Novice

Nazaj na novice

Onkraj okvirjev: slovenska predstavitev Samsung Galaxy S8 in S8+

Brezkončen zaslon, učinkoviti mehanizmi s področja varnosti in neverjetno doživetje z modeli serije Galaxy S

Onkraj okvirjev: slovenska predstavitev Samsung Galaxy S8 in S8+

Brezkončen zaslon, učinkoviti mehanizmi s področja varnosti in neverjetno doživetje z modeli serije Galaxy S

Ljubljana, 6. april 2017 – Predstavniki družbe Samsung Electronics so na današnjem srečanju z mediji predstavili najnovejša modela serije Galaxy S. Brezkončna oblika modelov Galaxy S8 in S8+ se začenja od znotraj navzven, kar predstavlja največji in najizrazitejši zaslon na mobilnih napravah te velikosti.

“Z Galaxy S8 in S8+ smo šli onkraj okvirjev in z brezkončnim zaslonom postavili nov standard neprekinjenega in poglobljenega doživetja. Predstavljena modela Galaxy S8 in S8+ sta naša zaveza, da našim uporabnikom ponudimo najboljše modele na tržišču, ki poosebljajo pomen varnosti," je ob današnji predstavitvi povedal Bernard Purkart, vodja oddelka mobilne telefonije pri Samsung Slovenija, in dodal: “Zato smo vzpostavili učinkovite mehanizme, ki preprečujejo neželeno radovednost in so hkrati nadvse priročni. Na voljo so skeniranje šarenice za popolno varnost, prepoznava obraza za hitro odklepanje telefona in neprekinjeno varovanje telefona z varnostjo na obrambni ravni.”

Pametna telefona brez omejitev

Brezkončen zaslon Galaxy S8 in S8+ postavlja nov standard neprekinjenega in poglobljenega doživetja, ki ima izjemen prikazovalnik od roba do roba, ki se preliva preko robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Rezultat je resnično poglobljena izkušnja gledanja brez motenj, ki omogoča opravljanje več opravil hkrati veliko bolj priročno. Na voljo sta 5,8-palični in 6,2-palični model, v bogati paleti barv, vključno s polnočno črno (midnight black), sivo orhidejo (orchid gray) in arktično srebrno (artic silver). Edinstvena zasnova Galaxy S8 in S8+ omogoča udobno, enoročno delovanje, steklo Corning® Gorilla® Glass 5 na obeh straneh telefona pa zagotavlja vzdržljivost ter vrhunsko dovršenost.

Ujemite življenje, ko se dogaja

S kamero, ki je izdelana za vsak trenutek, nikoli ne boste zamudili pravega trenutka, ne podnevi ne ponoči. Galaxy S8 in S8+ sta opremljena z napredno 8 MP F1,7 sprednjo kamero, s pametnim samodejnim ostrenjem in 12 MP F1,7 Dual Pixel glavno kamero, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi, s povečavo in brez megljenja. Kamera na hrbtni strani je povsem zlita s površino povsem gladkega profila telefona. Vključite Pro način in izkoristite vrhunske zmogljivosti kamere na Galaxy S8 in S8+. V Pro načinu lahko prilagajate naslednjih šest nastavitev: ISO, hitrost zaklopa, osvetlitev, barvne odtenke, ročno ostrenje in temperaturo beline (WB).

Pomembni poudarki s področja varnosti

Galaxy S8 in S8+ sta zaveza podjetja Samsung za ponovno pridobitev zaupanja s ponovno opredelitvijo, kaj je mogoče na področju varnosti, in predstavljata nov mejnik v zapuščini pametnih telefonov Samsung. Zato imata Galaxy S8 in S8+ imata vgrajen Samsung Knox, obrambno varnostno platformo. Poleg tega pa telefona nudita širok nabor biometričnih tehnologij, vključno s/z:

senzorjem prstnih odtisov, zaščito s prepoznavanjem šarenice in prepoznavo obraza, kar uporabniku omogoča izbiro najvarnejšega biometričnega načina preverjanja pristnosti.

Doživite več

Poleg novih oblikovalskih inovacij, Samsung še naprej zagotavlja najnaprednejšo tehnologijo, ki jo uporabniki občudujejo, vključno z:

· Visoko zmogljivostjo: Galaxy S8 in S8+ združujeta visoko zmogljivost in povezljivost. Kot prva v industriji, imata 10 nm čip, ki omogoča večjo hitrost in učinkovitost. Prav tako omogočata gigabitno LTE in gigabitno Wi-FI povezljivost s podporo do 1 Gbps, kar omogoča hiter prenos datotek, ne glede na velikost datoteke.

· Odlično zabavo: Kot prvi premium napravi s certifikatom UHD Alliance MOBILE HDR PREMIUMTM, Galaxy S8 in S8+ prikazujeta enako živahne barve in kontrast, kot jih želijo upodobiti snemalci filmov. Poleg tega Galaxy S8 in S8+ nudita tudi višjo stopnjo igralne izkušnje z realistično in vrhunsko grafično tehnologijo, vključujeta pa tudi Game Pack, ki vsebuje najboljše igre, vključno z igrami, ki so podprte z vmesnikom Vulkan API.

In temeljnimi Galaxy funkcijami, ki so jih uporabniki že vzljubili, vključno:

· s standardom IP68 odpornostjo na vodo in prah;

· z mikroSD podporo do 256 GB;

· z zaslonom, ki zagotavlja funkcijo vedno na voljo;

· z zmožnostjo hitrega in brezžičnega polnjenja.

Prodaja Galaxy S8 in S8+ se bo v Evropi začela 28. aprila. Prednaročila Galaxy S8 in S8+ za Slovenijo so možna že od 30. marca in tisti, ki boste svoj telefon naročili prej, ga boste lahko prevzeli osem dni pred uradnim začetkom prodaje. V času prednaročil je cena za Galaxy S8 799,00 EUR, za Galaxy S8+ pa 899,00 EUR. Medtem ko je priporočena maloprodajna cena za Galaxy S8 819,00 EUR in 919,00 EUR za Galaxy S8+.

Specifikacije Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8+

 

Galaxy S8

Galaxy S8+

Operacijski sistem

Android 7.0

Omrežje

LTE Cat. 16*

*Se lahko razlikuje glede na trg in mobilnega operaterja

Dimenzije

148,9 x 68,1 x 8,0 mm, 152 g

159,5 x 73,4 x 8,1 mm, 173 g

Aplikacijski procesor

Osem-jedrni (2,3 GHz Quad + 1,7 GHz Quad), 64 bit, 10 nm proces

Osem-jedrni (2,35 GHz Quad + 1,9 GHz Quad), 64 bit, 10 nm proces

*Se lahko razlikuje glede na trg in mobilnega operaterja

Spomin

4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.1)

* Se lahko razlikuje glede na trg in mobilnega operaterja

Zaslon

5,8” (146,5 mm)1 Quad HD+

(2960x1440), (570 ppi)

6,2” (158,1 mm)1 Quad HD+

(2960x1440), (529 ppi)

1 Zaslon je merjen kot diagonala polnega pravokotnik brez upoštevanja zaobljenih vogalov

Kamera

Glavna: Dual Pixel 12 MP OIS (F1.7), Sprednja: 8 MP AF (F1.7)

Baterija

3,000 mAh

3,500 mAh

Hitro žično in brezžično polnjenje

Brezžično polnjenje kompatibilno z WPC in PMA

Plačila

NFC, MST

Povezljivost

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE do 2 Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC,

Lokacija (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Za Galileo in BeiDou je pokritost lahko omejena.

Senzorji

Merilnik pospeškov, barometer, senzor prstnih odtisov, žirosenzor geomagnetni senzor, Hall senzor, senzor srčnega utripa, senzor bližine,

RGB svetlobni senzor, zaščita s prepoznavanjem šarenice, senzor pritiska

Avdio

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB,

FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Za več informacij obiščiteSamsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Za dodatne informacije o napravi obiščite www.samsungmobilepress.com ali www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-s8/.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!