Novice

Nazaj na novice

Prenosnik ASUS N551JQ s kamero Intel RealSense 3D Camera

Las Vegas, 7. januar 2015 — ASUS je predstavil nov 15,6-palčni prenosnik N551JQ, ki je na voljo tudi v različici z vgrajeno 3D-kamero Intel RealSense. Ta uporabniku omogoča nov nivo interakcije z računalnikom. N551JQ je najnovejši in najbolj zmogljiv model iz družine N, ki je namenjena uporabnikom z željami po digitalni zabavi. V elegantno aluminijasto ohišje so inženirji vgradili vrsto novih rešitev.

Las Vegas, 7. januar 2015ASUS je predstavil nov 15,6-palčni prenosnik N551JQ, ki je na voljo tudi v različici z vgrajeno 3D-kamero Intel RealSense. Ta uporabniku omogoča nov nivo interakcije z računalnikom. N551JQ je najnovejši in najbolj zmogljiv model iz družine N, ki je namenjena uporabnikom z željami po digitalni zabavi. V elegantno aluminijasto ohišje so inženirji vgradili vrsto novih rešitev.

N551JQ je tako opremljen z zvočno rešitvijo ASUS SonicMaster Premium audio, ki premore tehnologijo ICEpower ter zunanji nizkotonec. Ta pride posebej do izraza ob predvajanju kinematografskih vsebin. Za izjemno sliko skrbi naveza IPS-zaslona polne visoke ločljivosti, igričarske grafične kartice NVIDIA GTX 800 Series ter zmogljivih večopravilnih procesorjev Intel Core (do modela i7).

Nov nivo interakcije po zaslugi 3D-kamere Intel RealSense

ASUS prenosnik N551JQ opcijsko nudi tudi vgrajeno kamero Intel RealSense 3D Camera, ki uporabnikom omogoča nove načine interakcije z napravo. Kamera premore dvoje leč, s čim ta lahko sledi uporabniku in prepozna tridimenzionalni prostor. Posledično lahko natančno spremlja gibe rok, glave in celo obrazno mimiko, vse to pa lahko uporabnik izkoristi za navigacijo po spletnih straneh, igranje iger, odpiranje aplikacij in delo z njimi – brez da bi se sploh dotaknil prenosnika.

Dodatno Intel RealSense 3D camera omogoča novo dimenzijo spletih klepetov, saj lahko uporabnik doda poljubno ozadje. Kamera lahko tudi skenira izdelke v okolju in predstavi njihove 3D-modele, ki jih lahko v nadaljevanju uporabnik tudi digitalno obdela ali celo natisne s pomočjo 3D-tiskalnika.

Najbolj neverjeten zvok prenosnika

Družina prenosnikov ASUS N že sicer slovi po visoki kakovosti zvoka, model N551JQ pa z ekskluzivnima tehnologijama SonicMaster Premium audio ter ICEpower kristalno čist zvok dviga na še višji nivo. Tehnologija SonicMaster Premium uporablja kombinacijo zmogljivega zvočnega ojačevalnika ter zunanjega nizkotonca moči 11 W za predvajanje polnega zvočnega razpona tonov ter bogate in globoke nizke tone. Ločeno napajanje zvočnega dela prenosnika zagotavlja odsotnost morebitnih motenj in popačenj.

SonicMaster Premium premore tudi rešitev MaxxAudio® Master podjetja Waves, ki je leta 2011 prejelo tehničnega oskarja za svojo rešitev (Technical GRAMMY Award). Prenosniku nova rešitev doda številna orodja za dinamični nadzor zvoka, desetkanalni izenačevalnik z obilo filtri ter številne akustične in večkanalne dodatke za pripravo prostorskega zvoka po okusu uporabnika. Rezultat je resnično izjemen zvok, ne glede na to ali ga uporabnik posluša prek zvočnikov ali slušalk.

Čarovnik ASUS AudioWizard še olajša optimizacijo vseh zvočnih nastavitev, saj premore pet prednastavljenih možnosti glede na različne tipe predvajanih zvočnih vsebin in loči med predvajanjem glasbenih posnetkov ter videa.

Zmogljivosti za izjemno zabavo

Enostavno je tudi predvajanje kakršnih koli multimedijskih vsebin, saj prenosnik ASUS N551JQ poganja četrta generacija zmogljivih procesorjev Intel Core. V navezi z grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 800 Series tako prenosnik nudi odlično večopravilnost, tekoče predvajanje filmov in tekoče igranje iger. Zmogljiva hladilna rešitev zagotavlja maksimalno stabilno delovanje v vsakem trenutku, tudi ob rabi najzahtevnejših aplikacij.

Tehnologija Instant-on prenosnik skoraj hipno obudi iz stanja spanja (v dveh sekundah), hkrati pa poskrbi, da se podatki samodejno shranijo na disk, ko zmogljivost baterije pade pod nivo 5 odstotkov.

Izjemen zaslon za obilo užitkov

ASUS N551JQ je opremljen s 15,6-palčnim zaslonom IPS polne visoke ločljivosti (1920 x 1080 pik). Ta omogoča kar 178-stopinjski vidni kot. Tehnologija ASUS Splendid še dodatno poskrbi za pristno reprodukcijo barv, saj poskrbi za prikaz tudi najmanjših podrobnosti ter žive barve. Uporabnik tako lahko vedno uživa v izjemni sliki, ne glede na to, ali pregleduje fotografije, gleda film ali pa se igra.

Za še dodatno izboljšavo uporabniške izkušnje skrbi neodsevna prevleka zaslona, ki odpravi neželeno bleščanje v močneje osvetljenih prostorih.

www.asus.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!