Novice

Nazaj na novice

Samsung na dogodku IFA 2017 oblikuje nove temelje vsakdana

Z osredotočanjem na vrhunsko oblikovanje, pametno povezljivost ter ustvarjanje nemogočega z novimi izdelki in storitvami, Samsung postavlja nove temelje vsakdana

BERLIN, Nemčija — 31. avgust 2017 Samsung Electronics je na dogodku IFA 2017 predstavil najnovejše izdelke in inovativne tehnologije, s katerimi soustvarja neverjetni jutrišnji vsakdan. Samsung je v Berlinu, v sklopu dogodka za predstavnike medijev, izpostavil osredotočenost na vrhunsko oblikovanje in povezljivost Samsung naprav, kot tudi pomen partnerstev, s katerimi njihovi tehnologiji omogočajo postavljanje novih standardov v zelo kratkem času.

“Inovacije podjetja Samsung so plod navdiha naših uporabnikov in oblikovane tako, da zagotovijo takojšnjo razliko,” je dejal David Lowes, direktor marketinga pri Samsung Electronics Europe. “Inovacije so zasnovane na vrhunskem oblikovanju, pametni povezljivosti in ustvarjanju nemogočega. Tehnologija je čedalje pomembnejši del našega življenja, zato ustvarjamo izdelke in storitve, ki ustrezajo uporabnikom ter postavljajo nove temelje vsakdana.”

Nov standard vizualnih prikazovalnikov

Samsung je nadaljeval z revolucionarnimi inovacijami na področju vizualnih prikazovalnikov – na dogodku IFA 2017 je predstavil novo 109,22-centimetrsko različico televizorja The Frame, ki je bil prvič predstavljen na začetku letošnjega leta. Predhodno je bil na voljo v 139,7- in 165,1-centimetrski različici. Televizor je s svojo inovativno obliko primeren za vsak prostor vašega doma.

Samsung se je, za nadaljnje izboljšanje televizorja The Frame kot umetniške naprave v domu, povezal z vodilnimi galerijami in muzeji, kot so LUMAS, Saatchi ART in Sedition. Samsung je napovedal tudi novo partnerstvo z muzejem Prado in razkril svoje načrte za pridobitev približno 1.000 znanih umetniških del, ki bodo na voljo na televizorjih The Frame. Uporabniki bodo lahko izbirali med razširjeno ponudbo umetniških del in svoj televizor bolje izkoristili tudi, ko ta ne bo prižgan.

Samsung, poleg izbire mnogih umetniških del, nudi tudi zbirke posebnih umetniških predmetov in funkcijo osebne zbirke, kar uporabnikom omogoča prikaz lastnih slik na zaslonu ter jim tako omogoča, da prostor s pomočjo televizorja The Frame še bolj prilagodijo svojim željam.

Samsung je predstavil tudi načrte za širitev QLED TV serije v Evropi - tako bo še dodatno utrdil svojo vodilno vlogo na trgu premium televizorjev. Model Q8F, ravna različica ukrivljenega modela Q8C, bo v Evropi predstavljena v 139,7- in 165,1-centimetrski različici.

Omenjeni model bo del največje serije televizorjev v Evropi, ki bo sestavljena iz 14 ukrivljenih in ravnih QLED TV, v velikostih od 124,46 centimetrov do 223,52 centimetrov. Samsung je za razširitev tehnologije HDR 10+ in dodatno povečanje premium serije QLED TV sklenil partnerstvo s podjetjema Panasonic in 20th Century Fox. Samsung bo v prihodnjih mesecih še naprej razširjal partnerstva s Hollywoodskimi studiji, ponudniki vsebin in razvijalci iger.

Samsung je predstavil tudi največji QLED igralni monitor CHG90, velik 124,46 centimetrov z ultra širokim kotom gledanja 178 stopinj. CHG90 ponuja popoln in privlačen pogled na igralniško akcijo, ki širi vizualne zmožnosti igralnega monitorja brez izgube hitrosti igre.

Inovacije pri gospodinjskih aparatih

Novi gospodinjski aparati Samsung, predstavljeni na IFA 2017, so zasnovani tako, da z briljantnimi inovacijami spremenijo življenja ljudi na bolje. Na primer, osredotočenost na reševanje vsakodnevnih težav je bila prikazana z novim pralnim strojem Samsung s tehnologijo QuickDrive™. Tehnologija QuickDrive™ prepolovi čas pranja in zmanjša porabo energijo za 20 %*, kar uporabnikom prihrani čas, hkrati pa ni zmanjšana učinkovitost pranja. Njegov edinstven boben Q-Drum™ je sestavljen iz velikega glavnega bobna in plošče v ozadju, ki se vrti neodvisno. Za razliko od običajnih pralnih strojev, ki zgolj premikajo oblačila v bobnu navzgor in navzdol, WW8800M premika oblačila navzgor in navzdol, hkrati pa plošča na zadnji strani bobna ustvarja premikanje naprej in nazaj. Ustvarja revolucionarno dinamično gibanje, ki ga poganjajo dvojne sile, ki hitro, nežno in temeljito odstranijo umazanijo in zagotovijo intenziven ter celovit cikel pranja.

Samsung je inovativen koncept, imenovan AddWash™, predstavil na dogodku IFA v letu 2015. AddWash™ uporabnikom omogoča dodajanje oblačil v pralni stroj kar med pranjem. Tehnologija QuickDrive™ je uporabnikom omogočila korak naprej, saj zagotavlja novo raven udobja in zmogljivosti. Omenjena tehnologija postavlja nove temelje našega vsakdana, saj si kmalu več ne bomo mogli predstavljati življenja brez nje.

Samsung bo letos tudi razširil glasovno zmogljivost hladilnika Family Hub na evropskem trgu, začenši z britansko angleščino, nemščino, francoščino in italijanščino. Hladilnik Family Hub bo integriran s Samsung Connect, ki bo uporabnikom omogočil nadzor nad IoT pametnimi napravami, ne glede na operacijski sistem.

Povezani za razgibano življenje

Nosljive tehnologije niso namenjene zgolj spremljanju števila vaših korakov - gre za izboljšano povezljivost, ki vam hkrati omogoča upravljanje z vašimi športnimi aktivnostmi in bolj zdrav način življenja. Samsung je na dogodku IFA 2017 predstavil tri nove nosljive naprave.

Vsestranska pametna ura, Gear Sport, nudi vse funkcionalnosti, ki jih aktivni uporabniki potrebujejo, vključno z vgrajenim GPS sledenjem, funkcijami za sledenje prehrani in športnim aktivnostim.

Vedno večji povezani ekosistem naprav s poudarkom na povezljivosti prinaša tudi potrebo po čim večjem nadzoru. Gear Sport lahko nadzoruje vse Samsung IoT naprave in lahko deluje kot daljinski upravljalnik za PowerPoint predstavitev ali Samsung Gear VR, omogoča pa tudi plačevanje prek Samsung Pay s tehnologijo NFC.

Samsung je predstavil tudi Gear Fit2 Pro - napredno GPS športno zapestnico. Gear Fit2 Pro ima čudovito ukrivljen 3,81-centimetrski Super AMOLED zaslon in omogoča spremljanje različnih aktivnosti - bodisi na kopnem bodisi v bazenu. Samsung se je povezal s podjetjem Speedo – s strokovnjaki za plavanje. Družbi sta skupaj ustvarili aplikacijo Speedo On, prvo nosljivo aplikacijo, ki natančno sledi aktivnostim v bazenu - spremlja vse parametre, od števila preplavanih dolžin do časov plavanja. Aplikacija Speedo On je na voljo na Gear Sport in Gear Fit2 Pro, ki sta 5ATM certificirana**.

Dnevno aktivnost je mogoče dopolniti s posodobljenima napravama partnerjev Under Armor in Spotify. Obe napravi omogočata dostop do aplikacij za fitnes Under Armor, vključno s programom Under Armour Record™, MyFitnessPal®, MapMyRun® in Endomondo™ za dejavnosti, prehranske ter skupnostne funkcije - aplikacije uporabnikom nudijo celovito sliko o zdravju in telesni pripravljenosti. Samsung je na dogodku IFA predstavil tudi izboljšane brezžične slušalke Gear IconX (2018), ki naredijo vašo dnevno rutino ali vadbo še prijetnejšo.

Standardizacija IoT tehnologij, sodelovanje s podjetjem Harman

Samsung, kot diamantni član združenja Open Connectivity Foundation (OCF), vodi standardizacijo globalnih IoT tehnologij. Samsung je prvi v industriji, ki je prejel OCF certifikat za svoje pametne televizorje, hladilnike Family Hub in klimatske naprave, v prihodnosti pa bo certificiral še druge naprave. Certificiranje OCF bo omogočilo odprto združljivost med različnimi izdelki članov. Združenje OCF združuje že več kot 390 podjetij z 20 milijardami IoT naprav, ki bodo skladne z OCF standardi v naslednjih treh letih.

Sodelovanje družbe Samsung s podjetjem Harman je zelo pomembno pri postavljanju novih temeljev vsakdana. Samsung je po šestih mesecih sodelovanja s podjetjem Harman vodilni v tehnologiji povezanih avtomobilov, z več kot 50 milijonov avtomobilov s tehnologijami Samsung in Harman, ki so že v uporabi.

Partnerstvo je osredotočeno na ustvarjanje avdio in vizualnih izkušenj, ki jih še pred kratkim ni bilo mogoče ustvariti. Na primer, novi zasloni Samsung HDR LED za kinematografe, ki merijo več kot 10 metrov, prinašajo izjemno kakovost slike, ki jo oživi zvočna tehnologija HARMAN Professional Solutions skupaj s Samsung AudioLab.

Razstavni prostor podjetja Samsung Electronics na dogodku IFA bo v City Cube Berlin (2. nadstropje), od 1. do 6. septembra 2017.

* Testirano na WW8800M v primerjavi s Samsung WW8500K. Prihrani 50 % časa na programu Bombaž (40 ℃, polovični stroj) in eBombaž s pralno zmogljivostjo ±2%.Prihrani 20 % energije pri programu Bombaž (40 ℃, polovični stroj) in SuperHitrost (40 ℃, 5 kg perila), ki temelji na podatkih organizacije Intertek.

** Napravi Gear Sport in Gear Fit2 Pro imata certifikat ISO 22810: 2010 za 5 ATM ratinga 50 metrov pod specifičnimi pogoji. To pomeni, da sta obe dve napravi varni za uporabo v dežju ali ob prhanju in se lahko uporabljata za aktivnosti v plitvi vodi, kot je na primer plavanje v bazenu in morju. Napravi Gear Sport in Gear Fit2 Pro se ne smeta uporabljati za potapljanje, smučanje na vodi ali druge aktivnosti, ki vključujejo visoke hitrosti vode ali potopitev v globino.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!