Novice

Nazaj na novice

SREBRNIK "GOLDEN CHAMPION" SMUČARSKE IKONE TINE MAZE

Zadnja serija unikatnih srebrnikov obeležuje izjemno sezono vrhunske smučarke Tine Maze.

SREBRNIK "GOLDEN CHAMPION" SMUČARSKE IKONE TINE MAZE

Zadnja serija unikatnih srebrnikov obeležuje izjemno sezono vrhunske smučarke Tine Maze.

Celje, 19. marec 2015 – Za Zlatarno Celje je centralna banka Cookovih otokov izdala tretjo in obenem zadnjo serijo srebrnika z upodobitvijo smučarske ikone Tine Maze. Numizmatično mojstrovino tokrat krasi njena barvna podoba, ki jo dopolnjuje elegantna verižica iz srebrne kolekcije Aurora, osrednjo posebnost pa predstavlja košček zmagoslavne Tinine čelade, ki je del prav vsakega kosa unikatnega srebrnika. V tokratni izdaji je srebrnik na voljo v zelo omejeni seriji z le 499 primerki.

Zlatarna Celje je s tokratno zaključno serijo srebrnikov, poimenovanih "GOLDEN CHAMPION", ponovno zastavila nove smernice v svetu moderne numizmatike in športa. Zlate uspehe Tine Maze, kraljice snežnih strmin, je počastila z njeno barvno upodobitvijo na sprednji strani srebrnika in delčkom njene čelade iz olimpijske sezone 2014. Na robu 1-unčnega srebrnika je navedena serijska številka, na zadnji strani pa je odtisnjena podoba Elizabete II in označena nominalna vrednost izdajateljice Cookovih otokov (5 dolarjev).

Perfekcionizem je beseda, ki v popolnosti opisuje povezavo med ustvarjenim videzom unikatnih srebrnikov in svetovnimi športnimi dosežki snežne kraljice Tine Maze. Korošica, ki velja za branilko naslova zmagovalke velikega kristalnega globusa z Guinnessovim rekordom 2414 točk v eni sezoni, nam je ob prejemu tretjega srebrnika zaupala: "Vedno znova sem hvaležna za neverjetno ter iskreno podporo mojih navijačev. Tokratna serija srebrnika me bo za vedno spominjala na vse dosežke v zadnjem letu in izjemno sem počaščena, da lahko na tako poseben način s podporniki in navijači delim svoje uresničene sanje in uspehe."

Sprejemanje prednaročil, ki se je uradno začela s 16. marcem 2015, in traja do vključno 9. aprila 2015, poteka na spletni strani www.lencia-tinamaze.si. V obdobju prednaročil cena srebrnika ob spletni rezervaciji znaša 189,00 evrov, ob spletnem nakupu pa 179,00 evrov.

Redna cena srebrnika, ki bo uradno na voljo od 10. aprila 2015, skupaj z dostavo, bo znašala 198,00 evrov.

V Zlatarni Celje so obenem pripravili posebno ugodnost ob nakupu seta vseh treh srebrnikov Tine Maze. Cena spletne rezervacije za nakup slednjega bo v obdobju prednaročil znašala 429,00 evrov, cena spletnega nakupa pa 398,00 evrov. V redni prodaji bo paket vseh treh srebrnikov skupaj z dostavo znašal 482,00 evrov.

Za več informacij obiščite spletno stran: www.lencia-tinamaze.si.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!