolesarske ekipe BTC CITY LJUBLJANA

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana se je v sezoni 2016 na lestvici mednarodne kolesarske zveze UCI uvrstila na visoko, 13. mesto, letošnjo sezono začenja s 15. mesta, saj je četverica tekmovalk - Špela Kern, Olena Pavlukhina, Martina Ritter in Anna Plichta odšla v druge, tuje ekipe, z njimi pa so bile prenesene tudi točke, ki so jih tekmovalke dosegle.

Predstavitev ženske kolesarske ekipe

BTC CITY LJUBLJANAEkipa 2017

Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana se je v sezoni 2016 na lestvici mednarodne kolesarske zveze UCI uvrstila na visoko, 13. mesto, letošnjo sezono začenja s 15. mesta, saj je četverica tekmovalk - Špela Kern, Olena Pavlukhina, Martina Ritter in Anna Plichta odšla v druge, tuje ekipe, z njimi pa so bile prenesene tudi točke, ki so jih tekmovalke dosegle.

Ekipi, ki šteje 13 članic, se je v letošnjem letu pridružilo šest novih tekmovalk. Moštvo ekipe šteje sedem Slovenk in šest tujk. Hajdi Zajc, Ula Berlan in Saša Žavbi Kunaver so tri Slovenke, ki so prestopile iz mladinskih vrst v članske. Okrepitve iz tujine pa so: Italijanka Anna Zita Maria Stricker, Nemka Corinna Lechner in Švedinja Hanna Nilsson. Lechnerjeva je z ekipo BTC City Ljubljana nastopila že dvakrat, na svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji, v Qatarju in ZDA, kar je vodstvo ekipe tudi prepričalo o primernosti za to disciplino. Drugi dve predstavnici sta v preteklosti tudi že opozorili nase. Strickerjeva je osvojila 3. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v Valkenburgu na Nizozemskem. Nilssonova je bila v sezoni 2015 drugo ime švedskega ženskega kolesarstva, ekipa BTC City Ljubljana jo je spoznala že preteklo sezono, vendar takrat zaradi poškodbe kolena, ki ji je preprečila nadaljnji preboj, do dogovora o vključitvi v ekipo ni prišlo.

Članice ekipe BTC City Ljubljana so:

Eugenia Bujak, Polona Batagelj, Hanna Nilsson, Urška Pintar, Mia Radotić, Urška Žigart, Jelena Erić, Tanja Elsner, Anna Stricker, Hajdi Zajc, Corina Lechner, Saša Žavbi, Ula Berlan.

Ekipa BTC City Ljubljana začenja sezono z dirkami ženskega World Toura 2017. Tekmovalni koledar WWT, kamor sodijo tudi vse največje enodnevne klasike, skoraj v celoti zapolnjuje celoletni program ekipe. Ekipa bo ponovno nastopila tudi na ženskem Giru. Zaradi sovpadanja Maratona Franje BTC City pa ekipa ne bo nastopila na dirki po Veliki Britaniji. S prvo selekcijo bo ekipa tako kot lani nastopila tudi na nekaterih dirkah prve kategorije. Z mlajšimi članicami nameravamo pridobivati izkušnje na dirkah druge kategorije. Tekmovalni program obsega 84 startov, kar je zelo veliko za tako mlado ekipo.

Cilji sezone 2017 so:

obdržati mesto med dvajseterico najboljših ekip na svetu, pokazati nekoliko več na ženskem Giru. Tu vodstvo ekipe veliko stavi na Švedinjo Hanno Nilson, ki se je zaradi želje po izboljšanju vožnje navkreber tudi odločila za vključitev v ekipo.

Prvo ime ekipe ostaja Eugenia Bujak z najodmevnejšim rezultatom v sezoni 2016 - zmago na dirki WWT 2016 v francoskem Plouayu. Ob boku ji stojita že izkušeni Polona Batagelj, Urška Pintar, ki vsako leto pokažeta več znanja, izkušenj in dobrih uvrstitev. Novinka Strickerjeva je izjavila: " Še nikoli nisem trenirala toliko, kot letošnjo zimo, saj se želim še bolj uveljaviti v svetovnem kolesarstvu". Po besedah trenerja Gorazda Penka pa ji bo tehnično znanje, ki ga je pokazala na pripravah z ekipo, v veliko pomoč. Mia Radotić in Jelena Erić bosta pokazali svoje kvalitete na ravninskih dirkah lažjega profila. Prva je to že dokazala z odmevnimi zmagami na letečih cilji na dirkah La Course by le Tour de France 2015 in španski Vuelti 2016. Tudi Nemka Lechnerjeva, ki je zasedla 3.mesto na evropskem prvenstvu do 23 let v Estoniji, želi na enodnevnih dirkah v kronometru pokazati več.

Gorazd Penko, športni direktor in trener: " V celoti gledano, je ekipa v ekipnem kronometru nekoliko šibkejša od lanske, vendar se od ekipe več pričakuje na nekoliko težjih dirkah. Vsekakor pa bo sezona pokazala z malo sreče kam ekipa v letošnji sestavi sodi ".

Maja Oven, direktorica marketinga v družbi BTC in direktorica ekipe: " Ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana že tri leta piše zmagovalno zgodbo slovenskega kolesarstva. To, kar nam je z žensko profesionalno ekipo BTC City Ljubljana uspelo s pomočjo kluba Rog in Mestne občine Ljubljana ter drugimi pokrovitelji, je v moškem delu za Slovenijo žal misija nemogoče. Z uspešnimi nastopi ekipa BTC City Ljubljana krepi ugled in močno vpliva na prepoznavnost Slovenije v svetu. Njihova pozitivna energija krepi slovensko kolesarsko kulturo, spodbuja aktiven življenjski slog in zeleno mobilnost, odpira nove poslovne priložnosti v kolesarskem turizmu in panogi športne opreme. Pokrovitelji trdno ostajamo z žensko ekipo tudi v sezoni 2017 in jih bodrimo pri postavljanju novih mejnikov."

Ekipa BTC City Ljubljana začenja sezono 4.marca z dirko Strade Bianche s startom in ciljem v legendarni Sieni. Čaka jih 129,8 km z vmesnimi makadamskimi odseki v skupni dolžini 28 km, po katerih dirka slovi. Lansko izvedbo ekipa BTC City LJUBLJANA ni imela predstavnice med dobitnicami točk prve dirke World Toura.

ČlaniceEugenia Bujak

Datum rojstva: 25.06.1989

Kraj rojstva: Lentvarys, Litva.

Najboljše uvrstitve 2016: 1. mesto na GP Plouay WWT

Mia Radotić

Datum rojstva: 02.12.1984

Kraj rojstva: Čakovec, Hrvatska

Najboljše uvrstitve sezone 2016: Zmaga na letečih ciljih na Madrid Challenge By La Vuelta, 4. mesto na prvi etapi na La Route de France, 4. mesto na tretji etapi na Zoushan Island China, 7. mesto na drugi etapi na Chongming Island WWT, 13. mesto generalno.

Jelena Erić

Datum rojstva: 15.01.1996

Kraj rojstva: Kraljevo, Srbija

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 24. mesto na Svetovnem prvenstvu v Qatarju.

Hanna Nilsson

Datum rojstva: 16.02.1992

Kraj rojstva: Kristianstad, Švedska.

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 5. mesto na 4. etapi Tour de Ardėche in 11. mesto v generalni razvrstitvi.

Anna Zita Maria Stricker

Datum rojstva: 03.07.1994

Kraj rojstva: Zams (Austria)

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 1. mesto na prvi etapi Giro della Toscana, 3. mesto na drugi etapi Giro della Toscana, 3. mesto na državnem prvenstvu.

Corinna Lechner

Datum rojstva: 10.08.1994

Kraj rojstva: Fürstenfeldbruck, Nemčija

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 4. mesto na državnem prvenstvu v kronometru, 6. mestona Cresent Women World Cup Vagarda - ekipni kronometer, 4. mesto La Route de France – kronometer

Polona Batagelj

Datum rojstva: 07.06.1989

Kraj rojstva: Šempeter pri Gorici, Slovenija.

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 9. mesto La Classique Morbihan, 1. mesto na DP na cesti, 22. mesto Giro dItalia Internazionale Femminile, 8. mesto Tour de Pologne, 32. mesto OI Rio, 6. mesto Cresent Women World Cup Vagarda – ekipni kronometer

Urša Pintar

Datum rojstva: 03.10.1985

Kraj rojstva: Ljubljana, Slovenija

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 1. mesto na DP v kronometeru, 2. mesto na DP na cesti, 12. mesto La Classique Morbihan.

Urška Žigart

Datum rojstva: 4.12.1996

Kraj rojstva: Maribor, Slovenija.

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 3. mesto na DP v kronometru, 6. mesto na DPna cesti.

Tanja Elsner

Datum rojstva: 16.01.1993

Kraj rojstva: Ljubljana, Slovenija

Najboljše uvrstitve sezone 2016: 6. mesto na DP v kronometru 2016, 8. mesto na DPna cesti 2016.

Ula Berlan

Datum rojstva: 05.05.1998

Kraj rojstva: Ljubljana

Najboljše uvrstitve: 3. mesto, mladinke na DP v kronometru

Hajdi Zajc

Datum rojstva: 15.12.1998

Kraj rojstva: Novo mesto

Najboljše uvrstitve: 34. mesto na evropskem prvenstvu, 1. mesto, mladinke na DP cestna dirka.

Saša Žavbi Kunaver

Datum rojstva: 20.3.1998

Kraj rojstva:Ljubljana

Najboljše uvrstitve:3. Mesto, mladinke državno cestno prvenstvo

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!