Novice

Nazaj na novice

Dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine mariborskih dijakov

Dijaška skupnost Maribor organizira dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine dijakov. Dobrodelni koncert je še eden v nizu dogodkov, s katerimi dijaki pomagajo svojim sovrstnikom. Glavna zvezda večera bo Vlado Kreslin.

Dijaška skupnost Maribor organizira dobrodelni koncert za socialno ogrožene družine dijakov. Dobrodelni koncert je še eden v nizu dogodkov, s katerimi dijaki pomagajo svojim sovrstnikom. Glavna zvezda večera bo Vlado Kreslin.

(Maribor, 28. januar 2015) – Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), pripravlja koncert s humanitarno noto. V petek, 30. 1. 2015, s pričetkom ob 20. uri, se bodo na ŠTUK-u predstavile še neuveljavljene dijaške glasbene skupine mariborskih srednjih šol, glavna zvezda večera pa bo Vlado Kreslin. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic bodo namenili družinam dijakov, ki so pod vse večjo socialno ogroženostjo.

Dijaška skupnost Maribor v zadnjih letih svoj program delovanje vse bolj usmerja na humanitarno področje. Po uspešno izpeljanih "božičnih" bazarjih, so se odločili še za korak naprej. Število dijakov, ki se znajdejo v težkem socialnem ali finančnem položaju, je vedno večje. Dijaška organizacija Slovenije je leta 2013 na razpis za pomoč prejela okoli 80 prošenj, leto kasneje pa več kot 500. V Mariboru se kriza odraža tudi zaradi vedno večje brezposelnosti, zato so številni dijaki primorani v delo preko študentskih servisov, da svojim družinam pomagajo skozi mesec.

S tem namenom pa njihovi sovrstniki iščejo priložnosti kako jim pomagati in pripravljajo prvi humanitarni koncert. Na slednjem bodo poleg pomoči svojim sovrstnik, pomagali tudi dijaških glasbenim skupinam, ki so še neuveljavljene in jim s tem ponudili možnost, da nastopijo na "velikem" odru ŠTUK-a. Denar za svoje sovrstnike nam bodo pomagali zbirati glasbeni ustvarjalci 6-ih različnih srednjih šol iz Maribora in Slovenske Bistrice.

Cena vstopnice za dijake in študente je 3 EUR, za ostale a 5 EUR, dostopne pa so na ŠTUK-u in po mariborskih srednjih šolah. Večji del donacij bo enakomerno razporejen med srednje šole, ki sodelujejo na projektu. Njihove socialne službe pa bodo poskrbele, da bo denar romal v prave rok. Del denarja pa bodo donirali humanitarnemu društvu "Borisa Krabonje 29. oktober".

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!