Novice

Nazaj na novice

Premiera dramske predstave Male kraljice

V prihodnjem tednu bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana sedma premiera v sezoni 2016/17. Pod dramsko predstavo Male kraljice se podpisujeta predstavnika mlajše generacije gledaliških ustvarjalcev, avtorica in dramaturginja Eva Mahkovic in režiser Jaše Koceli. Premiera bo v četrtek, 16. marca 2017, ob 19. uri, na Odru pod zvezdami. Predstava je primerna za starejše od 14 let.

V prihodnjem tednu bo v Lutkovnem gledališču Ljubljana sedma premiera v sezoni 2016/17. Pod dramsko predstavoMale kraljicese podpisujeta predstavnika mlajše generacije gledaliških ustvarjalcev, avtorica in dramaturginja Eva Mahkovic in režiser Jaše Koceli. Premiera bo v četrtek, 16. marca 2017, ob 19. uri, na Odru pod zvezdami. Predstava je primerna za starejše od 14 let.Eva MahkovicMale kraljiceRežiser:Jaša KoceliDramaturginja:Eva MahkovicScenograf:Darjan Mihajlović CerarKostumografka:Branka PavličAvtor glasbe:Miha PetricKoreografinja:Tajda PodobnikLektorica:IrenaAndrojna MencingerFotografinja:Mankica KranjecOblikovanje mask in pokrival:Ana LazovskiOblikovalec svetlobe:Kristjan VidnerIgrajo:Lena Hribar k. g., Eva Jesenovec k. g., Lea Cok (AGRFT), Rok Kunaver, Aja Kobe, Nina Ivanič, Urška HlebecCecilija je pesnica, ima roza lase in svobodne nazore in je noseča. Wendy je grda, ima slabo kožo, slabe lase, slabo telo, še kar slabe obleke in slabe ocene. Regina je kraljica: najlepša, najuspešnejša, najbolj ambiciozna in najpametnejša med tremi, ima dolge lase, mami ji je v outletu Barberino kupila Prada hlače. Regina, Cecilija in Wendy so bile rojene v poznih devetdesetih, odraščale pa so po letu 2000. Že od šestega leta imajo skvod Nicki. Skvod ima načrt. Regina ima starejšo sestro Almo, Cecilija starejšo sestro Taro, obe sta stari okrog trideset; zanju predstavljata odraslost, morebitno prihodnost, skratka realnost. Tara ima otroke. Alma rada misli, da ima kariero. Včasih sta pripadali zdaj razpadlemu dekliškem gangu One More Time.

Skvod Nicki je svet, v katerem je prihodnost samo na pol cepljena na realno, cilji so visoki, ideali otročje čisti, porazi nemogoči, kompromisov pa sploh ni. Starejši sestri – kot reakcija na brezkompromisnost Nicki punc – pomenita deziluzijo. Da se poglobi časovna premica o generacijah sodobnih malih kraljic in njihovem odraščanju, izgubljanju stika z mladostnimi jazi, napredovanju v času, sta kot zoom in zoom out prisotni mlajša in starejša različica tega, kar bi vsaka od kraljic lahko kdaj bila. Za projekt je ključna množica referenc iz sodobne vizualne umetnosti, socialnih omrežij in popkulture, kot primarni nebesedni/performativni izraz pa bo uporabljen tudi gib.

Vabimo vas, da si premiero ogledate. Za novinarje smo rezervirali brezplačne vstopnice, prosimo pa vas, da svojo udeležbo potrdite z odgovorom natosporočilo.

Več o predstavi in fotografije >>

Naše ustvarjanje podpirataTelekom SlovenijeinZavarovalnica Triglav.

Lep pozdrav,

Petra Škofic

Odnosi z javnostmiLutkovno gledališče LjubljanaTel.01 548 4543, 041 691102

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!