Novice

Nazaj na novice

Predstavitev slovenskega turizma v Izraelu

Z včerajšnjim dnem se je v Tel Avivu začela največja izraelska turistična borza, International Mediterranean Tourism Market (IMTM), na kateri se tudi letos predstavlja slovenski turizem.

Tel Aviv, 11. februar 2015 Z včerajšnjim dnem se je v Tel Avivu začela največja izraelska turistična borza, International Mediterranean Tourism Market (IMTM), na kateri se tudi letos predstavlja slovenski turizem. Poleg nastopa na IMTM pa bo jutri, 12. februarja, potekal tudi sprejem za izraelske novinarje, organizatorje potovanj in turistične agente na slovenskem veleposlaništvu v Tel Avivu.

Letošnja slovenska delegacija v Izraelu je najštevilčnejša doslej, saj se poleg krovnega organizatorja nacionalne turistične organizacije v okviru javne agencije SPIRIT, dvodnevne borze v Tel Avivu udeležujejo sledeči predstavniki slovenskega turizma: Terme Čatež, Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Maribor, Sava turizem, Grand hotel Sava Rogaška, Rimske terme, Terme Olimia, Promet T&T, Terme Krka, Happy Tours, Plaza Hotel Ljubljana, Medical center Rogaška, Julijske Alpe in Turizem Bohinj.

Glede na obiskanost slovenske stojnice prvega dne in pogovore s tujimi poslovnimi partnerji, so napovedi potovanja z izraelskega trga za letošnje leto zelo spodbudni. Številne države, med drugim tudi Slovenija, stavijo na diverzifikacijo emitivnih trgov upoštevajoč negotovo politično situacijo na Bližnjem vzhodu in v svetu. Izrael nedvomno sodi med trge, na katerih si v letošnjem letu slovensko turistično gospodarstvo prizadeva za pozitivni turistični izplen.

Izraelski gostje najpogosteje potujejo v Slovenijo v poletnih mesecih in vse do pozne jeseni, med destinacijami, po katerih je največ povpraševanja, so predvsem slovenske gore, termalna središča, slovenska mesta, še posebej pa so Izraelci navdušeni nad naravnimi znamenitostmi Slovenije.

* prevod: Slovenija Zelena. Aktivna. Zdrava.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!