Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se vrača v Maribor

Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo po sedmih letih premora v prihodnjih dveh sezonah ponovno prizorišče svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu – v disciplini spust. Organizatorji odmevnega tekmovanja, ki ga bo gostil Maribor, si bomo prizadevali za pripravo na visoki kakovostni ravni in z atraktivnim spremljevalnim programom. Od izvedbe mednarodne prireditve si obetamo različne pozitivne učinke.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se vrača v Maribor

Maribor, 3. 10. 2018 – Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo po sedmih letih premora v prihodnjih dveh sezonah ponovno prizorišče svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu – v disciplini spust. Organizatorji odmevnega tekmovanja, ki ga bo gostil Maribor, si bomo prizadevali za pripravo na visoki kakovostni ravni in z atraktivnim spremljevalnim programom. Od izvedbe mednarodne prireditve si obetamo različne pozitivne učinke.

V Bike parku Pohorje je aprila letos potekal evropski pokal v gorskem kolesarstvu, že v naslednjem letu pa bomo naredili še korak naprej; po uspešno izpeljani skupni kandidaturi podjetja Marprom in Društva gorskih kolesarjev Pohorje je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) Maribor uvrstila v koledar tekem svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v letih 2019 in 2020. Prihodnje leto bo svetovni pokal v Mariboru na sporedu 27. in 28. aprila, v letu 2020 pa 2. in 3. maja.

Na tekmi tega nivoja, kakršna se je na Mariborskem Pohorju nazadnje odvila v letu 2010, pričakujemo od 250 do 300 udeležencev, ki se bodo pomerili na črni progi World cup. Tik pred svetovnim pokalom 2019 pa bomo izpeljali še evropski pokal v spustu z gorskimi kolesi, tako da bodo v Maribor aprila naslednje leto prispeli številni tekmovalci in njihovi spremljevalci. Izvedba zelo dobro obiskanih in gledanih tekmovanj bo tudi odlična promocija gorskega kolesarjenja na Pohorju. Ostalim kolesarjem bosta v času tekem, na katerih bodo lahko v živo spremljali najboljše ekstremne kolesarje na svetu, predvidoma na razpolago modra proga Flow in rdeča Red line.

"V Mariboru in na Pohorju se bomo potrudili, da z dobro organizacijo dirke najvišjega ranga upravičimo zaupanje Mednarodne kolesarske zveze. O priljubljenosti svetovnega pokala v

spustu z gorskimi kolesi zgovorno priča podatek, da tekme v živo spremlja več tisoč ljudi, preko televizijskih zaslonov pa več milijonov. Glede na to verjamemo, da bo dogodek močno doprinesel k povečanju prepoznavnosti našega kolesarskega parka in posledično k nadaljnjemu porastu števila obiskovalcev v njem," je povedal direktor javnega podjetja Marprom d.o.o. Bernard Majhenič.

"Veseli nas, da je Mariboru uspelo s kandidaturo za svetovani pokal v gorskem kolesarstvu prav v tem letu, ko se ponaša z nazivom Evropsko mesto športa. Tako letos v našem mestu različnim športnim aktivnostim posvečamo še posebno pozornost. Na Pohorju, ki velja za našo največjo telovadnico na prostem, si želimo čim pestrejše dogajanje tudi v poletni sezoni in omenjena športna prireditev bo gotovo predstavljala pomemben korak k temu cilju. S podelitvijo dolgoročne koncesije Marpromu smo poskrbeli, da se Pohorje razvija in živi 365 dni v letu," je dejal župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.

"Športni turizem je eden naših ključnih turističnih produktov, ki ga bomo v raznih partnerstvih še nadgrajevali in s tem sledili nacionalni strategiji razvoja turizma. Dejstvo, da Mariborsko Pohorje kot športno destinacijo prepoznajo tudi vrhunski športniki in organizatorji tekmovanj na najvišji ravni, predstavlja pomemben delež odličnih turističnih rezultatov destinacije Maribor - Pohorje. Zato tudi pozdravljamo vrnitev tekem za svetovni pokal v gorskem kolesarjenju na Pohorje," je poudarila direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch.

OKVIR

V kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju se je letošnja sezona začela 7. aprila, do konca septembra pa smo prodali preko 5000 različnih vozovnic za Bike park. To je za dobrih 30 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. Večina obiskovalcev Bike parka, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine. Kolesarska sezona na Pohorju bo predvidoma trajala vsaj do konca oktobra, če bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bo Bike park ostal odprt dlje časa. V prihodnje ostaja v načrtu njegova vključitev v sistem Gravity card.

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.:+386 (0)5 918 04 81

M.: +386 (0)41 775 866

W:www.marprom.si

W:www.visitpohorje.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!