Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dolenjske pustolovščine z "avirami" se je lotilo več kot 750 udeležencev

Zadnja sobota v septembru je v Šentvidu pri Stični minila v duhu dobrodelno-rekreacijske prireditve Aviratek. Izziva in preizkušnje za telo in duha na 20 ovirah na dolžini 8 kilometrov so se lotili udeleženci iz vseh koncev Slovenije. V dobrodelne namene so vsi udeleženci skupaj zbrali 1.300 evrov, ki jih je organizator, prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični, namenil za opremo novih in prepotrebnih učilnic za otroke Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Dolenjske pustolovščine z "avirami" se je lotilo več kot 750 udeležencev

Zadnjasobotav septembru je v Šentvidu pri Stični minila v duhu dobrodelno-rekreacijske prireditve Aviratek. Izziva in preizkušnje za telo in duha na 20 ovirah na dolžini 8 kilometrov so se lotili udeleženci iz vseh koncev Slovenije. V dobrodelne namene so vsi udeleženci skupaj zbrali 1.300 evrov, ki jih je organizator, prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični, namenil za opremo novih in prepotrebnih učilnic za otroke Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Ta najbolj nora dolenjska pustolovščina, kot jo imenujejo večkratni udeleženci Avirateka, vsako leto zabeleži več udeležencev. Letos se je poleg odraslih na treh krajših poligonih mini Avirateka preizkusilo tudi 155 otrok. Najmlajša udeleženka je tokrat štela vsega 7 mesecev, najstarejša pa 60 let. Med udeleženci so največ navdušenja požele najbolj priljubljene, najbolj mokre, blatne, najbolj penečein najbolj drsečeovire, ki jih je bilo na letošnjem poligonu Avirateka številčno tudi največ.

Start skupin, ki so štele od tri do dvaindvajset članov, so se na poligon po Šentvidu pri Stični in okoliških vaseh odpravili v petminutnih intervalih od 10.00 pa do 15.00, ko so se z eno od treh krajših poligonov s prilagojenimi ovirami spopadli še otroci od 3 pa do 15 let starosti. Na zaključku prireditve je župan gostujočeobčine Ivančna GoricaDušan Strnadpodelil vrednostni bon za 1.300 evrov predstavnici Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana. V okviru zavoda delujejo prilagojen vrtec, osnovna šola ter srednja poklicna šola zagluhe in naglušne otroke,otroke z govornimi in jezikovnimi motnjamiterotroke z avtističnimi motnjami. V minulih petih letih se jevpis v vrtec, osnovno šolo in srednjo šolo zelo povečal, tako da je zdaj skupaj vpisanih že 330 otrok. Z zbranimi sredstvi bomopomagali opremiti novo učilnico, tako da bi vrtičkarjem, osnovnošolcem in srednješolcemomogočili dostojne učne razmere.

S prihodom zadnjega udeleženca prek zadnje ovire, imenovane "fačuzi", ki se je zgodil malo po 17.00, pa se Aviratek še ni zaključil. Tako, kot se za prave dolenjske pustolovščine spodobi, so organizatorji za najbolj vztrajne aviratekačepripravili še druženje, poimenovano Oktoberfejst, ki je postregel tudi z dražbo za dres in smuči Roberta Kranjca, za katera so dražitelji ponudili 80 in 300 evrov.

Fotografije z dogodka (.zip) >>

Več informacij za medije:

Franc Fritz Murgelj

041 699 770

franc.murgelj@ecetera.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!