Novice

Nazaj na novice

Uvertura v filmsko poletje: kinotečni spored od 31. maja do 7. junija

V okviru cikla Duh samurajev si v sredo, 31. maja, in v četrtek, 1. junija, ob 20. uri lahko ogledate Tarantinov postmodernistični dvojček Ubila bom Billa (2003) in Ubila bom Billa 2 (2004). Kot je zapisal kurator programa, Igor Kernel, omenjena filma "ne pomenita le poklona samurajem, temveč sta v vseh pogledih značilna izdelka tega eklektičnega režiserja". V Tarantinovem mojstrstvu boste lahko uživali tudi v soboto, 3. junija, ko bo ob 21. uri na sporedu kultni Šund (1994).

Spoštovani!

V okviru ciklaDuh samurajev si v sredo, 31. maja, in v četrtek, 1. junija, ob 20. uri lahko ogledate Tarantinov postmodernistični dvojček Ubila bom Billa (2003) in Ubila bom Billa 2 (2004). Kot je zapisal kurator programa, Igor Kernel, omenjena filma "ne pomenita le poklona samurajem, temveč sta v vseh pogledih značilna izdelka tega eklektičnega režiserja". V Tarantinovem mojstrstvu boste lahko uživali tudi v soboto, 3. junija, ko bo ob 21. uri na sporedu kultni Šund (1994).

V soboto, 3. junija, ob 19. uri ne zamudite tudi projekcije filma­ Prvi meščan majhnega mesta (1961), ki bo na sporedu v okviru retrospektive filmov Puriše Đorđeviča, ki se počasi izteka.

Uvertura v Festival migrantskega filma

V ponedeljek, 5. junija, ob 21. uri s projekcijo filma Le Havre (Aki Kaurismäki, 2011) pričenjamo uverturo v Festival migrantskega filma, ki se bo v Kinoteki odvijal med 15. in 20. junijem. Festival v ospredje postavlja aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom. Prinaša podobe in glasove mnogih, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove. Gre za filme in zgodbe preganjanih, pozabljenih, spregledanih, utišanih in premalokrat slišanih, ki si od življenja želijo več kot le kruto brezizhodnost.

Kino-integral: Takashi Makino

V torek, 6. junija, ob 20. uri v Kinoteki gostimo izjemnega japonskega avtorja sodobnega eksperimentalnega filma, Takashija Makina. O mednarodno večkrat nagrajenem umetniku, ki je med drugim prejel tudi rotterdamskega tigra, je Alejandro Bachmann zapisal, da "ne ustvarja preprosto filmov, temveč omamne ekscese". Na filmskem večeru bomo prikazali izbor njegovih del, avtor pa nas bo v Kinoteki tudi obiskal.

Otok v Ljubljani

Trinajsta edicija FestivalaKino Otok - Isola Cinema bo letos potekala med 30. majem in 11. junijem. Osrednji program bo med 31. majem in 4. junijem na ogled v Izoli, v dneh pred tem in za tem pa bodo otoški filmi segli tudi do Slovenske kinoteke in ljubljanskega Kinodvora ter prvič obiskali Cerknico, Tolmin, Sežano in Idrijo. V Kinoteki si boste lahko v sredo, 7. junija, ob 20. uri ogledali filmVsa severna mesta (Dane Komljen, 2016), v prihodnjih dneh pa še program kratkih filmov festivala Diagonale in film Ti pretresljivi tresoči časi (Selma Doborac, 2016).

Podrobnejši spored vas čaka nawww.kinoteka.si

Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!

Slovenska kinoteka

++386 1 4342520 press@kinoteka.si www.kinoteka.si

-- Če ne želite prejemati obvestil o kinotečnem sporedu, prosimo, da nam to sporočite na press@kinoteka.si.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!