Novice

Nazaj na novice

Priljubljena admiralska ladja: že 50.000 naročil nove Opel Insignie

Rüsselsheim. Izjemna povezljivost in sistemi za informacije in razvedrilo, visoka raven udobja, odlična preglednosti in osupljivo oblikovanje – to je le nekaj odlik, s katerimi je nova Opel Insignia osvojila več kot 50.000 kupcev in novinarjev po vsej Evropi.

Visoka raven: inovativne možnosti so zelo priljubljene med kupci Opel Insignie v EvropiVrhunska povezljivost: 86 % kupcev je naročilo sistem IntelliLink Navi 900Vrhunske inovacije: 70 % vozil z ergonomičnimi sedeži, 63 % z IntelliLux žarometiVrhunski rezultati: nova Insignia na prvem mestu v več kot 60 odstotkih primerjalnih testov doslej

Rüsselsheim. Izjemna povezljivost in sistemi za informacije in razvedrilo, visoka raven udobja, odlična preglednosti in osupljivo oblikovanje – to je le nekaj odlik, s katerimi je nova Opel Insignia osvojila več kot 50.000 kupcev in novinarjev po vsej Evropi. Trenutno število naročil znatno presega Oplova pričakovanja, čeprav so naročila za Insignio Grand Sport in Insignio Sports Tourer začeli sprejemati šele sredi februarja in je admiralska ladja v prodajne salone na najpomembnejših trgih zaplula šele konec junija. Z začetkom redne prodaje sovpadajo tudi prve zmage na primerjalnih testih. Kako prepričljiva je novinka glede opreme, kaže izbira možnosti za doplačilo ob naročilu. Visok delež naročil nove admiralske ladje iz Rüsselsheima z možnostmi, kot so vgrajeni inteligentni navigacijski sistem IntelliLink Navi 900, ergonomski sedeži s certifikatom AGR ali nova generacija IntelliLux LED matričnih žarometov, dokazuje, da se je Oplova zaveza zagotavljanja inovativnih rešitev za dostopno ceno obrestovala pri kupcih – prihodnost pripada vsem.

“Navdušeni smo nad trenutno uspešnostjo nove Opel Insignie. Dokazuje, da ima naša nova admiralska ladja na krovu ustrezne sestavine – navdušuje z videzom, zagotavlja uživanje v vožnji in razvaja z visoko stopnjo udobja,” je povedal izvršni direktor za področje prodaje in poprodaje pri Oplu Peter Küspert. “Obenem naročila inovativnih rešitev in opreme za doplačilo kažejo, da kupci cenijo naš pristop zagotavljanja trendovskih sistemov in možnosti širšemu krogu uporabnikov in ne le izbrani manjšini.”

IntelliLink Navi 900: integracija pametnega telefona in vgrajen navigacijski sistem

Na vrhu seznama želja skoraj vsakega lastnika Insignie jeIntelliLink Navi 900 – skoraj 9 od 10 naročnikovOpel Insignie je izbralo ta vrhunski sistem za informacije in razvedrilo za doplačilo z vgrajenim navigacijskim vodenjem in 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik. Zemljevidi s širokim naborom podatkov pokrivajo celotno Evropo, obenem pa je možno cilje, ki jih je poiskal svetovalec sistema Opel OnStar ali jih je uporabnik vnaprej izbral v aplikaciji za pametne telefone myOpel, prenesti neposredno v navigacijski sistem. Sistem omogoča visoko raven personalizacije, saj lahko uporabnik vstopni zaslon prilagodi svojim željam. Zasnova s ‘priljubljenimi vsebinami’ omogoča preprosto uporabo s hitrim dostopom do 60 shranjenih vsebin, kot so radijske postaje, stiki iz telefonskega imenika, seznami predvajanj, cilji za navigacijsko vodenje in podobno.

Sistem je združljiv z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto[1] ter v vozilo prinaša svet pametnih telefonov. Uporabniki Applovih naprav lahko telefonirajo, uporabljajo navigacijske napotke z zemljevidi Apple Maps, pošiljajo in prejemajo sporočila ter poslušajo glasbo prek storitve Spotify, pri tem pa za upravljanje uporabijo zaslon na dotik ali ukaze z glasom posredujejo Siri. Celoten seznam aplikacij za vmesnik Apple CarPlay je objavljen na spletnem naslovuapple.com/ios/carplay.

Uživanje v udobju s popolnim razgledom

Kupci nove Insignie cenijo visoko raven udobja, saj jih je70 % naročilo prednja sedeža s certifikatom AGR(Akcija za zdrav hrbet). Ta sedeža poleg pestre izbire položaja nudita tudi edinstveno kombinacijo električnega nastavljanja bočne opore, funkcij za masažo in prezračevanje ter pomnilnika položaja. Zagotavljata izjemno udobje tudi pri dolgih vožnjah in nadaljujeta Oplovo tradicijo nagrajenih, do hrbta prijaznih sedežev za dostopno ceno.

Ena od tehnoloških posebnosti, ki ima pomembno vlogo pri uspehu nove Opel Insignie je nova generacija trendovskihOpel IntelliLux LED®matričnih žarometov. Inovativni sistem je izbralo63 % naročnikovadmiralskih ladij iz Rüsselsheima. V Insignii pri dolgih lučeh sveti kar 32 LED segmentov – dvakrat več kot pri Astri. Večje število LED segmentov omogoča še natančnejše prilagajanje različnih vzorcev osvetlitve situacijam v prometu, prehodi med posameznimi vzorci pa so hitrejši in bolj zvezni. Za dodatno izboljšanje vidljivosti pri vožnji skozi ovinke z dolgimi lučmi so Oplovi inženirji Insigniinim IntelliLux LED®matričnim žarometom dodali inovativno aktivno funkcijo za osvetlitev ovinka. Zadnja – a zagotovo ne nepomembna – funkcija je poseben LED reflektor v modulu zasenčenih luči, ki pri vožnji z dolgimi lučmi zagotovi dodaten svetlobni snop z dosegom do 400 metrov.

Priljubljenost različic z višjo stopnjo opreme

Med kupci nove Opel Insignie so zelo priljubljene tudi višje stopnje opreme. Med več kot 50.000 naročenimi Insigniami jeveč kot 60 odstotkov kupcev izbralo različice z bogatejšo standardno opremoin možnostmi, ki jih ni treba naročati za doplačilo. Tako je na primer Oplov sistem za osebne povezave in storitve Opel OnStar vključen v standardno opremo različice ‘Innovation’.

Zmagovalna formula za zmago v 13 primerjalnih testih

Oplova nova admiralska ladja in njena kombinacija inovativnih funkcij, uživanja v vožnji, prostornosti in visoke ravni udobja pa ni priljubljena samo pri kupcih – navdušila je tudi novinarje različnih medijev s področja avtomobilizma iz vse Evrope. Prvi objavljeni primerjalni testi z različnimi tekmeci dokazujejo, da je Oplu z Insignio spet uspelo najti zmagovito formulo. Doslej je Oplova nova admiralska ladjazmagala na 13 primerjalnih testih (62 odstotkov):osvojila je dve zmagi v Nemčiji (Autostraßenverkehr 17/17 in Auto Zeitung 17/17), tri zmage na Nizozemskem (AutoWeek 29/17 in spletna izdaja 21. julija, AutoVisie 6. julija)ter po eno v Franciji (caradisiac.com), na Poljskem (Auto Świat 28/17 10. julija) in na Češkem (auto.cz).

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!