Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

DAN ODPRTIH VRAT ODDELKA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO UKC MARIBOR

Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) pripravlja 2. oktobra 2018 "DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV". V okviru vseslovenskega projekta bo svoja vrata na ta dan odprl tudi Oddelek za laboratorijsko diagnostiko v UKC Maribor.

DAN ODPRTIH VRAT

ODDELKA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO UKC MARIBOR

Maribor, 28. september 2018 – Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) pripravlja 2. oktobra 2018 "DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV". V okviru vseslovenskega projekta bo svoja vrata na ta dan odprl tudi Oddelek za laboratorijsko diagnostiko v UKC Maribor.

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki bo tudi letos posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa preiskovancem. V ta namen bodo slovenski klinični laboratoriji v različnih krajih po Sloveniji predstavili svoje strokovnjake, delo in njegov pomen pri obravnavi pacienta. Preiskovance bodo povabili v laboratorije, kjer jim bodo razkazali delovno okolje in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov, ki prispevajo kar 70 % delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogledi laboratorija v UKC Maribor bodo ta dan potekali vodeno ob 14.30 in 16.00. Obiskovalci, ki se želite vodenega ogleda udeležiti, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko (stavba 1, vhod 1B – na zemljevidu: https://www.ukc-mb.si/fileadmin/bolnisnica/zemljevid/zem2016.JPG).

MEDIJSKE IZJAVE v UKC Maribor:

Za izjave bo v torek, 2. oktobra 2018, ob 14.00 uri na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko na voljo:

· mag. Maksimiljan Gorenjak, mag. farm. spec., predstojnik Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

Kontaktni podatki:

Center za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor

Telefon: 02 321 28 13

Elektronski naslov: javnosti@ukc-mb.si

Web: www.ukc-mb.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!