Novice

Nazaj na novice

V Kinu Šiška dobrodelni koncert s slovenskimi glasbeniki za vozilo paraplegikov

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine za prevoz svojih članic in članov potrebuje novo prilagojeno kombinirano vozilo.

Obvestilo za javnost: V Kinu Šiška dobrodelni koncert s slovenskimi glasbeniki za vozilo paraplegikov

Spoštovani,

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine za prevoz svojih članic in članov potrebuje novo prilagojeno kombinirano vozilo. Od prevoza s kombiji je v veliki meri odvisno izvajanje posebnih socialnih programov društva, največ prevozov pa koristijo osebe, ki zaradi težke gibalne oviranosti skoraj nimajo drugih možnosti. Naša invalidnost je posledica poškodb, okvar ali bolezni hrbtenjače.

S prevozi omogočamo uporabnikom prevoz k zdravniku, na obnovitveno rehabilitacijo, do matičnih enot, na različne prireditve itd. Našemu starejšemu kombiju teče že osmo leto, z njim pa smo prevozili več kot 270.000 km. Tudi stroški vzdrževanja so pri teh kilometrih vsako leto večji. Za varno vozilo s predelavo (klančina, zaradi transferja ločeni sedeži, pripenjalci za učvrstitev vozička) potrebujemo okrog 37.000 evrov.

Da bi do kombija hitreje prišli, bomo 31.1. od 20. ure naprej v Centru urbane kulture Kino Šiška organizirali dobrodelni koncert Za kombi.

Na pomoč so nam priskočili priznani slovenski glasbeniki Balot, White stain, Prismojeni profesorji bluesa, C4, The Lucky cupids, Moj boogie band, Lene kosti, Bütli, Carina, Sausages in Šukar. Honorarju so se odpovedali, s pomočjo vstopnine (na Eventimu so vstopnice na voljo po 9, na dan prireditve pa po 13 evrov) pa želimo hitreje do kombija.

Predstavitev nastopajočih: 1. White stain - mlad, obetaven punk trio iz Ljubljane

2. Balot - preigravajo glasbo iz 60-ih in 70-ih

3. Prismojeni profesorji bluesa - prekaljeni blues glasbeniki iz Ljubljane

4. The lucky cupids - rockabilly in rockn" roll band iz Ljubljane

5. Moj boogie band - preigravajo rock standarde in klasike

6. Lene kosti - legendarni metalci iz Ljubljane 7. Bütli - politično in socialno angažiran punk band iz Ljubljane

8. Carina - uderground punk band iz Ljubljane

9. Sausages - prekaljen rock band iz Ljubljane

10. C4 - prihajajo iz znanih ljubljanskih bandov, preigravajo metal klasike

11. Šukar - najboljši slovenski izvajalci romske glasbe

Že v naprej se Vam zahvaljujemo za medijski prostor, ki ga nam lahko namenite in nam pomagate do kombija!

Za vse dodatne informacije sta vam na voljo: Gregor Gračner, predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine (041 630 782) in Mirjam Kanalec, podpredsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine (031 614 578) V Ljubljani, 12.1. 2015

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!