Novice

Nazaj na novice

Festival MotörCity

Vikend bluesa na tolminskem Sotočju!

Festival MotörCity

Vikend bluesa na tolminskem Sotočju!

Pretekli konec tedna je na tolminskem Sotočju premierno potekal festival bluesa in rocka MotörCity. Tri festivalske večere so zaznamovali nastopi blues virtuozov: svojo različico tega raznolikega in bogatega glasbenega žanra so predstavili Matt Schofield, Chris Thomas King, Hans Theessink s Terryjem Evansom, ter mnogi vidni slovenski izvajalci – od Prismojenih profesorjev bluesa, bandov Hamo & Tribute 2 Love, Dan D, Stray Train in drugih. Poleg pestrega glasbenega dogajanja na dveh odrih je organizator pripravil tudi unikatno nagradno žrebanje za custom vintage motocikel Blueberry Bomber.

Prvi festivalski večer (četrtek, 24.8.) prve edicije festivala MotörCity so otvorili Bluesback, Emšo Blues Band in zvezdi večera, Hans Theessink in Terry Evans, ki so nastopili na glavnem, B. B. King odru, v senci dreves. Dan kasneje, v petek, 25.8., so na odrih festivala MotörCity stali slovenski blues rockerji Stray Train, neumorni in prepričljivi Prismojeni profesorji bluesa, večerno dogajanje na glavnem odru pa je sklenil kralj njuorlinškega bluesa Chris Thomas King. Na odru ob plaži, poimenovanem River Delta oder, pa so po zaključku dogajanja na glavnem odru nastopili Dan D v svoji najbolj intimni glasbeni podobi v obliki projekta Tiho\".

Sobotno glasbeno dogajanje je potekalo v znamenju Matta Schofielda, enega od najboljših blues kitaristov vseh časov, strastnih in nežnih Hamo & Tribute 2 Love ter Henrik Freischadler banda, zadnji festivalski večer pa je glasbeno dogajanje na glavnem odru za trenutek prekinilo nagradno žrebanje. Organizator je med vsemi obiskovalci s festivalsko vstopnico izžrebal srečno nagrajenko, ki je v last prejela custom vintage motocikel Blueberry Bomber, ki je bil (po)ustvarjen posebej za festival MotörCity iz kultnega Hondinega modela GL 1000.

Prva edicija novega festivala na tolminskem Sotočju je zaključena, organizator pa se že obrača v prihodnost, v leto 2018, ko se obeta druga edicija festivala MotörCity. O vseh podrobnostih boste obveščeni pravočasno.

Blues, rock in motorji - MotörCity!

*****************

Povežite se z MotörCity festivalom:

http://www.motorcityfestival.com/

https://www.facebook.com/MotorCitySlovenia/

Neža Mirnik M:+386 41 277 309 E: neza@boombox.si W: www.boombox.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!