Novice

Nazaj na novice

FORD MUSTANG JE NAJBOLJE PRODAJANI ŠPORTEN AVTO NA SVETU

26. april 2017 – Ford Mustang je bil v zadnjih 50 letih najbolje prodajani športen avto v ZDA, zdaj pa je vse bolj priljubljen tudi v Evropi in drugod. Fordova analiza podatkov družbe IHS Markit o registracijah novih vozil v segmentu športnih vozil kaže, da je legendarni model z iskrim konjičem na maski pred motorjem najbolje prodajani športen avto na svetu.

Mustang je leta 2016 uspešnoprevzel vodstvopri globalni prodaji športnih avtomobilov, saj so po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil po vsem svetu prodali več kot 150.000 Mustangov. V primerjavi z letom 2015 se je globalna prodaja povečala za šest odstotkov, zunaj ZDA so prodali skoraj 45.000 Mustangov, rast pa se je na teh trgih (zunaj ZDA) povečala za kar 101odstotek.

V prvem celem letu prodaje v Evropi so kupci iz vse regije naročili 15.335 Mustangov.* Mustang je bil najbolje prodajan športen avto na številnih evropskih trgih, med drugim tudi v Franciji, na Švedskem, Poljskem, v Češki republiki, na Madžarskem, v Romuniji, na Finskem in v Grčiji.

“Od polarnega kroga do Sredozemlja se jeFord Mustang uvrstil v vrhprodajnih lestvic po vsej Evropi,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Evropski kupci imajo pomembno vlogopri globalnem uspehu Mustanga. Legendarni športen avto je priljubljen privoznikih vseh starosti in iz različnih okolij, navdušenje pa še zdaleč ne pojema – v prvih treh mesecih leta 2017 smo v tej regiji prodali 3600 Mustangov.”

Za Mustangov vzpon mednajbolje prodajane športne avtomobile na svetuv letu 2016 ima velike zasluge nadaljevanje širitve trgov, kjer je ta model na voljo, saj je prišlo do izjemne rasti prodaje tako v Nemčiji in na Kitajskem pa tudi na manjših območjih, kot so Nova Kaledonija, Gibraltar in karibski otok Bonaire.

Od uvedbe na Kitajskem leta 2015 se je Mustang hitro uvrstil na prvo mesto po prodaji med športnimi avtomobili na tem največjem avtomobilskem trgu na svetu. Po podatkih družbe IHS Markit o registracijah novih vozil se je prodaja Mustangov leta 2016 v primerjavi z letom poprej povečala za 74 odstotkov.

Mustang je z več kot8,4 milijona ‘všečki’ najbolj ‘všečkan’avto na Facebooku in je zdaj na voljo v 140 državah po vseh celinah razen Antarktike. V Evropi je Ford Mustang na voljo s Fordovim 5,0-litrskim motorjem V8 s 421 KM ali z 2,3-litrskim EcoBoostom s 317 KM ter šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Ford je za kupce v Evropi pred kratkim uvedel tudidve novi posebni različici Forda Mustangaz edinstvenim oblikovanjem in vrhunsko opremo.

Ford Mustang Black Shadow Editionje na voljo s 5,0-litrskim motorjem V8, šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom in v štirih barvah – Platinum White, Triple Yellow, Race Red in Grabber Blue. Med unikatnimi oblikovnimi poudarki so črn emblem s ponijem na maski GT, ekskluzivna 19-palčna črna platišča iz lahke zlitine s kraki v obliki črke Y, črne proge z učinkom bledenja ob robovih izrazite izbokline pokrova motornega prostora in ob bokih med spodnjimi deli blatnikov, na katerih sta tudi črni oznaki 5,0-litrskega motorja.

Ford Mustang Blue Editionodraža duha klasičnih modelov Forda Mustanga, ki so navduševali v privlačnih barvah ‘Grabber’. Poglede pritegne z barvo Grabber Blue s črnimi progami z učinkom bledenja na pokrovu motornega prostora in strehi ter črnimi 19-palčnimi večkrakimi platišči iz lahke zlitine. Med pogonskimi sklopi sta na voljo tako 5,0-litrski V8 kot tudi 2,3‑litrski EcoBoost z ročnim ali samodejnim menjalnikom.

# # #

*Trg Euro 20 predstavljajo naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:Katja HvalaSummit motors Ljubljana+3861 25 25 116katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!