Novice

Nazaj na novice

Odkrivamo zmagovalca prve slovenske Nacionalne nagrade mednarodnega tekmovanja Sony World Photography Awards

Slovenski fotograf Uroš Florjančič je postal zmagovalec prvega slovenskega nacionalnega natečaja v okviru Sony World Photography Awards, ki slovi kot eno izmed najprestižnejših fotografskih tekmovanj na svetu. Z zmagovalno fotografijo "Blue Heaven" je Uroš navdušil strokovno žirijo, ki so jo sestavljali profesionalni fotograf Jože Suhadolnik, Sony ambasador in fotograf Klemen Udovč ter fotografski entuziast Aleš Žiberna.

Odkrivamo zmagovalca prve slovenske Nacionalne nagrade mednarodnega tekmovanja Sony World Photography Awards

Ljubljana, 17. marec 2015: Slovenski fotograf Uroš Florjančič je postal zmagovalec prvega slovenskega nacionalnega natečaja v okviru Sony World Photography Awards, ki slovi kot eno izmed najprestižnejših fotografskih tekmovanj na svetu. Z zmagovalno fotografijo "Blue Heaven" je Uroš navdušil strokovno žirijo, ki so jo sestavljali profesionalni fotograf Jože Suhadolnik, Sony ambasador in fotograf Klemen Udovč ter fotografski entuziast Aleš Žiberna.

Na največje mednarodno fotografsko tekmovanje na svetu Sony World Photography Awards je svoja dela prijavilo kar 555 fotografskih navdušencev iz Slovenije. Izmed vseh prijavljenih pa se je za naziv najboljšega slovenskega fotografa v sklopu Nacionalne nagrade potegovalo kar 158 nadarjenih fotografov. Poleg glavnega zmagovalca Uroša Florjančiča sta se med prejemnike nagrad uvrstila tudi Igor Debevec (2. mesto) in Nejc Zidarič (3. mesto).

Nacionalni natečaj svetovno priznanega fotografskega tekmovanja se je letos v Sloveniji odvil prvič in trem nadobudnim fotografom omogočil, da bodo njihova dela izpostavljena in prepoznana na svetovni ravni. Zmagovalne fotografije bodo postavili ob bok izjemnim fotografijam profesionalnih fotografov iz vsega sveta kot del razstave Sony World Photography Awards, ki bo na ogled v Londonu (Somerset House) od 24. aprila do 10. maja 2015.

Florjančič je o svoji zmagi povedal: "Nagrade se zelo vesel, ker je, iskreno povedano, nisem pričakoval, vseeno pa sem svetu želel pokazati košček naše čudovite dežele. Takšnih tekmovanj se redko udeležujem, vendar pa mi je všeč, da sem se odločil za pravega". O nastali fotografiji pa je še dodal: "Fotografijo sem naredil v mesecu aprilu 2013 v Sloveniji na Planinskem polju. Fotografirano je iz gore Planina nad poljem, kateri je letno tudi večkrat poplavljen. Te poplave lahko včasih trajajo tudi do dva meseca. Tisti dan smo se s prijatelji odpravili na goro, da bi fotografirali to poplavljeno polje, vendar nam je že na sredini vzpona avtomobil obtičal v ostankih aprilskega snega, zato smo izgubili veliko časa in prispeli na mesto fotografiranja zelo pozno, imeli smo samo še slabih deset minut do sončnega zahoda. Trud je bil zame poplačan, saj mi je uspelo narediti kar nekaj lepih posnetkov."

Vse zmagovalne fotografije tekmovanja Sony World Photography Awards si lahko ogledate na www.worldphoto.org.

Za nadaljnje informacije:

Kristine Bjørge

PR Manager

World Photography Organisation

@ Kristine@worldphoto.org

Za več informacij o slovenskem natečaju:

Gregor Griljc

Vodja podružnice Sony Slovenija

@ Gregor.Griljc@eu.sony.com

in

Rok Grobelšek

Trade Marketing Manager Digital Imaging / Adriatic

@ rok.grobelsek@eu.sony.com

Obvestila za urednika

· Svetovna fotografska organizacija (World Photography Organisation - WPO)

WPO podpira profesionalce, amaterje in mlade fotografe, tako da nudi globalno platformo, preko katere lahko fotografska industrija komunicira, pokriva in predstavlja aktualne trende v vseh žanrih fotografije. Z vrsto iniciativ za to globalno skupnost predstavlja programe, ki vključujejo fotografe v komercialnih, kulturnih in izobraževalnih aktivnostih v številnih sektorjih panoge, sočasno pa ustvarja dogodke, v katerih lahko sodeluje javnost. Trenutno so v portfelj WPO vključeni: Sony World Photography Awards; World Photography Student Focus Competition in Youth on Assignment. WPO je nedavno dodatno lansirala Photo Shanghai, azijsko-pacifiško premiero mednarodnega Art Faira, ki se osredotoča na fotografijo, in The Magazine, mesečno spletno publikacijo, v kateri raziskujejo fotografijo, o njej debatirajo in diskutirajo. WPO ima tudi uspešno spletno prisotnost preko svoje spletne strani, Twitterja, Facebooka in Instagrama, svoje spletno občinstvo pa vključuje preko rednih PhotoTALK pogovorov. Več informacij na www.worldphoto.org.

O družbi Sony

Podjetje Sony je vodilni proizvajalec avdio, video, igralnih, komunikacijskih in informacijskih tehničnih izdelkov za trg potrošnikov in profesionalnih uporabnikov. S svojo glasbo, slikami, računalniško zabavo in spletnim poslovanjem Sony predstavlja vodilno znamko za digitalno razvedrilo na svetu. Sony je zabeležili konsolidirano prodajo na letni ravni v višini približno 75 milijarde USD za fiskalno leto, ki se je končalo 31. marca 2014. Več informacij o Sony Slovenija lahko dobite na spletni strani www.sony.si.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!