Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Znani so nastopajoči na Izštekanih 25

četrt stoletja,

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani, ki letos praznuje četrt stoletja, bo obletnico pospremila z dvakratnim velikim ekskluzivnim koncertom IZŠTEKANIH 25 v Kinu Šiška 4. in 5. decembra 2018. V obeh večerih, ki sta bila rekordno hitro razprodana, bodo nastopili veterani Izštekanih Dan D in štiri zasedbe, ki v Izštekanih doslej še niso nastopile: Bordo, Čedahuči, Fed Horses in Prismojeni profesorji bluesa.

Slavje za nepozabnih petindvajset let izštekanih bo tako zazrto predvsem v prihodnost. Vsaka od štirih zasedb, ki v oddaji še niso nastopile, bo namreč v kratkem pripravila samostojni celovečerni izštekani nastop. Slavnostni decembrski koncert pa bo potekal po formuli 5 x 5 = 25. Vsaka od petih skupin bo odigrala pet skladb na izštekan, poseben, predrugačen način. Ne bo manjkalo preobratov, presenečenj, prepletanj in sodelovanj med izvajalci, ki sprejemajo izštekani izziv s srcem in brez zadržkov. Koncerta, polna glasbe, ki je ne morete slišali nikjer drugje, bo na svojih frekvencah prenašal Val 202, poskrbljeno bo za spletni video prenos in za televizijski posnetek.

Dan D so v Izštekanih nastopili že trikrat, nazadnje leta 2013 na dvojnem večeru v Kinu Šiška, s katerim so sklenili osrednjo turnejo podviga Tiho. Letos pripravljajo novo ploščo, ki je tik pred izidom. Koncertni maratonci Prismojeni profesorji bluesa so letos praznovali desetletnico in izdali tretjo ploščo Wacky Blues Professors. Slovenski prvaki alter countryja Fed Horses so izdali kratkometražni EP z naslovom Sinner. Bordoje novi projekt pevca gorenjskih The Tide Tomaža Štularja, prvenec se obeta še letos. Indie folkerji Čedahuči pa so pravkar predstavili dolgo pričakovano tretjo ploščo Svetilnik.

Izštekanih 25 bo že šesta velika decembrska izdaja te oddaje. Po dvajsetletnici leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na kateri so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti. Vsakič se je v odmevnem, razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.

Fotografije v višji resoluciji so na voljo tukaj.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Foto: RTV SLO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!