Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na tiskovno konferenco ob objavi kandidature za Župana Maribora in Mestni svet

kot županski kandidat in nosilec liste Stranke mladih - Zelenih Evrope (ali skrajšano SMS-Zeleni) Vas vljudno vabim na tiskovno konferenco, ki bo v petek, 5.10.2018 ob 11. uri v Hiši stare trte.

Spoštovani,

kot županski kandidat in nosilec liste Stranke mladih - Zelenih Evrope (ali skrajšano SMS-Zeleni) Vas vljudno vabim na tiskovno konferenco, ki bo vpetek, 5.10.2018 ob 11. uri v Hiši stare trte.

Dovolite nekaj poudarkov, o katerih se bomo obširneje pogovorili na tiskovni konferenci:

1. Stranka mladih - Zeleni Evrope ali skrajšano SMS-Zeleni (edini predstavniki Slovenije v Evropskih zelenih) bomo na županskih volitvah in volitvah za Mestni svet MOM nastopili s sloganom "Nemogočeje le začetek". V življenju sem imel namreč več izzivov, ki so bili v očeh drugih nemogoči. Zadnji takšnih, v katerega ni verjel prav nihče, je bil posaditev najstarejše trte na svetu hkrati v Seulu in Pjongjangu. Ko se jetozgodilo, pa smo prvič v zgodovini na tak način na isto prireditev dobili predstavnike iz S. in J. Koreje in sicer na trgatev Najstarejše trte na svetu.

2. Združevanje bo rdeča nit ne le kampanje ampak predvsem delovanja, zato napovedujem, da bom v županovo ekipo kot podžupana povabil tako župana Fištravca, za katerega ocenjujem, da bo s svojo razgledanostjo lahko naredil velik korak naprej na področju družbenih dejavnosti, kot tudi nekdanjega župana Kanglerja, kjer bo njegova iznajdljivost predvsem na področju infrastrukturnih in komunalnih projektov zagotovo dobrodošla. Jetotrši oreh, kot doprinos k miru na korejskem polotoku? Morda je na prvi pogled nemogoče, anemogočeje le začetek. Čepravtov preteklosti ni bila praksa, bo tretji podžupan pokrival področje zdravja in zdravstva in zato nameravam povabiti k sebi zelo poštenega človeka - g. Luketiča. Najtrši oreh - gospodarstvo (vključno s turizmom) bom prevzel sam. Le s takšno enotnostjo lahko Mariboru ponudimo priložnost, da se ponovno postavi na noge. Sto"povezovalnostjo" bomo tudiponudili izbiro 62,1% občanom Mestne občine Maribor,ki se zaradi slabe izbire volitev 2014 niso udeležili.

Da ne bodo Mariborčanke in Mariborčani izbirali med ljudmi, ki so poznani predvsem po posamezni lastnosti, kot so iznajdljivost, razgledanost in poštenje je prav, da imamo na izbiro osebo, ki v celoti združuje te tri lastnosti.

3. V sami kampanji ne bomo kupovali glasov, zato ne pričakovati vžigalnikov, jabolk, ali podobnega. Raje bomo v času kampanje nadaljevali z aktivnostmi, ki smo jih začeli v sklopu akcije Še zadnjič očistimo Slovenijo. Novost bo tudi darilo v času do vrhunca dogodkov v sklopu Festivala stare trte in sicer med 8. novembrom (ko je na sporedu Večer vinskih kraljic) in 12. novembrom (ko se bodo na Trgu Leona Štuklja predstavila mlada vina): v tem času kot županski kandidat ne nameravam (še najmanj pa vsiljivo) nagovarjati občanov, saj spoštujem njihovo zasebnost in želim, da prireditve ne bodo zaznamovane s prilizovanjem županskih kandidatov ob vsaki možni priložnosti.Iz spoštovanja do najstarejše trte na svetu pozivamo tudi ostale županske kandidate, da se nam pri tem pridružijo.

4. Mladi se žal ne ukvarjajo s prepiri med nekdanjim in trenutnim županom, ampak raje iščejo enosmerne vozovnice iz mesta. Naši ukrepi gredo v smeri, da bodo te vozovnice povratne in namenjene oddihu ali zabavi, ne pa odhodu iz mesta zaradi pomanjkanja priložnosti.

5. Prebivalcev Mestne občine Maribor ne zanimajo prepiri in zato jim le-teh v mandatu 2018-2022 tudi ne bomo prirejali. Namesto prepirov bomo izpeljali projekte, ki bodo mestu vrnili nakdanji ugled in :

-PROMET:Takojšnjaukinitev vinjete na hitri cesti skozi Maribor od Bohove do Pesnice, ureditev vseh kolesarskih poti in smiseln prometni režim, prijazen vsem udeležencem v prometu, zelo ugodne letne vozovnice za mestni promet.

-ZDRAVSTVO:Ekspresna ambulanta za skrajševanje čakalnih vrst,ki bo delovala v okviru lekarneza enostavne primere, ki pa vseeno zahtevajo zdravila na recept. Tako bomo do 40% razbremenili ostale ambulante, ki se bodo ukvarjale z bolj zapletenimi zdravstvenimi težavami.

-TURIZEM:Največji urbani ZIP-line v Evropi od Koroškega mostu do Lenta,nova vsebina za Pohorje in združenje sedaj razdrobljene turistične ponudbe ter brezplačen dostop do mestnih galerij in muzejev. Vpis Najstarejše trte na svetu na seznam dediščine pri UNESCO-u.Le s presežki lahko dosežemo premik v prepoznavnosti mesta in povečanju števila turistov.

-ENERGIJA:Energetska sanacija vseh javnih objektov- investicija, ki se povrne v 4-7 letih, po tem času pa bo razlika zaradi zmanjšanih stroškov ogrevanja ostajala v mestnem proračunu

-DEBIROKRATIZACIJA občinske uprave in pospešitev postopkov:prenova občinske uprave na način, da bo v popolno pomoč in podporo občanom, obrtnikom in podjetnikom - tudi pri prijavah na domačein mednarodne razpise

- ŠPORT IN REKREACIJA: Izgradnja novega poletnega kopališča z olimpijskim bazenom.

Želja, projektov in idej je seveda mnogo več, a v dolgoletnem delovanju na področju turizma sem spoznal, da je bolje obljubiti manj in doseči več, kot obratno. Vem, datoni veljalo v politiki, kjer so bile obljube zmerom napihnjene, potem pa smo se štiri letasrečevali z raznimi izgovori.

Več informacij naigor@jurisic.siali 041-738094.

Vljudno vabljeni,

Igor Jurišič, Predsednik SMS-Zeleni in kandidat za Župana Maribora

P.S. Vabilo namenoma ni oblikovano, saj bomo grafično podobo kampanje predstavili na tiskovni konferenci.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!