Novice

Nazaj na novice

Samsung bo na dogodku IFA 2017 predstavil tri nove monitorje za sodobno delovno mesto

Novi monitorji z osupljivo tristransko zasnovo brez okvirja imajo namenski vmesnik USB tip C, optimizirano jasnost in barvo za boljšo uporabniško izkušnjo

Samsung bo na dogodku IFA 2017 predstavil tri nove monitorje za sodobno delovno mesto

Novi monitorji z osupljivo tristransko zasnovo brez okvirja imajo namenski vmesnik USB tip C, optimizirano jasnost in barvo za boljšo uporabniško izkušnjo

Seul, Južna Koreja – 29. avgust 2017 Samsung Electronics bo na dogodku IFA 2017 predstavil tri nove monitorje za urejeno delovno okolje, CH89 (86,36-centimetrski ukrivljeni model), CH80 (68,58-centimetrski ukrivljeni model) in SH85 (60,45- in 68,58-centimetrski model z ravnim zaslonom).

Modeli monitorjev CH89, CH80 in SH85 imajo vmesnik USB tip C za brezhibno povezljivost, zagotavljajo optimizirano jasnost in barvno predstavitev v ultra WQHD (CH89), Full HD (CH80) in WQHD (SH85). Monitorji imajo tristransko zasnovo brez okvirja, pri čemer CH89 in CH80 še dodatno poudarita brezokvirno zasnovo s svojo 1800R ukrivljenostjo. S poenostavitvijo nastavitev, ki običajno zahteva več pogledov in opreme na enem monitorju, strnjeni prikazi dodatno omogočajo več prostora na delovnem mestu in olajšajo vzdrževanje.

"Uporabniki si več ne morejo privoščiti tratenja časa s prehajanjem med večzaslonskimi sistemi in težkim dostopom do potrebnih vsebin," je povedal Seog-gi Kim, izvršni podpredsednik za področje zaslonov v podjetju Samsung Electronics. "Naši monitorji CH89, CH80 in SH85 s čisto, simultano predstavitvijo vsebin učinkovito zagotavljajo dovolj prostora za pregledovanje več dokumentov, bogatih s podatki, popolnoma brez motenj."

Brezhibna povezljivost

Monitorji CH89, CH80 in SH85 omogočajo profesionalnim uporabnikom učinkovito in hitro prenašanje, nalaganje, pregledovanje ter deljenje vsebin. Modeli vključujejo namenski vmesnik USB tip C, ki omogoča prenos podatkov, vhod za prikazovalnik (DP) in dovod elektrike z enim samim kablom. Poleg odstranitve odvečnih kablov iz delovnega mesta, USB tip C zagotavlja združljivost z osebnimi prenosnimi računalniki, tabličnimi računalniki in mobilnimi napravami za brezhibno izmenjavo vsebin prek priključka. Uporabniki lahko pregledujejo dokumente in slike z manjših zaslonov na večjih brez izgube vizualne kakovosti.

Uporabniki lahko dodatno prilagodijo svojo predstavitev vsebine prek programske opreme Samsung Easy Setting Box. V okviru intuitivnega vmesnika programa lahko izbirajo predloge deljenja in nastavitve optimizacije zaslona iz podrobne knjižnice ter izberejo svoje želene parametre gledanja.

Monitorji CH80 in SH85 vsebujejo tehnologijo Daisy Chain za priročno sodelovanje in delitev zaslona. Uporabniki lahko razširijo svoje trenutno namizje po posameznih monitorjih ali skupinah monitorjev prek ene povezave DP, za kar ni potrebna sinhronizacija z računalnikom ali drugo zunanjo napravo.

Optimizirana jasnost in barvna predstavitev

Najnovejši monitorji Samsung so zasnovani tako, da prikazujejo dokumente in posnetke z optimalno jasnostjo in barvno predstavitvijo, ki poudari manjše ali skrite vizualne podrobnosti. Monitor CH89 z ultra WQHD ločljivostjo (3.440 x 1.440) omogoča ostro predstavitev s skoraj 2,5-krat večjo gostoto slikovnih točk kot pri FHD, kar ustvarja širši in bolj barvit delovni prostor. Monitor SH85 sledi z WQHD ločljivostjo (2.560 x 1.440), ki omogoča podrobne prikaze vsebine s približno 1,8-krat večjo gostoto slikovnih pik kot pri standardnih monitorjih FHD.

Izboljšana uporabniška izkušnja

Prilagodljivi monitorji Samsung CH89, CH80 in SH85 omogočajo udobnejši in ergonomski delovni prostor. Vsi trije monitorji vsebujejo prilagodljivo stojalo, ki omogoča nastavitev višine in nagiba, kar uporabnikom omogoča, da nastavijo monitor na idealno razdaljo in položaj gledanja. Modeli nudijo tudi funkcijo Flicker Free za zmanjšanje utripanja zaslona in način za varovanje oči, ki preprečujeta škodljive vizualne učinke, ki jih lahko med dolgotrajno uporabo povzročijo monitorji očem.

Širši delovni prostor

Samsung bo na dogodku IFA 2017 predstavil še 124,46-centimetrski (49-palčni) monitor CHG90 z HDR QLED. CHG90 razširja delovni prostor in ponuja panoramski pogled na številke, diagrame in grafikone, znotraj enega samega zaslona. Ta izjemno široka velikost monitorja uporabnikom mogoča dokončanje svojih nalog na večjem zaslonu brez združevanja dveh manjših monitorjev ter tako odpravlja neusklajenost in okvir v sredini, ki bi nastal z združevanjem dveh monitorjev. Velikost monitorja CHG90 je s kakovostjo slike HDR QLED primerna za različne vsebine, hkrati pa nudi jasno, barvito in realistično predstavitev.

CHG90 nudi, poleg tehnologije za optimizacijo zaslona Easy Setting Box, tudi funkcionalnost Picture-by-Picture (slika ob sliki), ki uporabniku omogoča povezovanje in prikazovanje vhodnih vsebin, brez poslabšanja prvotne kakovosti slike. Obširna povezljivost CHG90, vključno s priključki DP, Mini-DP, HDMI in USB, prav tako olajša skupno rabo vsebin z zunanjimi osebnimi napravami.

V Sloveniji bodo na voljo vsi zgoraj omenjeni modeli. Priporočena maloprodajna cena posameznega modela bo 680 EUR (model CH89), 320 EUR (model CH80), 400 EUR (model SH85, 68,58-centimetrski model) in 296 EUR (model SH85, 60,45-centimetrski model).

Specifikacije

CH89

CH80

SH85

Tip monitorja

Ukrivljen (1800R)

Ukrivljen (1800R)

Raven

Zasnova

tristranska brez okvirja

Ločljivost

3.440 x 1.440 (21:9)

1.920 x 1.080 (16:9)

2.560 x 1.440 (16:9)

Velikost

86,36 centimetrov (34 palcev)

68,58 centimetrov (27 palcev)

60.452 centimetrov, 68,58 centimetrov (23,8 palcev, 27 palcev)

Vmesnik

USB tip C

-

Daisy Chain (DP Out)

Ergonomija

HAS / vrtenje (swivel) / nagib (tilt)

HAS / vrtenje (swivel) / vrtenje (pivot) / nagib (tilt)

Večopravilnost

programska oprema Easy Setting Box

PBP / PIP

-

PBP / PIP

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!