Novice

Nazaj na novice

REKORDNIH 82 TEKMOVALCEV NA SVETOVNEM PRVENSTVU V LIPICI

Kobilarna Lipica bo od 20. do 24. septembra s ponosom gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017

Kobilarna Lipica bo od 20. do 24. septembra s ponosom gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017

REKORDNIH 82 TEKMOVALCEV NA SVETOVNEM PRVENSTVU V LIPICI

Otvoritvena svečanost bo v sredo, 20. septembra, ob 16. uri na prenovljenem hipodromu v Lipici, svečana razglasitev rezultatov pa v nedeljo, 24. septembra, predvidoma ob 16. uri. Častni pokrovitelj Svetovnega prvenstva bo predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Kar 82 voznikov iz 23 držav sveta se bo od 20. do 24. septembra potegovalo za zlato medaljo na Svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v Kobilarni Lipica. Svetovno prvenstvo v Lipici se bo tako zapisalo v zgodovino konjeniškega športa z rekordnim številom tekmovalcev, ki bodo nastopili z več kot 240 vrhunskimi tekmovalnimi konji.

Svetovno prvenstvo bo največji in najpomembnejši konjeniški dogodek v Sloveniji doslej. Častni pokrovitelj tega izjemnega konjeniškega spektakla bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V Kobilarni Lipica je te dni že vse nared za sprejem najboljših voznikov sveta, njihovih ekip in številnih navijačev, saj prihod večine pričakujejo že v ponedeljek, 18. septembra. Le še osem dni pa nas loči od otvoritvene svečanosti, ki bo v sredo, 20. septembra, ob 16. uri na prenovljenem lipiškem hipodromu.

Na otvoritveni svečanosti se bodo predstavili vsi tekmovalci. Med njimi bodo tudi aktualni in petkratni svetovni prvak Vilmos Lazar (Madžarska), srebni z zadnjega svetovnega prvenstva Zoltan Lazar (Madžarska) in bronasti Jozsef Dibak (Italija). Slovenske barve bodo zastopali trije vozniki s slovenskimi lipicanci: Miha Tavčar, Mitja Mahorčič in Klemen Turk. Tako bo Slovenijo prvič zastopala celotna, tričlanska ekipa.

Direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja ob povabilu k ogledu svetovnega prvenstva poudarja pomen tega izjemnega konjeniškega spektakla: "Verjamemo, da bo svetovno prvenstvo povezalo ljubitelje vprežnega športa z vsega sveta in postavilo vožnjo vpreg v središče pozornosti tako slovenske kot mednarodne konjeniške javnosti in v svet poneslo vest o Sloveniji, Krasu ter seveda lipicancu. Vsi tekmovalci in člani ekip bodo pred velikimi izzivi, še posebej na sobotnem maratonu in v nedeljski finalni spretnostni vožnji. Prizadevamo si, da bodo te izzive olajšali dobri tekmovalni pogoji in da jim bo Lipica ostala v spominu po gostoljubnem sprejemu in prijetnem tekmovanju."

Svetovnega prvaka bo dal seštevek dresurne, maratonske in spretnostne vožnje. Dresurna vožnja bo na programu 21. in 22. septembra na hipodromu, v soboto, 23. septembra, bo na vrsti najbolj adrenalinski in najbolj atraktiven dan z maratonsko vožnjo in kar osmimi zahtevnimi ovirami, v nedeljo pa finalna spretnostna vožnja ter predvidoma ob 16. uri svečana razglasitev svetovnih prvakov v individualni in ekipni razvrstitvi, prav tako na hipodromu.

Tekmovalne nastope bo vsak večer spremljalo pestro družabno dogajanje v prireditvenem šotoru, ki bo odprt za vse ljubitelje konjeništva.

Za spremljanje Svetovnega prvenstva je že akreditiranih več kot 30 domačih in tujih novinarjev, snemalcev in fotografov. Predstavnikom medijev bo v času tekmovanja na voljo medijsko središče v dvorani Allegra hotela Maestoso v Lipici. Vloge za akreditacije bodo do 15. septembra do 12. ure sprejemali na povezavi http://www.lipica.org/si/svetovno-prvenstvo-v-voznji-dvovpreg/medijsko-sredisce, od 18. do 24. septembra pa v medijskem središču v Lipici.

Več informacij:

http://www.lipica.org/si/svetovno-prvenstvo-v-voznji-dvovpreg

KOLEDAR DOGODKOV V KOBILARNI LIPICA V LETU 2017:

17.-18. 9. 2017: Generalna skupščina Mednarodne lipicanske zveze (LIF)

20.-24. 9. 2017: Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg

28. 9.-1. 10. 2017: Zrejni pregledi ZRLS

7.-8. 10. 2017: Mednarodni razstavi psov CACIB LIPICA 1 & 2

3. 12. 2017: Ta veseli dan kulture

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!