Novice

Nazaj na novice

Samsungovi inovativni in revolucionarni televizorji z ločljivostjo SUDH

SUHD-televizorji odpirajo novo dobo televizijskih sprejemnikov s Samsungovo lastno tehnologijo zaslonov, SUHD-pretvornikom slike ter funkcijami Smart TV, ki jih poganja Tizen

Samsungovi inovativni in revolucionarni televizorji z ločljivostjo SUDH

SUHD-televizorji odpirajo novo dobo televizijskih sprejemnikov s Samsungovo lastno tehnologijo zaslonov, SUHD-pretvornikom slike ter funkcijami Smart TV, ki jih poganja Tizen

Las Vegas, ZDA, 5. januar 2015 – Samsung Electronics, vodilno podjetje na področju domače zabavne elektronike zadnjih devetih let, je danes predstavilo svojo bogato zbirko SUHD-televizorjev, s katerimi je postavil nov standard v spremljanju vrhunskih UHD vsebin in dvignil kakovost gledanja vsebin na novo raven.

Inovativni SUHD-televizorji so pomemben mejnik v razvoju dobe UHD ločljivosti. Prekaša meje predhodnih načinov prikazov slike in prinaša neprekosljivo kakovost slike z osupljivim kontrastom, izjemno svetlostjo in spektakularnimi barvami.

Povrhu se lahko Samsungovi SUHD-televizorji pohvalijo s številnimi novimi zanimivimi funkcijami – SUHD-pretvornikom slike, ki prinaša neprekosljivo izkušnjo gledanja vsebin; stilsko ukrivljenim ohišjem, ki pritegne poglede; ter funkcijami Smart TV, ki jih zdaj poganja Tizen in omogočajo gledalcu preprost dostop do njegovih najljubših vsebin.

"Naša tradicija inoviranja in raziskovalni duh bosta še naprej premikala meje v domači zabavni elektroniki do neslutnih razsežnosti," je povedal H. S. Kim, predsednik Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. "Samsung prinaša vodilno kakovost slike v tej panogi ne glede na vir vsebine in ta tradicija se nadaljuje s SUHD-televizorji. Uporabniki nam lahko zaupajo, da smo bolj kot kadarkoli predani temu, da v njihove domove vedno znova prinašamo neprekosljivo domačo zabavno elektroniko."

Neprekosljiva kakovost slike

Samsungovi SUHD-televizorji z lastno okolju prijazno tehnologijo nanokristalov in SUHD-pretvornikom kakovosti slike pomenijo prelomni napredek v kakovosti kontrasta, svetlosti, reprodukcije barv in prikazu podrobnosti, ki združeni prinesejo neprekosljivo celostno kakovost slike.

Polprevodni nanokristali prepuščajo različne barve glede na njihovo velikost, zaradi njih pa sta čistost barv in svetilnostna učinkovitost najboljši na trgu. SUHD-pretvornik kakovosti slike samodejno analizira svetlost slike ter prikaže najboljše možno razmerje kontrasta, močnejše črne barve in 2,5-krat večjo svetilnost od običajnih televizorjev, s tem pa minimizira dodatno porabo energije.

V sodelovanju z vodilnim hollywoodskim studiem 20th Century Fox je Samsungu uspelo optimizirati vsebine v skladu z vrhunskimi standardi kakovosti ločljivosti SUHD, s čimer so gledalcem omogočili še nikoli doslej videno kakovost gledanja vsebin. Samsung in Foxov laboratorij za inovacije sta ponovno obdelala številne scene iz Foxovega slovitega filma Eksodus posebej za SUHD-televizorje. Rezultati so osupljivi – slika z bogatejšimi barvami in prizori, ki kar oživijo na zaslonu.

Povrhu vsega so Samsungovi SUHD-televizorji sestavljeni iz okolju prijaznih materialov in tehnologij, kar jim omogoča najboljšo energetsko učinkovitost in zanesljivost v njihovem razredu.

Prefinjene in nadgrajene krivulje

Ko je Samsung v letu 2013 prvič predstavil svoje televizorje ukrivljene oblike, so ti prinesli občutno boljšo izkušnjo gledanja slike na domačih sprejemnikih. Navdih so za mnoge nove sodobne in minimalistične podrobnosti so našli v umetnosti in arhitekturi.

Samsungov SUHD TV JS9500 je nadgrajen z novim okvirjem Chamfer, zaradi katerega zaslon dobi še večjo globino, sprejemnik pa postane eleganten okras v dnevni sobi.

Model SUHD TV JS9000 ima na hrbtni strani blago reliefen vzorec Shirring, zaradi katerega je sprejemnik v užitek pogledati s katerega koli kota.

Prenovljena izkušnja Smart TV postavlja nove smernice domačega razvedrila

Od leta 2015 naprej bo vse nove Samsungove sprejemnike Smart TV, vključno z novinci SUHD, poganjala odprta platforma Tizen, ki podpira spletne standarde za razvoj aplikacij za televizije. Zahvaljujoč Tiznu ima Samsungova prenovljena platforma Smart TV ne samo plejado novih funkcij, temveč omogoča uporabnikom bolj intuitiven dostop do vsebin, večjo povezavo med njimi ter bogatejši izbor kot kadarkoli prej.

· Nov uporabniški vmesnik v Samsung’s Smart Hub je bolj odziven in zabaven, uporabnikom pa dovoljuje preprostejši dostop do želenih vsebin. Poenostavljen je na en sam zaslon, na katerem so prikazane nedavno ogledane vsebine ter predlogi vsebin, ki bi vam znale ustrezati.

· S funkcijo Quick Connect Samsungovi sprejemniki Smart TV samodejno prepoznajo Samsungove pametne telefone v okolici, ki jih povežemo s tehnologijo BLE (Bluetooth Low Energy). Uporabniki lahko delijo svoje vsebine na pametnem telefonu s televizorji Smart TV s preprostim pritiskom na gumb in spremljajo TV-vsebine na telefonu brez nameščanja dodatnih aplikacij ali ubadanja z zapletenimi prednastavitvami.

· Uporabniki bodo uživali v filmih in televizijskih oddajah UHD-ločljivosti ponudnikov, kot so Amazon, Comcast, DIRECTV in M-GO. Poleg tega je Samsung v partnerstvu z M-GO, ki je skupni podvig studiev Technicolor in DreamWorks Animation, v okviru svojega obstoječega paketa UHD Video Pack omogočil prenos UHD-filmov. Storitev uporablja standarde SCSA (Secure Content Storage Association) in bo od leta 2015 na voljo na Samsungovih SUHD in UHD sprejemnikih.

· Samsung Sports Live omogoča spremljanje tekem v živo in hkrati preverjanje statistike ekip in igralcev na istem zaslonu. Samsung sodeluje s številnimi športnimi podjetji, da bi svojim uporabnikom prinesel čim bogatejši katalog športnih vsebin.

· Samsungova lastna platforma Milk Video uporabnikom nudi preprosto gledanje, zbiranje in deljenje najboljših videoposnetkov na spletu. Milk Video zbira najpriljubljenejše in najzanimivejše posnetke z različnih spletnih strani, seznam katerih vztrajno raste in trenutno šteje več kot 50 ponudnikov.

· Lastniki Samsungovih sprejemnikov Smart TV lahko mirneje začnejo dan zahvaljujoč Briefing on TV. Televizor Smart TV je zdaj lahko budilka, če pa ga sinhroniziramo s Samsungovimi mobilnimi napravami, se na njem prikažejo pomembnejše informacije, kot so ura, vreme in koledar z opravili.

Zahvaljujoč platformi Tizen so Samsungovi televizorji Smart TV del veliko večjega ekosistema vsebin, kar omogoča sodelovanje s številnimi partnerji, ki prinašajo najboljše vsebine. Tiznova kompatibilnost z drugimi pametnimi napravami bo postavila Samsungov televizor Smart v središče upravljanja sodobnega gospodinjstva Smart Home. Samsungovi novi sprejemniki Smart TV s platformo Tizen postavljajo nove standarde za bodočnost.

Samsung bo ponudil tri serije SUHD.televizorjev – JS9500, JS9000 in JS8500 – v devetih velikostih zaslona, od 121 cm do 223 cm, zato bodo uporabniki izbrali najboljšo sliko na tržišču v velikosti, ki jim najbolj ustreza. Posamezne specifikacije televizorjev pa se bodo glede na področje

uporabe razlikovale.

Ti in drugi Samsungovi inovativni izdelki bodo na ogled na sejmu CES 2015 v Samsungovem razstavnem prostoru št. 11906 v osrednji dvorani Central Hall

#####

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. Samsung Electronics Co. je vodilno globalno podjetje na področju tehnologije, ki odpira nove možnosti ljudem od vsepovsod. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, bele tehnike, medicinskih naprav, polprevodnikov in tehnologij LED. Podjetje zaposluje 286.000 ljudi v 80 državah, v preteklem letu pa je ustvarilo 216,7 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje. Za več informacij obiščitewww.samsung.com. Kontakt za medije: Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenia, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com ali AjdaBorak,041 425 222, ajda@adrema.eu

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!