Novice

Nazaj na novice

Najlepši lipicanci bodo v soboto nastopili na odprtju 55. sejma AGRA

Najlepši beli lipicanci bodo v soboto, 26. avgusta, nastopili na svečanem odprtju 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni

Najlepši beli lipicanci bodo v soboto, 26. avgusta, nastopili na svečanem odprtju 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni

NAJLEPŠI BELI LIPICANCI - V SOBOTO NA ODPRTJU 55. SEJMA AGRA

Lipicanska vprega bo na sejmu AGRA predstavila adrenalinsko športno vožnjo in vzdušje Svetovnega prvenstva v vožnji dvovpreg, ki bo od 20. do 24. septembra v Lipici

Najlepši beli lipicanci bodo v soboto, 26. avgusta, nastopili na svečanem odprtju 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA v Gornji Radgoni. Številne obiskovalce največjega in najpomembnejšega kmetijsko-živilskega sejma v Srednji Evropi bodo ob 10. uri navdušili s spektakularnimi skoki šole nad zemljo.

Na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja bodo izbrani lipicanski žrebci izvedli skoke levade, courbette in capriole. Predstavili bodo tudi adrenalinsko športno vožnjo vpreg in vzdušje Svetovnega prvenstva v vožnji dvovpreg 2017, ki bo od 20. do 24. septembra pritegnilo v Lipico najboljše voznike vpreg sveta.

Z željo po promociji slovenskega lipicanca se bo skupaj s Kobilarno Lipica predstavilo Združenje rejcev lipicanca Slovenije, ki povezuje zasebne rejce lipicanskih konj v Sloveniji.

Tako si bodo lahko številni obiskovalci sejma ogledali lepoto in plemenitost lipicanskih plemenskih kobil, njihova temna žrebeta in mladega lipicanskega žrebca.

Ker bodo v nedeljo, 3. septembra, v Kobilarni Lipica odprli nov hipodrom, v Kobilarni Lipica in Združenju rejcev lipicanca Slovenije želijo, da bi nastop lipicancev na sejmu AGRA izzvenel kot povabilo na svečano odprtje hipodroma ob Dnevu Kobilarne Lipica. Predvsem pa kot povabilo na Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017 - največje konjeniško tekmovanje v Sloveniji doslej in izjemen dogodek, ki bo Lipico, Kras in Slovenijo za teden dni postavil v središče zanimanja svetovne konjeniške javnosti.

KOLEDAR DOGODKOV V KOBILARNI LIPICA V LETU 2017:

9. 2017: Dan Kobilarne Lipica

17.-18. 9. 2017: Generalna skupščina Mednarodne lipicanske zveze (LIF)

20.-24. 9. 2017: Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg

9.-1. 10. 2017: Zrejni pregledi ZRLS

7.-8. 10. 2017: Mednarodni razstavi psov CACIB LIPICA 1 & 2

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, SI-6210 Sežana | t: 041 750 728 | e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!