Novice

Nazaj na novice

BVLGARI ROMA predstavlja GOLDEA THE ROMAN NIGHT

Večno mesto ob polnoči… očarljiv prizor, ki je Bvlgari navdihnil za stvaritev Goldee, The Roman Night - dišave, primerne za resnično nočno rimsko boginjo.

Večno mesto ob polnoči… očarljiv prizor, ki je Bvlgari navdihnil za stvaritev Goldee, The Roman Night - dišave, primerne za resnično nočno rimsko boginjo. Mogočno intenzivna… njen cvetno mošusni ciprski vonj je zapeljiv dodatek kolekciji Goldea. Bella Hadid, ki uteleša kraljico noči, je bila izbrana za muzo Goldee, The Roman Night prav zaradi svoje glamurozne očarljivosti.

Neke rimske noči…

V umetelni sobi, iz ozadja se sliši pritajeni zvok zaspanega koncerta, je ujeta čudovita Bvlgari ženska, ki razmišlja o zlati čarobnosti nočnega Rima. Večno mesto jo kliče s hipnotično veličastnostjo, zaradi katere se nemirno preseda v stolu. Poslušalci koncerta (solo čela) počasi premikajo glave – medtem ko ona pogleduje skozi vrata. Njeno srce začne igrati lastno melodijo, peti o možnostih te noči in ona ga posluša. Zapusti svoj stol in uide v noč – beži, vendar hkrati lovi – privlačijo jo zlato Rima in njegov hipnotični vonj – obljuba pustolovščine. Pleza po strehah, se vzpenja po zidovih in se prepušča svoji radosti, ko se ob začetku nočne avanture pridruži svojim prijateljem, ki uživajo pod čarobnostjo rimskega neba.

Priznani režiser Glen Luchford nas popelje na kino potovanje, s katerim nam pove zgodbo Goldee, The Roman Night. Na posnetku Bella Hadid sledi svojemu srcu v notranjost z zvezdami osvetljenega mesta. Rim, zibelka človeštva, je mesto milijonov zgodb, romanc in pustolovščin, starih več kot dve tisočletji; mesto je neskončen vir navdiha za Bvlgari in mnoge druge ustvarjalce. Bella ustvarja glamurozno dišavo, ki zajema strast, ki je neločljiv del mesta Rim. Bella postane eno s skrivnostnostjo mesta, skakajoč po strehah mestnega jedra in s svojo prihodnostjo trdno v svojih rokah: je kraljica rimske noči.

Luchford, ki je znan po svojem nenavadnem pristopu do filma, razkriva surovo in poživljajočo stran življenjskih izbir: Bella je samosvoja in predstavlja kvaliteto drzne italijanske blagovne znamke. Neprimerljiva v svoji živahnosti, oči se ji lesketajo z samozavestjo mladosti – rimska boginja, ki uteleša moč in svobodo ženstvenosti.

Sodobna boginja

Bella Hadid razmišlja o poteh, ki so pred njo, nato pa se z glavo potopi v nočno nebo in se združi z njegovo črno magijo kot mačka, ki stopiclja po strehah rimskih hiš. Preden sanjavo zapusti stavbo, Bella nanese ta nočni eliksir Goldea The Roman Night in se združi s čarovnijo zvezd. Spontana se poigrava z nočnim nebom nad Rimom. Na Bellinem vratu se zasvetlika dragulj Serpenti, popoln simbol moči in drznosti, ki odseva impulzivnost tega očarljivega večera. Mesto se svetlika kot glamurozen Bvlgarijev dragulj, medtem ko se pustolovščina odvija pred njenimi očmi, skrita pod žametnim plaščem teme. Postane Goldea The Roman Night ženska, ki se zlije z lastno uspavanko, za seboj pa pusti hipnotično ciprsko dišavo. Svobodna, evforična, spontana – je kraljica noči, ki vlada svojim užitkom in volji. Samo ona odloča o tem, kam jo bo vodila njena pot vse do zore.

Dišava, ki je navdušujoče polna rimske strasti, spominja na divjost impulzivnih noči, sledenju lastnim nagonom, odprtost skrivnostim. Ko vstopi v noč, boginja v popolni svobodi sledi lastnim namenom in pije zlat zvezdni eliksir. Veličina Rima se odpre pred njenimi nogami, zvezdnato nebo pa postane kinematograf luči.

Prav ta dvojnost noči in dneva, njeno lastninjenje noči in hkratno izžarevanje notranje svetlobe, spremeni Bello v večplastno sodobno boginjo – žareč dragulj v temi. Njena ženstvena čutnost spominja na zvezdnate oblike na nebu nad njo, mesec pa odseva briljantnost njene lesketajoče se duše. Je up in mladost, ki prehaja iz dneva v noč, lahkotno, resnično, čutno. Bella Hadid, ki jo opogumljata lastna karizma in njena najljubša dišava, na svoji poti ločuje zvezde: je kraljica rimske noči.

Črno zlato

˝Očarala me je zamisel skrivnostne boginje noči, v večnem mestu Rim: in ustvaril sem Goldeo, dišavo rimske noči, ki odseva njeno lepoto. Karizmatična, fascinantna in zapeljiva, skozi zlat eliksir belih rož izžareva neustavljivo avro, tako kot le-ta ponoči odpre svojo mogočno aromo.˝

Alberto Morillas, Mojster Parfumer

Dragulj noči

˝Ponoči cvetoči jasmin in tuberoza sta večerni lepotici, ki se jima ni moč upreti. Z mrežo nežnih poljubov čudovitega jagodičevja in črne potonike, spodbujata poželenje. Ko sem si prvič predstavljal The Roman Night, me je zamisel o dišavi, prepojeni s ciprskimi notami v trenutku prepričala. Hkratno žarečo čutnost črnega mošusa poudarja opojno srce pačulija in plemenite korenine vetiverja.˝

Alberto Morillas, Mojster Parfumer

Cvetno mošusna ciprska uteleša veselje v vsej svoji polnosti, neomejeni in očarljivi, ki jo raznaša z zapeljivim, izredno čutnim srcem. Njeni očarljivo zasvojljivi cvetovi pripovedujejo zgodbo o neprespanem, zabavnem in divjem rimskem večeru, saj se njihove arome odpro polnočnemu nebu. Le-to je okrašeno s sadnim jasminom in cvetovi tuberoze ter poudarjeno z visokimi notami nežno zrelih, izredno okusnih jagod (murve). Osnovne note te mojstrovine razkrivajo ciprski karakter, ki se mu ni moč upreti in je sestavljen iz črnega mošusa in čudovito izčiščenega srca pačulija, ki ga krasi nežen dotik vetiverja.

Mojster parfumer Alberto Morillas na novo izumlja ciprsko skupino dišav – sicer eno izmed najbolj ikonskih v parfumeriji – združuje jo z lastno predstavo drznosti. Začenši z bistvenimi sestavinami njenega posebnega karakterja, jo je oblikoval v moderno, ultra-elegantno dišavo. Bvlgari s ponosom predstavlja novo cvetno-mošusno-ciprsko dišavo, ki odpira povsem novo sfero ženskega olfaktivnega vesolja. ˝Ta dragulj očarljivega črnega mošusa,˝ razlaga, ˝je združen z okusno murvo, katere aromo poudarjajo zapeljive lesne note, razsvetljuje pa magnetizem jasmina in tuberoze.˝

Bergamotka, vrtnica in hrastov mah se pridružujejo tej ciprski umetnini, ki jo Alberto Morillas meša z drugimi znanimi sestavinami. Z dodajanjem sadne esence citrusa k barviti murvi dišavo prepoji z občutkom mladosti in privlačnosti. Hkrati se vrtnica spremeni v srce belih rož, ki so okrašene z bogatimi, svetlečimi intonacijami. Hrastov mah – sicer simbol čutnosti ciprskih dišav – zamenja mogočen črn mošus, ki nežno objame kožo in hkrati pričara neustavljivo čutnost. Z uporabo inovativnega postopka ekstrakcije je Mojster Parfumer uspel zadržati vse prvinske in intenzivne lastnosti pačulija.

Zgornje note

Okusna murva, črna potonika

Sadno – Lesketajoče – Zasvojljivo – Kiselkasto

Prijetne note, polne čudovito zrelih jagod, ki napolnijo srce s cvetno energijo.

Srednje note – Srce dišave

Cvetoči jasmin, absolut tuberoze

Cvetno – Pekoče – Kontrastno – Skrivnostno

Skrivnostno lepi nočni beli cvetovi dodajo svoj olfaktivni sijaj hipnotičnemu karakterju dišave.

Osnovne note

Črn mošus, pačulijevo srce, vetiver

Obdajajoče – Sijoče – Lesno – Čutno

Mošus, ovit v črne lesne arome, polne tekstur, oblikuje identiteto dišave in ji hkrati doda ženstveno moč in karizmo. Vznemirljivo srce pačulija se združuje z nežno privlačnostjo korenin vetiverja.

Sočna murva

Alberto Morillas si je predstavljal čudovito sočno jagodo s sadno, mošusno, skorajda lesno aromo. Njegov navdih je temeljil na znanem ˝črnem biseru˝ - murvi, ki dišavo odpre s sijočim lesketom in bogato teksturo. Ti magnetično privlačni sadeži se kopajo v večernih odtenkih in vzbujajo željo po tem, da bi jih poskusili. Čudovito zrcaljenje sadnega karakterja črnega mošusa se združuje s sadjem in poživlja zgornje in osnovne note. S to inovativno mešanico dišava pridobi nezmotljivo ultra-šik lastnost.

Črna potonika

Alberto Morillas se je tokrat odločil za temne poudarke, odtenke, ki so izredno priljubljeni na Kitajskem in Japonskem in izbral črno potoniko – najredkejšo izmed vseh– izredno rastlino, ki domuje v zgodovini kitajskih pripovedk. Mojster Parfumer elegantno razkrije skrivnostno temno stran te cvetlice, ki je znana po svoji svežini, odtenkih arome vrtnice in krhki nedolžnosti. Potonika, ki jo je ustvaril Bvlgari, razkriva vpadljivo, provokativno osebnost, ki je v svojem srcu enakomerno ženstvena. Mojster Parfumer je njene cvetne liste obarval s črnimi odtenki fižola Tonka in ustvaril zanimivo dualnost, ki lebdi med skrivnostjo in čistostjo. Podrobno zajeta kot zasvojljiva cvetna dišava je tudi njena naravna svežina in lepota. Črna potonika, ki sestavlja dišavo Goldea The Roman Night, svoj temen, divji karakter brez izjeme izrazi ob sončnem zahodu. Četudi ta tiha roža vsebuje mogočno skrivnostno dišavo, pa je ni mogoče na naraven način v popolnosti ujeti v parfumu. Očarljivo aromo, ki ni ne esenca ne absolut, je Alberto Morillas mojstrsko poustvaril s pomočjo svojega olfaktivnega spomina. Zamislil si jo je kot cvet s preprosto svežino in hkrati z zasvojljivimi, eksplozivnimi akcenti. Z združitvijo sladkosti potonike in moči pačulija je ustvaril aromo, ki je v trenutku prepoznavna tisočerim – ustvaril je Bvlgarijevo enigmatično chypre dišavo.

Cvetoči jasmin

Več stoletij je bil sambaški jasmin iz Kitajske, znan po svojih čudovitih cvetovih, ki se ponašajo z nadvse prijetnim vonjem. Kot simbol čutnosti in ženstvenosti izžareva najvišje ideale lepote, ki zacveti le ob večernih urah, ko se dragocene poživljajoče sestavine v cvetovih sprostijo preko njene arome. Rastlina s fascinantnim vonjem, je v resnici strupena, vendar pa hkrati izžareva zelo privlačne, električne akcente. Njen cvet je utelešenje plemenite, vendar pogubne čutnosti. V jeziku farsi, njeno ime pomeni ˝sladka dišava˝, saj je rastlina z dvema obrazoma, ki zaradi svoje izredne čistosti ne postane nič manj zapeljiva. Odtenek njenih cvetnih listov, ki spominja na beli porcelan, služi kot kontrast očarljivi moči njene arome. Mojster Parfumer se je odločil za Goldeo The Roman Night izbrati bolj zaokrožene, bolj sladke in cvetne note tega najredkejšega izmed jasminov – sambaškega jasmina iz Kitajske.

Za poudarjanje bogate osebnosti jasmina in za lažji zajem te vse-obsegajoče lepote se je Alberto Morillas odločil uporabiti redko, vendar tradicionalno metodo infuzije. Cvetne infuzije so starodavna metoda izdelave parfumov, predvsem zaradi svoje avtentičnosti in nege, ki jo posvetijo procesu. Tehnika uporablja nežno ekstrakcijo s pomočjo tradicionalne maceracije jasminovih cvetov v alkoholu, kar je zelo zamudno in drago. Po določenem času, v katerem se cvetovi macerirajo v etilnem alkoholu, jasminovi cvetovi sprostijo svoje skrivnosti, hkrati pa zadržijo najvišje spoštovanje surovine.

Absolut tuberoze

Tuberoza, simbol čutnosti, tako klasične kot moderne, je zvezdni dragulj vseh parfumerjev. Alberto Morillas naravnost obožuje njen škandalozen ugled in ekstravagantnost. Ponuja nežno, vendar mogočno ˝narkotično˝ cvetno aromo, ki je tako erotična in očarljiva, da ustvari posesivne dišave s pudrastimi, opojnimi akcenti. Znana je tudi kot ˝nočna ljubimka˝, njeno ime pa v hindijščini pomeni ˝dišeča noč˝.

Tuberoza, ki dišavi Goldea The Roman Night da njeno značilno aromo, raste na področju jugovzhodne Indije. Elegantna in veličastna, sproščena, vendar zahtevna – tuberoza je ena izmed najbolj iskanih sestavin v vsej parfumski industriji. Parfumska boginja, ki cveti le eno samcato leto, je znana tudi kot ˝večerna kraljica˝. Njeni cvetovi veljajo za najbolj dišeče v celotnem rastlinskem svetu in se obirajo še kot popki, saj lahko parfumerji le tako zajamejo celotno širino olfaktivnega spektra v samo srce absoluta. Esencialno olje tuberoze je eno izmed najredkejših in najdražjih na svetu, saj je potrebno nabrati 5 ton popkov za proizvodnjo 1 kg absoluja.

Tuberoza simbolizira poželenje in čutne užitke in ima plemenit in izredno opojen cvet. Alberto Morillas je živalski karakter tuberoze poudaril tako, da je absolut ovil v mogočno in zasvojljivo auro črnega mošusa.

Črni mošus

Temeljni kamen olfaktivne značilnosti Goldea The Roman Night, ki ga Alberto Morillas še posebej ceni, je način na katerega se mošus predstavlja v različnih okoljih in pogojih. Spoštuje solarni mošus Goldee, beli mošus Rose Goldee in črni mošus Goldee The Roman Night. Skupaj z ambro in kadilom, ustvari mošus aromatično trojico bogate olfaktivne zgodovine: tri tisoč let človeške strasti je potrdilo nedotakljivosti in suverenosti te kombinacije. Mogočen, teatralen in čuten – črni mošus ima sposobnost izražanja svojih ambrastih in lesnih not tako, da le-te postanejo del kože in od tam začno izžarevati drzen, skrivnosten karakter. Mojster Parfumer je s ponovnim oblikovanjem zaokrožene, čutne, skorajda telesne note, poustvaril mit o tonka mošusu. Ustvaril je črni mošus z globoko, magnetično aromo, ki kožo napolni z žarečo, čutno željnostjo. Ta poudarjeni črni mošus se ponaša z mogočno, zasvojljivo avro, ki dišavi doda drznejšo, bolj skrivnostno čutnost. V svojih številnih odsevih, te note razkrivajo ciprsko z namigi patchoulija in vetiverja, njihovo hipnotično osebnost pa poudari afrodizična dišava tuberoze.

Srce pačulija

Evropske ženske so v 19.stoletju odkrile moč privlačnosti pačulija, ko je ta pripotoval iz Indije na uvoženih šalih iz kašmirja, ki so bili zaviti v pačulijeve liste. Pačuli je v zgodovini proizvodnje parfumov od začetka simboliziral seksualno svobodo. Četudi sama rastlina ne oddaja nikakršnih vonjav, pa čarobnost pačulija stopi na dan s sušenjem listov, ki začno oddajati intenzivno lesno aromo. Pačuli, ki izvira iz vulkanskih predelov otokov Jave in Sumatre, je naravna surovina, ki ustvarja vezi med formulami in oblikuje tesne stike med različnimi sestavinami. Zahvaljujoč inovativni tehniki je Alberto Morillas lahko zajel del pačulija, ki se imenuje ˝srce pačulija˝ in vsebuje čiste, kristalne, eksplozivne note. Avtentično ˝srce pačulija˝, z globokimi, bogatimi akcenti, bije z moderno privlačnostjo; očiščen svojih temnejših lastnosti razkriva magnetično naravo svoje arome.

Očarljiva steklenička

Bvlgarijev Serpenti, hipnotičen, simboličen in očarljiv zaščitni znak kolekcije Goldea s svojimi luskami krasi zgornji del stekleničke. Kitasta kača, ki predstavlja zapeljevanje in življenje, je bila kraljevi znak moči, ki so ga uporabljale starodavne kraljice. V današnjih časih simbol živi v Bvlgarijevi Serpenti kolekciji, ki je nastala v ´40-tih in postala ikona. Črna kača, okitena z Bvlgarijevim glamurjem, se ovija okoli stekleničke Goldea The Roman Night tako kot se njena dišava ovije okoli ženskega telesa.

Bujna oblika Goldeine stekleničke je prav tako postala emblem parfumske hiše Bvlgari, saj je skoraj vesoljna v svoji obliki. Spominja na rimsko nebo.

Goldeina silhueta v misli pričara tiste redke, dragocene trenutke, ko so sonce, mesec in zemlja popolnoma poravnani. Cvetoče v mrku se sonce sveti skozi prstan luči, ki obkroža lunarni disk in opazovalca očara z opojnim magnetizmom. Bvlgari nežno poustvari zaokroženost Goldee The Roman Night, z bolj sodobnim, elegantnim dizajnom. S posrednim spominjanjem na igro zapeljevanja, steklenička sprejema kontraste in utrjuje skrivnostno privlačnost, igra se z lučjo in tako izraža žensko naravno dvojnost – je močna, vendar intuitivna, je samozavestna, a igriva.

Prosojni pokrovček je obkrožen s črno linijo in krasi zgornji del stekleničke eliksirja. Njena parfumska škatlica se ponaša z geometričnim vzorcem, ki spominja na čutno stkano tančico lusk Serpenti-ja. Svetlika se z zlatimi akcenti, vsebuje pa tudi lesketajoče se diamante, ki so jih Bvlgarijevi mojstri draguljarji skrbno namestili na stekleničko. Goldea The Roman Night se svetlika kot zapeljivka in uteleša kraljico Rimske Noči.

Prijazen pozdrav,

Natali Duhovnik

Področni vodja izobraževanja & PR

Area training manager & PR

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!