Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

PREMOGOVNIK VELENJE NA 5. SLOVENSKEM GEOLOŠKEM KONGRESU

Med 3. in 5. oktobrom 2018 bo v Velenju potekal eden največjih dogodkov s področja geoznanosti pri nas 5. Slovenski geološki kongres. Kongres bodo v sredo in četrtek zaznamovala različna predavanja, odprtje fotografske razstave Geoznanost za družbo, izvedena bo okrogla miza z naslovom "Je Slovenija pripravljena na uporabo geološkega znanja pri svojem razvoju?".

PREMOGOVNIK VELENJE NA 5. SLOVENSKEM GEOLOŠKEM KONGRESU

(Velenje, 1. 10. 2018) –Med 3. in 5. oktobrom 2018 bo v Velenju potekal eden največjih dogodkov s področja geoznanosti pri nas 5. Slovenski geološki kongres. Kongres bodo v sredo in četrtek zaznamovala različna predavanja, odprtje fotografske razstave Geoznanost za družbo, izvedena bo okrogla miza z naslovom "Je Slovenija pripravljena na uporabo geološkega znanja pri svojem razvoju?". Zaključni dansrečanja se bo odvil v Premogovniku Velenje, kjer bo prisotne pozdravil generalni direktor mag. Ludvik Golob. Po predstavitvi nahajališč lignita v Šaleški dolini si bodo udeleženci ogledali jamo, Muzej premogovništva Slovenije, Termoelektrarno Šoštanj ter področje sanacije ugreznin.

Premogovnik Velenje bo v okviru 5. Slovenskega geološkega kongresa predstavil geološke značilnosti Šaleške doline, vlogo v slovenskem energetskem prostoru ter vplive na okolje in prostor. V Zeleni dvorani upravne zgradbe NOP bo prisotne najprej nagovorilgeneralni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob,odgovorni geolog v Premogovniku Dean Papež pa bo predstavil nahajališča lignita v Šaleški dolini. Po razpravi bodo imeli udeleženci možnost ogleda jame Pesje, Muzeja premogovništva Slovenije, ki predstavlja avtentično okolje rudarjenja na tem območju, Termoelektrarne Šoštanj ter območij z vidnimi posledicami rudarjenja na površini ter ponovno kultiviranih območij.

Organizatorja kongresa, kjer se bodosrečali predstavniki znanstveno-raziskovalnega področja in uporabniki, katerih delo temelji na geoloških znanjih oz. so končni uporabniki rezultatov geoloških raziskav, sta Geološki zavod Slovenije in Slovensko geološko društvo s partnerji.

Neformalni del kongresa se je začel že danes, 1. oktobra, ko so bile med drugim v Muzeju premogovništva Slovenije na temo mineralnih surovin organizirane delavnice za učence osnovnih in srednjih šol.

V prilogi vam posredujemo tudi vabilo na novinarsko konferenco, ki bo potekala v sklopu geološkega kongresa.

SREČNO!

Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!