Novice

Nazaj na novice

BLEŠČANJE, KI SLEPI – ALI SLEP ZASLON? TEHNOLOGIJA LOVSKIH REAKTIVCEV ODPRAVLJA TEŽAVE V FORDU FOCUSU

Tehnologija, ki so jo najprej razvili za lovske reaktivce, pomaga izboljšati vozno izkušnjo s povsem novim Focusom, ki uvaja Fordov prvi projekcijski zaslon (Head-up display) za Evropo.

Tehnologija, ki so jo najprej razvili zalovske reaktivce, pomaga izboljšati vozno izkušnjo s povsemnovim Focusom, ki uvaja Fordovprvi projekcijski zaslon (Head-up display) za Evropo.

Jet fighter tehnologija

Zaslon bo voznikom olajšal spremljanje prometa s pogledom, saj bo s pomočjo projekcije prikazal ključne informacije, kot so hitrost vozila, navigacijski napotki in zaznani prometni znaki, vozniku pa ne bo treba pogledati drugam, saj je zaslon v njegovem zornem kotu, ko gleda naprej.

Pri nekaterih obstoječih sistemih je prišlo do težav – tako uporabniki sončnih očal s polarizacijskimi stekli, ki odpravljajo bleščanje, na primer skoraj niso videli prikazanih informacij. Fordov zaslonto težavo odpravi s posebno svetlobo, ki jo sicer polarizacijska očala odpravijo, a skrbno nastavljen filter ‘odbije’ polarizirano svetlobo vozniku in zagotavlja učinkovito rešitev.

“Uporaba polariziranih očal lahko zelo spremeni vidljivost, ko voznike zaslepijo odsevi, na primer z vodnih površin, snega ali celo bleščanje sončne svetlobe z asfalta. Projekcijski zaslon, ki ga uvajamo s povsem novim Focusom, ima enega najsvetlejših prikazovalnikov in eno največjih zornih polj, naše uporabnike pa bo zagotovo navdušil z izjemno vidljivostjo,” je povedal Glen Goold, Fordov glavni programski inženir za model Focus.

Poletni večeri predstavljajo posebno težavo, saj zgostitve prometa sovpadajo s soncem, ki je nizko na obzorju;v Veliki Britaniji so ugotovili, da je sonce vzrok za skoraj dvakrat toliko prometnih nezgod kot sneg, dež in megla skupaj. Fordov projekcijski zaslon zagotavlja, da vozniku za pregled nad informacijami in obvestili ter možnostmi izbire ne bo treba pogledati navzdol ali spremeniti žarišča.

Medtem ko običajni projekcijski zasloni uporabljajo nihanje svetlobnih valov vzporedno s cesto, projekcijski zaslon v Focusu izkorišča nihanje svetlobnih valov pravokotno na cesto, da je slika jasno vidna tudi pri uporabi polarizacijskih sončnih očal.Polikarbonatni zaslonima večslojni odsevni premaz, ki inženirjem omogoča nadzor polarizacije, barv, prenosa in odboja svetlobe, ter prilagoditev zahtevam sistema.

Povsem novi Focusje razvit povsem na novo in med srednje velikimi družinskimi avtomobili v Evropi zagotavlja najbolj samozavestno, intuitivno in navdušujočo vožnjo za voznika ter izjemno uporabniško izkušnjo za potnike. Najširša paleta naprednih funkcij in tehnologij omogoča izboljšano zaščito, preprostejšo vožnjo in parkiranje ter poskrbi za udobnejšo, preprostejšo in varnejšo vozno izkušnjo.

(Nekatera sončna očala v prosti prodaji so lahko pretemna ali neprimerna za vožnjo. V nekaterih državah lahko vozniki plačajo kazen zaradi uporabe sončnih očal ‘kategorije štiri’, ki prepuščajo manj kot osem odstotkov svetlobe.)

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:Katja HvalaSummit motors Ljubljana+3861 25 25 116katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!