Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Izšle so nove poštne znamke

Danes so izšle nove slovenske poštne znamke.

Izšle so nove poštne znamke

MARIBOR, 28.september 2018–Danes soizšle nove slovenske poštne znamke.

V serijiŽivalstvosopredstavljene domačeživali z motivi bovške ovce, posavskega konja, rjavega goveda in drežniške koze. Prve tri znamke z nominalami 1,17 EUR, 1,30 EUR, 1,31 EURsoizdane v poli s 25 znamkami, znamka z motivom drežniške koze pajeizdana v bloku in z nominalo 1,44 EUR.

Septembra nadaljujemo tudi serijoNaravni parki Slovenije, v kateri je tokrat na vrsti Krajinski park Pivška presihajoča jezera. Tudi ta znamkajeizdana v bloku, njena nominala pa bo 1,30 EUR.

SerijoSlovenski filmidopolnjujemo z znamko, posvečeno filmu Na svoji zemlji. Kot vse znamke te serije,jetudi ta izdana v mali poli z 10 znamkami, njena nominala paje1,44 EUR.

Tokrat jeizšlo tudipetrednih znamk, katerih tematikasoogrožene vrstesesalcev. Sevedaso, kot vse redne znamke, tudi te izdane v polah po 50 znamk na samolepilnem papirju. Na znamkahsoprikazani evrazijski ris, planinski zajec, močvirska rovka, vidra in mala podlasica. Nominale rednih znamksoA, B, C, D in 1,00 EUR.

Več informacij o izidu je na voljo na spletni straniwww.posta.si, nazavihkuhttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2018.

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!