Novice

Nazaj na novice

Sporočilo za medije po današnji zaključni prireditvi ZLATA BRALKA, ZLATI BRALEC v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma

Spoštovani, danes (22. 5. 2017) je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS pripravilo osrednjo slovensko zaključno prireditev za zlate bralce. Zlati bralci so osnovnošolci, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Zlata bralka, zlati bralec je zbirka knjig, ki jo že štirinajst let podpira Telekom Slovenije. Letos so zlati bralci dobili darilno knjigo Od genov do zvezd, ki jo je napisal Sašo Dolenc in ilustriral Igor Šinkovec.

Spoštovani,

danes (22. 5. 2017) je Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS pripravilo osrednjo slovensko zaključno prireditev za zlate bralce. Zlati bralci so osnovnošolci, ki so vseh devet let brali za bralno značko. Zlata bralka, zlati bralec je zbirka knjig, ki jo že štirinajst let podpira Telekom Slovenije. Letos so zlati bralci dobili darilno knjigo Od genov do zvezd, ki jo je napisal Sašo Dolenc in ilustriral Igor Šinkovec.

Program je vodil Boštjan Gorenc Pižama, ki se je pogovarjal z obema avtorjema, Sašem Dolencem in Igorjem Šinkovcem. Za glasbeni del prireditve je poskrbel raper Trkaj.

Z nami je bilo več kot 1000 zlatih bralcev in njihovih mentorjev z območij Ajdovščine, Celja, Domžal, Kranja, Krškega, Ljubljane, Maribora, Medvod, Nove Gorice, Pirana in Zagorja ob Savi, ki so v Ljubljano povečini prišli v organizaciji društev in zvez prijateljev mladine. Naši gostje pa so bili že drugič tudi najboljši zlati bralci slovenskih šol v Italiji, za kar gre zahvala Zavodu za šolstvo RS.

SLAVNOSTNI GOVORCI na današnji prireditvi so bili dr. Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS; akad. dr. Boštjan Žekš, svetovalec predsednika republike za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo; Anton Peršak, minister za kulturo; Vesna Lednik, članica uprave Telekoma Slovenije.

Častni pokrovitelj prireditve je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS in Telekom Slovenije sta v okviru zbirke Zlata bralka, zlati bralec do danes podarila zlatim bralcem že 286.500 knjig.

Društvo v okviru iste darilne zbirke s knjigami obdaruje tudi prvošolce, ki so jim doslej podelili 186.000 knjig, v drugih projektih pa so razdelili še 25.000 darilnih knjig.

Skupaj je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS ob podpori sponzorjev in donatorjev ter Javne agencije za knjigo v štirinajstih letih razdelilo že 497.500 knjig.

Za objavo v vašem mediju se vam najlepše zahvaljujemo.

Lep pozdrav, Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!