Novice

Nazaj na novice

Izboljšanje produktivnosti in zdravje uporabnikov na prvem mestu: AOC predstavlja novi QHD monitor za poslovne uporabnike

AOC razširja svojo serijo 90 z novim QHD monitorjem za poslovne uporabnike. AOC Q2790PQU je prvi QHD monitor iz AOC-jeve nove serije 90, ki bo v trgovinah že septembra letos.

Izboljšanje produktivnosti in zdravje uporabnikov na prvem mestu:

AOC predstavlja novi QHD monitor

za poslovne uporabnike

Ljubljana, 16. avgust 2017 - AOC razširja svojo serijo 90 z novim QHD monitorjem za poslovne uporabnike. AOC Q2790PQU je prvi QHD monitor iz AOC-jeve nove serije 90, ki bo v trgovinah že septembra letos. Z izjemno tankim okvirjem, številnimi ergonomskimi možnosti in certifikati energetske učinkovitosti, je novi AOC monitor še en primer predanosti ene izmed vodilnih blagovnih znamk na trgu monitorjev, da proizvede idealen monitor za delovna mesta.

AOC serija 90

Ergonomske možnosti in minimalno utripanje zaslona

Bolečine v vratu in hrbtu so med najpogostejšimi zdravstvenimi težavami, nad katerimi se pritožujejo ljudje, ki preživijo večino svojega delovnega časa v pisarni pred računalniki. Monitorji z ergonomskimi možnostmi lahko pomagajo uporabnikom pri iskanju idealnega in udobnega položaj ter pravilne drže med delovnim časom. Novi AOC Q2790PQU je opremljen s podstavkom z možnostjo nastavitve višine monitorja do 130 mm, nagibanjem naprej ali nazaj od -5 do 25 stopinj, zasukom do 165 stopinj in vrtenjem do 90 stopinj. Tako si vsak uporabnik lahko monitor za delo prilagodi na svoj idealni položaj.

Utrujenost oči je še ena pogosta težava nad katero se pritožujejo poslovni uporabniki. Da bi ohranili oči spočite tudi po dolgem delu za računalnikom, je tako kot v ostalih AOC modelih standardna tehnologija Flicker-Free, vgrajena tudi v novi monitor serije 90, kar uporabnikom omogoča maksimalno udobje gledanja. Tehnologija Flicker-Free uravnava svetlost monitorja z enosmernim tokovnim (DC) sistemom, namesto pulzno širinske modulacije (PWM), kar zmanjša utrujenost in nelagodje oči.

Tanek okvir za enostavno povezovanje več monitorjev

Dva ali več monitorjev eden zraven drugega znatno povečajo produktivnost, kar je tudi razlog, da takšne postavitve postajajo vse pogostejše v mnogih pisarnah. Dodatni prostor na zaslonu omogoča uporabnikom delo z različnimi aplikacijami in datotekami hkrati brez stalnega premikanja, odpiranja ali zapiranja oken. Na ta način delo na dveh dokumentih ali več aplikacijah postane veliko lažje. Zaradi skoraj nevidnega okvirja na straneh monitorja, tudi novi monitor iz serije 90 omogoča enostavno postavitev več monitorjev eden zraven drugega, brez motenj ali ovir med zasloni.

Visoka ločljivost

Eden od ključnih dejavnikov za velike monitorje je seveda ločljivost. Več slikovnih pik ima monitor, več programov in vizualnih podrobnosti je lahko istočasno prikazanih. Prihajajoči 27-palčni AOC Q2790PQU se ponaša z še večjo ločljivostjo od svojih predhodnikov iz serije 90, in sicer z QHD ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik. Zato je ta model idealen za zahtevne strokovnjake, katerim bo prostornejši ekran zagotovo v veliko pomoč pri montaži video vsebin, za prikaz podrobnih proračunskih preglednic in drugih aplikacij.

Energetska učinkovitost

Varčevanje z energijo ne samo, da zmanjšuje finančne stroške, ampak tudi pozitivno prispeva k ohranjanju okolja. Novi AOC Q2790PQU je opremljen z Energy Star, EPEAT in TCO certifikati. Poleg tega vgrajena programska oprema E-saver omogoča, da se monitor samodejno preklopi na nizko porabo energije, ko uporabnik ni prisoten, medtem ko Eco način prilagodi nastavitve zaslona za različne vrste prikazanih vsebin (besedilo, internet, video igre, film ali športe vsebine), s čemer še zmanjša porabo energije.

LočljivostModel

Q2790PQU

Velikost in panel

27″ IPS

Ločljivost

2560 x 1440

Vhod/Izhod

VGA, 2 x HDMI, DisplayPort, USB 3.0

Dostopnost v Europi

September 2017

MSRP

399 €

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o. Hrastovec 22 1236 Trzin Dušan Pristavec M: +386 31 429010 E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

ali

AOC International (Europe)

B.V. Prins Bernhardplein 200,

6th floor 1097 JB Amsterdam

Anna Stefanczyk

Tel: +31 205046950

E-mail: anna.stefanczyk@tpv-tech.com

O podjetju AOC:

AOC sodi med najbolj prepoznavne globalne blagovne znamke v svetu računalniških monitorjev. Njegove izdelke odlikujejo visoka kakovost izdelave, privlačen in atraktiven dizajn, inovativnost in okoljska prijaznost ter konkurenčne cene. Vse to so razlogi, zakaj vse več potrošnikov, distributerjev, partnerjev in direktorjev podjetij zaupa znamki AOC. Računalniški monitorji AOC se znajo prilagoditi tako poslovnemu kot domačemu uporabniku ali igričarju. Več informacij o podjetju AOC, ki je podružnica družbe TPV Technology Limited, največjega proizvajalca LCD-zaslonov na svetu, in njegovih izdelkih najdete na spletni strani www.aoc-europe.com.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!