Novice

Nazaj na novice

Skupaj smo pobarvali več kot kilometer bele ograje v Lipici

Več kot 300 prijateljev Kobilarne Lipica je danes pobarvalo 1,1 kilometra značilne bele lipiške ograje

Več kot 300 prijateljev Kobilarne Lipica je danes pobarvalo 1,1 kilometra značilne bele lipiške ograje

SKUPAJ SMO POBARVALI VEČ KOT KILOMETER BELE OGRAJE.

Več kot 250 litrov bele barve je prispevalo podjetje JUB, ki bo akcijo barvanja ograj podprlo tudi jeseni.

Več kot 300 prijateljev Lipice in lipicancev je danes pobarvalo 1,1 kilometra značilne bele lipiške ograje ob pašniku za lipicanske kobile z žrebeti. Prišli so iz vse Slovenije, z veliko dobre volje, in porabili več kot 250 litrov bele barve JUBIN Decor universal, prijazne do okolja, ljudi in živali, ki jo je prispelo podjetje JUB.

V sproščenem vzdušju so ograjo barvale mnoge družine. V zelenem okolju Lipice so preživele prijeten dan in po barvanju nadaljevale druženje ob glasbi v živo, ustvarjalnicah ter pestrem spremljevalnem programu v lipiškem parku.

Več metrov bele ograje so pobelili tudi predsednik sveta Kobilarne Lipica Marko Drofenik, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti, član sveta kobilarne Marijan Suša in direktorica kobilarne Lorela Dobrinja. Čopič je vihtela tudi radijka Jana Morelj, ki se je barvanju pridružila s prijatelji in starši, nato pa postala botra malega lipicanskega žrebička Pluto Gratiosa XXI, ki se je v Lipici rodil 15. maja.

Da bodo ograje dolgo kljubovale soncu, vetru, dežju in mrazu, so strokovnjaki iz podjetja JUB udeležencem akcije razkrili nekaj trikov barvanja, čopičepa je prispevalo podjetje Žima. S pobarvanim delom ograje so vsi udeleženci pripomogli tudi k temu, da bo Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017, ki bo septembra potekalo v Lipici, še lepše in veličastnejše.

Ker lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov belih ograj, se bo priljubljena akcija nadaljevala jeseni in prihodnje leto.

KOLEDAR DOGODKOV V KOBILARNI LIPICA V LETU 2017:

17. 6. 2017: Poletna muzejska noč

15. 8. 2017: Praznična predstava Lipiške šole klasičnega jahanja

3. 9. 2017: Dan Kobilarne Lipica

20.-24. 9. 2017: Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg

28. 9.-1. 10. 2017: Zrejni pregledi ZRLS in skupščina LIF

7.-8. 10. 2017: Mednarodni razstavi psov CACIB LIPICA 1 & 2

3. 12. 2017: Ta veseli dan kulture

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!