Novice

Nazaj na novice

GEFCO IN HELLA PODALJŠALA SODELOVANJE ZA 3 LETA

Iz družbe GEFCO sporočajo, da so z družbo Hella Saturnus Slovenija podaljšali pogodbo o opravljanju logističnih storitev za 3 leta. Posel z enim največjih slovenskih izvoznikov prinaša priložnost tudi slovenskim avtoprevoznikom, tako na področju mednarodnega transporta, kot tudi lokalne distribucije.

SPOROČILO ZA MEDIJE

GEFCO in hella PODALJŠALA SODELOVANJE ZA 3 LETA

Koper, Slovenija, 23. marec 2017 – Iz družbe GEFCO sporočajo, da so z družbo Hella Saturnus Slovenija podaljšali pogodbo o opravljanju logističnih storitev za 3 leta. Posel z enim največjih slovenskih izvoznikov prinaša priložnost tudi slovenskim avtoprevoznikom, tako na področju mednarodnega transporta, kot tudi lokalne distribucije.

Po tem, ko je družba GEFCO lani z avtomobilskim proizvajalcem Renault podpisala pogodbo o organiziranju in izvajanju vseevropskih logističnih storitev, ki vključuje tudi tovarno Revoz v Sloveniji, tokrat iz družbe sporočajo, da so nedavno podaljšali storitveno pogodbo s HELLA Saturnus Slovenija, podjetjem, ki proizvaja svetlobne in elektronske komponente in sisteme za avtomobilsko industrijo. S tem GEFCO potrjuje svoj položaj enega najbolj zaželenih ponudnikov storitev v zahtevni panogi avtomobilske logistike v Sloveniji in tudi širše, HELLA Saturnus Slovenija pa ostaja z zanesljivim in prilagodljivim logističnim partnerjem.

"Pogodba je izredno pomembna za družbo GEFCO v Sloveniji, saj je HELLA Saturnus Slovenija ena izmed večjih slovenskih proizvajalcev in izvoznikov. GEFCO in HELLA sodelujeta tudi v drugih evropskih državah, na primer v Romuniji, na Češkem in Slovaškem. Zato nam dejstvo, da nam HELLA zaupa svoje izdelke tudi v Sloveniji za naslednja 3 leta, pomeni veliko," razlaga Olga Danyliuk, generalna direktorica podružnic GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem. "Seveda pričakujemo, da bo pogodba pomembno prispevala k rasti in razvoju obeh partnerjev v regiji. Po dveh letih sodelovanja s HELLO Saturnus Slovenija smo ponosni, da smo sodelovanje podaljšali za dodatna 3 leta, saj s tem naročnik potrjuje zadovoljstvo z našimi storitvami ter kakovost in odgovornost družbe GEFCO."

"Razpis je trajal sedem mesecev in zahteve v njem so bile postavljene zelo visoko. A visoka pričakovanja imajo tudi naši kupci. Zanesljive logistične storitve so brez dvoma pomemben del naših poslovnih procesov, ki poleg cene in kakovosti odločajo o naši konkurenčnosti na zahtevnem avtomobilskem trgu," podaljšanje pogodbe komentira Tomáš Dokoupil, starejši inženir logistike v družbi HELLA. "V družbi GEFCO smo našli izkušenega partnerja in pričakujemo, da bo okrepil našo dobavno verigo," dodaja.

V okviru pogodbe bo slovenska podružnica GEFCO zagotavljala dostave repromateriala na lokacije družbe Hella v Sloveniji, prevoz končnih izdelkov iz teh obratov do lokacij naročnikov v Nemčiji, Španiji, Franciji, Slovaški in skoraj vseh ostalih evropskih državah, ter dostavo povratne embalaže ponovno nazaj na lokacije v Sloveniji. Iz družbe GEFCO sporočajo, da gre za vzpostavitev in upravljanje več kot 170 logističnih linij po vsej Evropi. V okviru pogodbe bo GEFCO družbi Hella zagotovil okoli 380 do 400 transportov na mesec.

Cestni prevoz je priložnost tudi za lokalne avtoprevoznike

Pri pogodbenih storitvah, ki jih bo slovenska podružnica GEFCO nudila HELLI Saturnus Slovenija, gre predvsem za cestne prevoze, tako imenovane LTL (angl. "less than truck load") storitve. V slovenskem prevodu bi to pomenilo doklado oziroma pošiljke, ki ne zasedejo celotnega prostora na kamionu ter se med prevzemom in dostavo ne prekladajo. V praksi je takšna vrsta transporta bolj kompleksna in zahtevna, v primerjavi s FTL storitvami (angl. "full truck load"), saj ne gre samo za zagotovitev tovornjaka, ki bo opravil prevoz, temveč za iskanje najbolj učinkovite in primerne opcije za naročnika z – na primer – kombiniranjem tovorov več naročnikov na enem tovornjaku. Pri tem ključno vlogo igra globalna prisotnost družbe GEFCO. V okviru pogodbe mora GEFCO zagotoviti visoko odzivnost in fleksibilnost (količine tovora se lahko spremenijo le nekaj ur pred naklado), izjemno točnost dostav, namensko floto ter sledljivost vozil in tovora s satelitsko navigacijo.

Glede na to, da bo GEFCO na tedenski ravni v izvajanje storitev za HELLO Saturnus Slovenija vključil več kot 100 tovornjakov, v družbi verjamejo, da bodo v tem svojo poslovno priložnost našli tudi slovenski avtoprevozniki. "GEFCO bo še naprej sodeloval z lokalnimi partnerji pri izvajanju logističnih storitev za svoje naročnike, z njimi krepil svojo logistično mrežo ter v tem iskal sinergije za razvoj panoge," dodaja Olga Danyliuk.

O družbi GEFCO

GEFCO nudi snovanje in izvajanje logističnih shem proizvodnim podjetjem, vir dodane vrednosti, ki krepi njihovo konkurenčnost. Storitve, ki jih GEFCO zagotavlja svojim strankam, temeljijo na izkušnjah, pridobljenih v preteklih 65. letih predvsem v avtomobilski industriji, ki je ena izmed najbolj kompleksnih in zahtevnih panog. GEFCO, prisoten v 150 državah, je eden od 10 največjih evropskih ponudnikov v svoji panogi. V letu 2015 je dosegel prihodke v višini 4,2 milijarde evrov in zaposluje 12.000 sodelavcev. Z več kot 300 poslovnimi lokacijami po vsem svetu razvija svoje dejavnosti v Jugovzhodni Aziji, Srednji in Vzhodni Evropi, na Balkanu, Vzhodni Aziji in Južni Ameriki.

Spletna stran: www.gefco.net

Twitter: @GEFCO_Group

Dodatne informacije

ALEŠ MIKLAUŽIČ

SPEM za GEFCO

T.: 02 228 44 34; M.: 041 216 636; E.: ales.miklauzic@spem.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!