Novice

Nazaj na novice

ŠOU V LJUBLJANI ŠTUDENTOM INVALIDOM PREDAL PRIPOMOČKE ZA LAŽJI ŠTUDIJ IN BIVANJE

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je danes, 4. februarja, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije (DŠIS), trem študentom invalidom predala pripomočke, ki jim bodo olajšali študij, prav tako pa prispevali h kakovosti njihovega bivanja. Pripomočke v skupni vrednosti 2000 evrov so študentom predali Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani, Tilen Gorenšek, predsednik Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani in Matej Lebreht, minister za komuniciranje in razvoj.

Ljubljana, 4. februar 2015 – Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je danes, 4. februarja, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije (DŠIS), trem študentom invalidom predala pripomočke, ki jim bodo olajšali študij, prav tako pa prispevali h kakovosti njihovega bivanja. Pripomočke v skupni vrednosti 2000 evrov so študentom predali Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani, Tilen Gorenšek, predsednik Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani in Matej Lebreht, minister za komuniciranje in razvoj.

Na razpisu za dodelitev pripomočkov, ki ga je pripravil DŠIS, finančno podprl pa ŠOU v Ljubljani, so pripomočke prejeli trije študentje. Gibalno ovirana študentka Fakultete za socialno delo je na razpisu prejela prenosni računalnik, ki ga potrebuje pri študiju in si ga sama zaradi socialnih razmer ne more privoščiti. Težje gibalno oviran študent Filozofske fakultete je prejel e-bralnik in posebno tipkovnico, ki mu omogočata lažje branje in delo z računalnikom, težje gibalno oviran študent Ekonomske fakultete pa je prejel tuširni stol, ki mu bo omogočal lažje in bolj varno tuširanje.

Rok Likovič, predsednik ŠOU v Ljubljani: "ŠOU v Ljubljani podpira številna študentska društva in projekte, ki tako ali drugače pripomorejo prikrajšanim posameznikom in skupinam. Menim, da je poleg boja za študentske pravice to glavno poslanstvo naše organizacije, ki ga, kljub močno okrnjenim sredstvom v zadnjih letih, uspešno ohranjamo."

Miha Kosi, Društvo študentov invalidov Slovenije: "Društvo študentov invalidov Slovenije je nevladna invalidska organizacija, ki združuje študente vseh vrst in stopenj invalidnosti. S posebnimi socialnimi programi ter mnogimi projekti ustvarjamo boljše študijske in življenjske pogoje za študente invalide. Delujemo v Ljubljani in Mariboru. V skoraj dvajsetletni dobi delovanja smo prispevali k spremembam na številnih področjih od dostopnosti objektov, prilagoditvah pri študiju pa vse do boljše ozaveščenosti in usposobljenosti akademskega in drugega osebja na fakultetah."

Martin Gec, študent Ekonomske fakultete: "Tuširni stol mi bo pomagal predvsem pri vsakdanji osebni higieni. Stol, ki sem ga uporabljal do sedaj, je bil namreč že zelo dotrajan in je oteževal tudi delo osebnim asistentom. Mislim, da bomo z novim stolom tako pridobili vsi."

KONTAKT: Nina Finžgar, resor za komuniciranje in razvoj, 070 834 776

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!