Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo. Amfiteatrov simpozij na temo SIMONA SEMENIČ: VSAK CUKA SVOJO DELICIJO, v okviru 24. Mesta žensk (ponedeljek, 8. 10. ob 10. uri v SLOGI)

Slovenski gledališki inštitut, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in revija Amfiteater v sodelovanju z Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk in Oddelkom za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Vas v okviru 24. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk

Slovenski gledališki inštitut, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in revija Amfiteater v sodelovanju z Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk in Oddelkom za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Vasv okviru 24. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto ženskvljudno vabimo naAMFITEATROV SIMPOZIJ na temoSIMONA SEMENIČ: VSAK CUKA SVOJO DELICIJOki bovponedeljek, 8. oktobra 2018 s pričetkom ob 10. uriv dvorani Slovenskega gledališkega inštituta(1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Na letošnjem Amfiteatrovem simpoziju, ki ga organiziramo Slovenski gledališki inštitut, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in revija Amfiteater v sodelovanju z Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk in Oddelkom za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, bomo spregovorili o vlogah dramatičarke, performerke, producentke, pedagoginje, pisateljice, dramaturginje ter režiserke Simone Semenič.Vstop prost!

Simona Semenič,sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije,rež. Diego de Brea, MGL, premiera 16. 9. 2015. Foto Sebastian Cavazza.

PROGRAM SIMPOZIJA9.45 Registracija10.00 Odprtje simpozija10.05Položaj umetnic(e), uprizarjanje in telesnostMateja Pezdirc Bartol:Zofka Kveder in Simona Semenič: slovenske dramatičarke nekoč in danesKristina Hagström-Ståhl:Švedska recepcija 5fantkov.siLjudmil Dimitrov:Itak so vsi mrtvi! Bolgarska recepcija 5.fantkov.si Simone SemeničMaja Murnik:Telesa Simone Semenič11.30-11.45 Odmor11.45Besedilnost, glas, performativnostEva Kučera Šmon in Eva Smrekar:Beseda in glas: performativna koda dramatike Simone SemeničEva Pori (Trojina) in Tomaž Toporišič (AGRFT):Govorne ploskve Simone Semenič kot performativno razgaljanje jezikaIvana Zajc:Dela Simone Semenič še me dej, Jaz, žrtev in drugič med monodramo in performansomMia Hočevar:Motiv žrtve v dramah Simone Semenič: tipologija žrtev13.15 Diskusija in zaključne besedeMODERIRA: Maja ŠorliVodja simpozija: Maja ŠorliPripravljalni odbor: Mojca Jan Zoran, Blaž Lukan, Mateja Pezdirc Bartol, Gašper Troha

Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.s

Foto: Slogi

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!