Novice

Nazaj na novice

Ford je vložil 2,3 milijarde evrov v obrat v Valencii v Španiji; izjemno prilagodljiv obrat bo v letu 2015 povečal proizvodnjo za 40 %

Družba Ford Motor Company je danes objavila podatek, da z zadnjim finančnim vložkom zaključuje 2,3 milijarde evrov vredno naložbo v svoj proizvodni obrat v španski Valencii, ki je postal eden najbolj naprednih, prilagodljivih in produktivnih avtomobilskih obratov na svetu.

· Družba Ford Motor Company je od leta 2011 v proizvodni obrat v španski Valencii vložila 2,3 milijarde evrov, kar je največja naložba v avtomobilski panogi v Španiji doslej

· Proizvodnja vozil v Valencii se bo v letu 2015 povečala za 40 odstotkov na približno 400.000 vozil; nov tehnološko napreden obrat za izdelavo karoserij povečuje dnevno proizvodno zmogljivost na 2000 vozil

· S šestimi modeli v letu 2015, še več karoserijskimi različicami in zmogljivostjo za izdelavo do 450.000 vozil na leto je Valencia eden Fordovih največjih in najbolj prilagodljivih obratov na svetu

· V Fordovih obratih v Valencii je zdaj zaposlenih 8000 delavcev, v začetku leta 2013 pa jih je bilo manj kot 5000; postopki dobaviteljev, ki oskrbujejo proizvodnjo v Valencii, so od leta 2013 povečali zaposlitev s 1500 delovnimi mesti

· V Valencii trenutno izdelujejo Mondea v karavanski, petvratni in štirivratni različici vključno z Mondeom Hybrid, SUV Kuga, lahko gospodarsko vozilo Transit Connect in vozilo za prevoz oseb Tourneo Connect; letos se bo začela tudi proizvodnja povsem novega športnega enoprostorca S-MAX, sedemsedežnega Galaxyja in razkošnega modela Vignale Mondeo

· Valencia sodi med najpomembnejše španske avtomobilske izvoznike, saj kar 80 odstotkov proizvodnje izvozijo v 75 držav po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko

Valencia, Španija, 5. februar 2015 Družba Ford Motor Company je danes objavila podatek, da z zadnjim finančnim vložkom zaključuje 2,3 milijarde evrov vredno naložbo v svoj proizvodni obrat v španski Valencii, ki je postal eden najbolj naprednih, prilagodljivih in produktivnih avtomobilskih obratov na svetu.

Fordova naložba je največja v zgodovini španske avtomobilske industrije in bo obratu v Valencii omogočila povečanje proizvodnje vozil za 40 odstotkov na približno 400.000 vozil, letna zmogljivost pa se bo povečala na možnost izdelave do 450.000 vozil.

Danes sodi Valencia med najpomembnejše španske avtomobilske izvoznike, saj kar 80 odstotkov proizvodnje izvozijo po vsem svetu.

V Fordovem obratu je zaposlenih približno 8000 delavcev, v začetku leta 2013 pa jih je bilo nekaj manj kot 5000. Pri dobaviteljih, ki oskrbujejo proizvodnjo v Valencii, se je od leta 2013 odprlo dodatnih 1500 delovnih mest.

“Ta vrhunski obrat bo Fordu pomagal pospešiti rast v Evropi in po svetu,” je povedal Mark Fields, Fordov predsednik in izvršni direktor. “Valencia ni le glavno proizvodno središče – proizvajajo vozila in motorje za izvoz v 75 držav po vsem svetu –, temveč tudi središče inovacij z nekaterimi najnaprednejšimi varčnimi, prilagodljivimi in do okolja prijaznimi proizvodnimi postopki v avtomobilski panogi.”

Leta 2015 bodo v Valencii izdelovali šest Fordovih modelov in še več karoserijskih različic. V obratu trenutno izdelujejo Mondea v karavanski, petvratni in štirivratni različici vključno z Mondeom Hybrid, SUV Kuga, lahko gospodarsko vozilo Transit Connect in vozilo za prevoz oseb Tourneo Connect. Pozneje letos se bo začela tudi proizvodnja povsem novega športnega enoprostorca S-MAX, sedemsedežnega Galaxyja in razkošnega modela Vignale Mondeo.

Naložba je bila sestavljena iz začetnih sredstev v višini 1,1 milijarde evrov v letu 2011, nato je po letu 2013 sledilo še nadaljnjih 1,2 milijarde evrov. Valencia bo edini evropski proizvodni vir za vseh šest Fordovih modelov, ki jih sestavljajo v tem obratu.

Prilagodljiv, sodoben in učinkovit obrat

Od začetka proizvodnje leta 1976 so v Fordovem obratu v Valencii izdelali več kot 11 milijonov vozil in 15 milijonov motorjev. Tovarno je uradno odprl kralj Juan Carlos, HenryFord II pa je Španiji pomagal, da se je izvila iz desetletij svetovne gospodarske izolacije.

Skoraj 40 let pozneje je tovarna prevzela vodilni položaj v Fordovem načrtu za pospešitev napredka s pobudo En Ford, ki zagotavlja odličnost izdelkov in vključuje inovacije v vsak del poslovanja.

Z novim obratom za izdelavo karoserij s površino 89.000 m2, ki so ga zgradili v skoraj osmih mesecih, se je zmogljivost proizvodnje vozil povečala na približno 2000 enot dnevno. Za proizvodnjo Mondea in Mondea Hybrid so obrat opremili z novimi orodji in napravami za prvo uporabo hidroformiranega jekla z visoko čvrstostjo v avtomobilski panogi.

Ford je zgradil še dodatno lakirnico ter uvedel avtomatizirane postopke lakiranja, ki odpravljajo potrebo po sušenju laka med posameznimi koraki, in tehnologijo za zaznavanje nečistoč. Tako se je ob povečanju produktivnosti in prihranku energije izboljšala tudi kakovost.

S postopki na novih montirnih linijah je Valencia med Fordovimi najučinkovitejšimi obrati in izjemno uspešno obvladuje zahtevno nalogo proizvajanja največjega števila modelov in različic med vsemi Fordovimi obrati v Evropi. Tako so zdaj v skladu z globalnim Fordovim sistemom proizvodnje vsi proizvodni sestavni deli v vnaprej sestavljenem kompletu prepeljani k vozilu, kar prihrani čas in napor.

Od leta 2011 je bilo v obratu za izdelavo karoserij v Valencii nameščenih več kot 900 novih robotov, še 34 nadaljnjih na območju končne sestave pa pomaga doseči najvišja kakovostna merila. V podporo tehnološko zahtevnim postopkom v Valencii je vključeno skoraj 600 visoko usposobljenih inženirjev.

“Mondeo, S-MAX in Galaxy so število delov, s katerimi upravljamo, povečali s 7000 na 18.000, kar zahteva sveže in inovativne rešitve,” je povedal Tony Ades, vodja postopkov v Valencii. “Za razvoj prilagodljivega obrata, ki se lahko hitro in učinkovito odzove na spremenjene zahteve pri naših vozilih z odlično usposobljeno in motivirano delovno silo na položajih ob vseh območjih naših proizvodnih linij, so bili izjemno pomembni tudi odlični odnosi s sindikati in lokalno upravo.”

Lani je obrat k uresničevanju Fordovih ciljev na področju trajnosti prispeval z recikliranjem 3850 ton lesa, papirja in kartona ter s povečanjem učinkovitosti pri porabi vode in elektrike za tri odstotke na vozilo.

Center Vignale

V Valencii bodo leta 2015 dokončali tudi nov Center Vignale, poseben oddelek za zagotavljanje izjemne ravni kakovosti in izpolnjevanje pričakovanj uporabnikov Fordovih novih prestižnih izdelkov in storitev Vignale.

Vignale letos premierno uvaja model Ford Vignale Mondeo in vsako vozilo bo moralo uspešno opraviti dodaten postopek potrjevanja, v katerem bodo posebej izšolani strokovnjaki ocenjevali različne dejavnike, vključno z lakiranjem in poravnavo ploskev, pri tem pa si bodo pomagali z najnovejšo lasersko tehnologijo in kamerami.

“Ford je motor rasti avtomobilske industrije v Španiji,” je povedal Jose Machado, predsednik Forda Španija. “Kombinacija inovativnih izdelkov, naprednih naložb, odličnih odnosov z lokalnim okoljem in delavnih, prilagodljivih zaposlenih bo tudi v prihodnje zagotavljala izjemen napredek našega celotnega poslovanja v Evropi.”

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!