Novice

Nazaj na novice

Samsung na sejmu CES 2015 predstavil svoje gospodinjske rešitve za sodobni dom

Najhitreje rastoča znamka gospodinjskih aparatov v Ameriki prinaša inovativne rešitve za različna hišna opravila

Samsung na sejmu CES 2015 predstavil svoje gospodinjske rešitve za sodobni dom

Najhitreje rastoča znamka gospodinjskih aparatov v Ameriki prinaša inovativne rešitve za različna hišna opravila

Las Vegas, ZDA, 9. januar 2015 – Samsung Electronics je na sejmu CES 2015, ki poteka v Las Vegasu od 6. do 9. januarja 2015, predstavil svoje najnovejše vrhunske kuhinjske naprave iz linije Chef Collection za pripravo hrane in shranjevanje živil ter pralne stroje in sesalnike, ki bodo s svojimi inovativnimi funkcijami pomagali uporabnikom pri gospodinjskih opravilih in vzdrževanju čistega doma. Med njimi izstopajo pečica z dvojnim predelom in dvojnimi vrati, vgradni indukcijski štedilnik, pralni stroj z vgrajenim koritom in zmogljiv robotski sesalnik.

Postanite šefi svoje kuhinje

Samsung je leta 2013 v svoji iniciativi Club des Chef združil nekaj najboljših kuharjev na svetu, ki so s svojimi uvidi pomagali ustvariti linijo Chef Collection. Letos je Samsung na sejmu CES predstavil vrsto novosti: novo aplikacijo Chef Collection App, ki bo vključevala recepte kuharskih mojstrov in priznanih kuharskih publikacij; vgradni indukcijski štedilnik Chef Collection Slide-In Induction Range s tehnologijo Virtual FlameTM, ki s pomočjo LED-lučk grafično prikaže vročino grelne plošče; posodobljen model pečice Samsung Flex DuoTM z novimi dvojnimi vrati Dual DoorTM, dodatku k revolucionarni osnovni funkciji pregrade Smart Divider, ki notranjost pečice razdeli na dva dela; vgradni model hladilnika T9000 s sistemom trojnega hlajenja Triple Cooling System; ter kompaktnejše modele izjemno priljubljene linije hladilnikov Samsung Food Showcase, ki so lani prinesli novost z dvojnim notranjim predelom ShowCase in InnerCase. Vse novosti bodo naprodaj od spomladi 2015.

Revolucionarna novost v pranju perila

Raziskave so pokazale, da sta ljudem najbolj duhamorni opravili pri pranju perila ročno odstranjevanje madežev in predpranje. Le redki imajo v pralnici tudi umivalnik, zato morajo svoja oblačila ročno oprati nekje drugje in jih potem prinesti do pralnega stroja. Najnovejši Samsungov pralni stroj z zgornjim polnjenjem ima preprosto, a revolucionarno rešitev za to težavo – tehnologijo ActivWash+TM. V zgornjem delu pralnega stroja je nameščeno premično korito s pršilom in valovito površino za nežno drgnjenje perila. V tem priročnem koritu lahko predhodno očistimo oblačila s trdovratnimi madeži, kot so blatna športna oblačila, ali ročno operemo občutljivo perilo. Po predpranju tako oblačila kot vodo preprosto prelijemo v boben. Ta rešitev omogoča, da celoten postopek predpranja in pranja opravimo na enem mestu ter s tem prihranimo veliko truda in časa. Pralni stroj ActivWash+™ prav tako pospeši pranje s pomočjo tehnologije SuperSpeed, zaradi katere lahko običajno količino perila operemo v pičlih 36 minutah[i]. Pralni stroj ActivWash+TM bo naprodaj od spomladi 2015 v beli barvi (147 l ali 136 l prostornine) in kovinski barvi (147 l).

Nova doba robotskih sesalnikov

POWERbot VR9000 je prvi robotski sesalnik, ki je resnično kos čiščenju preprog. Digitalni inverterski motor ustvarja 60-krat večjo moč sesanja kot običajni robotski sesalniki, zaradi večje pravokotne krtače, ki je kar 10 cm širša od običajnih, pa naenkrat očisti večjo površino, ne da bi za to potreboval stranske krtače. Tehnologija CycloneForce ustvari centrifugalno silo, ki delce umazanije povleče v ločeno posodo, zato dlje časa ohranja enakomerno moč sesanja, pa tudi redkeje se zamaši. Senzor Height Performance FullView SensorTM zazna najmanjše prepreke v večjem prostoru in minimizira pojav slepih točk. Sistem Visionary MappingTM s pomočjo vrhunskih čipov, senzorjev in vgrajene digitalne kamere ustvari zemljevid prostorov in izračuna najučinkovitejšo pot čiščenja, pri kateri se izogne preprekam, kot so stopnice ali otroške igrače. Samsungov sesalnik POWERbot VR9000 bo naprodaj od pomladi 2015 v barvi Airborne Copper, ki združuje bleščečo zlato in elegantno črno barvo.

Samsungovi gospodinjski aparati so na ogled v Samsungovem razstavnem prostoru št. 11906 v osrednji hali sejma CES 2015. Več informacij, fotografij in videoposnetkov je na voljo na www.samsung.com/newsroom in www.samsungces.com.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd. Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim inoviranjem in razvojem spreminjamo svetove televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, digitalnih naprav, bele tehnike, medicinskih naprav, omrežnih sistemov in polprevodnikov. Prav tako smo na čelu razvoja medmrežja stvari, del katerega sta Samsungovi iniciativi Digital Health in Smart Home. Družba zaposluje 307.000 ljudi v 84 državah. Za več informacij obiščitenašo uradno spletno stran www.samsung.com ali uradni blog global.samsungtomorrow.com.

Kontakt za medije: Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenia, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com ali Ajda Borak, 041 425 222, ajda@adrema.eu

[i] Običajni enourni cikel v primerjavi s pralnim strojem WF511 brez funkcije SuperSpeed.

*Vse funkcije, lastnosti, tehnične specifikacije in druge informacije o izdelku, navedene v tem dokumentu, vključno z dizajnom, ceno, komponentami, zmogljivostmi ter razpoložljivostjo izdelka se lahko spremenijo brez predhodne najave.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!