Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Šarec prevoznikom obljubil podporo

Na današnjem srečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij v Ajdovščini, v organizaciji sekcij za promet pri OZS in GZS, so prevozniki predsednika Vlade Marjana Šarca in resorno ministrico Alenko Bratušek opozorili na nelojalno konkurenco, na nujnost izgradnje drugega tira in tretje razvojne osi ter na druge pereče probleme v prevozništvu. Tako Šarec kot Bratuškova sta izrazila podporo prevoznikom in zagotovila, da bosta pomagala po svojih močeh.

Šarec prevoznikom obljubil podporo

Ajdovščina, 29. 9. 2018 – Na današnjemsrečanju prevozniških družin in prevozniških podjetij v Ajdovščini, v organizaciji sekcij za promet pri OZS in GZS, so prevozniki predsednika Vlade Marjana Šarca in resorno ministrico Alenko Bratušek opozorili na nelojalno konkurenco, na nujnost izgradnje drugega tira in tretje razvojne osi ter na druge perečeprobleme v prevozništvu. Tako Šarec kot Bratuškova sta izrazila podporo prevoznikom in zagotovila, da bosta pomagala po svojih močeh.

”Sektor prometa bi moral postati strateška gospodarska panoga. Sektor transporta in logistike namreč ustvari 17 odstotkov GDP v Sloveniji. Bolje moramo izkoristiti tudi geostrateško lego Slovenijo in povečati blagovne tokove skozi Slovenijo,” je med drugim poudarilPeter Pišek, predsednik sekcije za promet pri OZS. Pišek je izpostavil tudi problem nelojalne konkurence iz tretjih držav in obenem pozval sindikate, da javno izpostavijo tiste prevoznike, ki kršijo delovno zakonodajo. Med ključnimi nalogami je izpostavil izgradnjo drugega tira, tretje razvojne osi in logističnih centrov.

Milan Slokar, predsednik sekcije za cestni transport pri GZS, je prav tako opozoril na pomen prevoznikov. ”Prevozniki se borimo se z vzponi in padci. Želim si, da bi ohranili svoja podjetja in jih uspešno prenašali na mlajše rodove ” je med drugim dejal Slokar, ki je bil tudi gostiteljsrečanja v Ajdovščini.

”V vaši panogi je veliko problemov, s katerimi se soočate vsak dan. Vlada RS vam bo vedno prisluhnila, tako kot celotnemu gospodarstvu. Logistika je izjemnega pomena. Če logistika ne dela tako kot mora, potem so zastoji povsod,” je med drugim poudaril predsednik vladeMarjan Šarec, ki se zaveda tudi problema nelojalne konkurence v prevozništvu. ”Manjka inšpektorjev,toje zagotovo. Treba je okrepiti nadzor in ustrezno spremeniti zakonodajo,” je še dejal Šarec.

Ministrica za infrastrukturoAlenka Bratušekse je nasrečanju zahvalila prevoznikom za vse napore. "Vaše delo, ki je težko, je pomembno za našo družbo. Samoumevno se nam zdi, da so police v trgovinah polne."

Dogodek sta organizirali sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in sekcija za cestni transport pri Gospodarski zbornici Slovenije pod pokroviteljstvom Ministrstva za infrastrukturo.

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto: OZS

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!